Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (305)

tron 

všechny recenze uživatele

So značne prižmúrenými očami 3*. Po matno-fádnej jednotke a prekvapivo skvelej dvojke je to skôr návrat k prvej časti. Kým sa to hrá na Utečenca, nič moc, ale ako-tak to nad hladinou pozerateľnosti udržuje slušný kasting (hoci každý hrá totálne klišé postavu, každopádne príjemne ma prekvapil Nick Nolte, ktorý tomu nečakane veľa dáva), pochmúrna jesenná výprava, smutná lesná atmosféra a veľmi dobré finále. Negatívne vnímam množstvo logických kiksov (ZAČIATOK SPOILEROV prečo drony neodrovnali rovno prezidenta, ale piplali sa s nedôležitou ochrankou a tým pádom mu poskytli náskok? Rodinný dom strážený tak perfektne, že stačí preliezť plot na zadnom dvore, odsunúť posuvné dvere na terasu a voilá, ste dnu. KONIEC SPOILEROV) a občas príliš divný/divoký strih (stihli vlastne evakuovať nemocnicu alebo nie?). Páči sa mi, že je to drsná séria, kde umierajú aj relatívne dôležitejšie postavy a akcia je krvavá. Pri uchádzajúcom rozpočte 40 miliónov trojka na celom svete zarobila 146, takže pre producentov fajn. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ako sa z akčného obra stáva stacionár béčkovosti. Alebo respektíve takto. Od údernej, pomerne vysokorozpočtovej, skvelým žánrovým režisérom točenej akčnej selanky, cez slušne a výživne béčko, kde je cítiť východoeurópsku tradíciu započatú Seagalom, Van Dammem či Lundgrenom, až po túto na akčný kinožáner dosť nízkorozpočtovú časť, kde sa mohli vymeniť vlastne všetci predný herecký predstavitelia a nielen postava Banningovej manželkya vôbec by to nevadilo. Ide to opäť o etáž nižšie a čo je škoda, Banning je zaujatý svojimi životnými problémami a tak sa treba trochu ľutovať. Jemu to ale nesedí. Buldogovi nie. Úspech v amerických kinách možno ešte vyvolá do budúcna nejaké to akčné dávenie s jeho postavou, ale vlastne dúfam, že sa tak nestane. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemné akční béčko, které diváka vrátí do 80. let, kdy se nehrálo na příběh ale na drsné hrdiny a výbušnou akci. Gerard Butler, už trochu stárne a na tom postavil celou postavu, u které nikdy nevíte, jestli jí skolí nepřítel nebo infarkt, ale i díky tomu má postava nový rozměr a divák jí tak rád fandí. K tomu si připočtěme velice slušnou akci s minimem digitálních triků a máme tu žánrovku, která neudělá díru do světa, ale fandy rozhodně potěší. Klidně si dám i čtvrtý díl. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jak rád díly Pádů přirovnávám v komentech ke kebabu, zde do třetice musím pokračovat! Proč vlastně kebab? Protože ho zbožňuju a žeru jako tuhle celou trilogii! I když posílené ranní směně padla a Eckhart odešel domů, odpolední pokračuje ve stejným silným složení! Pravdou je to, že Freeman dlouho není vidět a chystá zřejmě v kuchyni nějakou čmaňu nebo krájí zeleninu, nicméně Butler válí a jede za pultem na 100 procent! Rozdává furt ty svěží údery a ty chutný rány, s neustálým výrazem drsoňe, což mi zákazníci bereme všem deseti! Jestli to takhle bude pokračovat dál, nejen že budu mít problémy z přežírání s nadváhou, ale hlavně mi vyschne šrajtofle, pač já tady s těma borcama chci být do konce a chci i klidně další takový supr nářezy! 75% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Překvapivě se Butler v Banningovi našel možná ještě lépe než to kdysi dokázal Neeson v 96 hodinách. Po letech tedy sleduji zvlášní úkaz, kdy pozdější pokračování (Trojka) vylepšuje dojem z do té doby těžce průměrné série. Chvilku se to tváří jako Uprchlík, chvilku jako Jack Ryan s Harrisonem Fordem, ale díky sympatickým postavám divák tak nějak začíná pomalu přicházet tomuto Banning worldu na chuť. A světe div se, možná dám ještě jednou Olympus Has Fallen šanci. 60% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

  • Během rezignace v závěru filmu odloží Banning (Gerard Butler) svůj odznak na prezidentův stůl. V následující scéně, při níž prezident vstává z křesla, již odznak na stole není. V dalším záběru bere prezident odznak ze stolu do ruky. (Babinicz)
  • Výroba filmu meškala mesiace, aby sa Gerardovi Butlerovi (Mike Banning) umožnilo zotaviť sa zo zranení, ktoré utrpel pri páde z motorky. (chesterko)
  • Při poradě viceprezidenta o vinících atentátu zazní, že zemřelo 18 tajných agentů. Při útoku na prezidenta ale zemřelo 35–40 osob. Je otázkou, zda všechny z nich byli tajnými agenty (policisté, piloti...), nebo se jedná o chybu ve filmu. (Tony-Z)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama