Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (305)

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě je to kravina a slátanina, jako první dva předešlý díly. Ale pokud to člověk neřeší, tak se na to dá koukat. Tady ten díl se mi líbil nejvíc. Má jistý parádní momenty, který mě fakt dostali a kolikrát jsem se od srdce zasmál. :-D Nejlepší je zde Butlerův otec, scéna v lese je prostě pecka. Butler dostává z počátku řádně na prdel, což je taky fajn. Ale nakonec to všechno ustojí, vyřeší a umorduje až do zdárného konce, hlavní je, že prezident zase přežije... Jinak jsou zde věci, který jistě vedou lidi i k odpadu. Např mor dnešní doby: "prezident černoch, zlý běloch hlavní záporák, nekompromisní agentka - opět černoška" atd. ... Ještě že ten Butler je běloch a pořádnej alfa pure-male v nejlepším věku a nade všema vyčuhuje. Protože tak to prostě je, tak to pánbůh na světě zařídil ... ;-))) Ale prostě je to sranda, dobrá akce a já se bavil. Taky ubylo nekvalitních digi-efektů a jednu budovu asi fakt reálně srovnali se zemí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pohádka pokračuje, jenže zatímco jedničku natočil osvědčený akční harcovník, dvojku bezejmenný rutinér. A se třetím výletem esa prezidentovy ochranky Mikem Banningem je to podobné. Scénáristé se v téhle sérii do kdovíjak duchaplných látek nepouští, tentokrát přichystali zápletku, kterak je to právě stárnoucí, ale pořád nekompromisní ranař Gerard Butler, kdo je obviněný z promyšleného atentátu na hlavu státu, přičemž při útoku zařvala celá prezidentova ochranka. Zbytek jsme už viděli jinde a navíc lépe. Nicméně takového úkladného „vraha“ by pak rozhodně (!) převáželi v obyčejné dodávce s minimálním doprovodem, takže se nakonec dostane na svobodu a jakožto agent tajné služby ví, jak jeho kolegové pracují a přemýšlejí, takže má solidní šanci očistit své jméno. Každých deset minut se stane něco, co si moc netyká se zdravým rozumem (oheň v lese se po nespočtu výbuchů uhasil bez jakékoliv pozornosti okolí sám?), záporáka odhadneme hned na začátku, zvraty raději nekomentuju, patriotistických kravin se nezbavíme asi nikdy, události u nemocnice jsou úsměvné a jen podtrhují, že bezpečnostní (tajné) složky jsou na tom hodně zle. Slabší vizuál potvrzuje, že rozpočet byl nižší než u předešlých dvou dílů (ale stejně jako v předchozích případech trojka vydělala), přesto má tenhle staromilský zážitek přeci jenom pár slušných momentů. A Piper Perabo je pořád kočka. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Solidní žárovka, která si na nic nehraje a chce především pobavit. Určitě lepší než přepálená dvojka. Schematické, předvídatelné, ale zábavné příběhové zákruty, s kouzelnou představovací scénou dědy Nolteho rodině, vedou k nařachanému finále. Butler už není nejmladší, ale pořád si to ještě dává. Za mě spokojenost. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nejdříve Žérarovi upadl foťák,pak Londýn a i když by člověk čekal,že mu do třetice upadne rovnou nějaký stát,nestalo se a upadl mu anděl.Tak jako tak,oba předchozí filmy mám i přes dementní scénáře rád a beru je jako fajn oddechovky.Trojka jde pak stejnou cestou.Akce je dost a třeba jedna z úvodních scén s drony je opravdu povedená.Bohužel je to ale všechno.Žérár totiž není celkem evidentně v nejlepší formě a nevypadá že by ho to zrovna moc bavilo.Tvůrcům pak nevychází ani rádoby šokující zvraty,protože kdo je hajzl a zrádce je jasné už asi po pěti minutách.Třešničkou jsou pak digitální triky,které dělal velmi pravděpodobně stejný člověk jako u Geostorm.Doufám,že dalšího dílu se pro dobro všech už nedočkáme...60% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Už je zjevné co tahle série nutně potřebovala - aby z ní táhl do háje její důchovní otec, nesmrtelný břídil Antoine Fuqua. Bez něj jsou to na rozdíl od prvního dílu najednou vtipné a tak akorát nadsazené akční béčka do kterých se Gerard Butler přímo narodil. Vůbec by mi nevadilo kdyby tímhle stylem zvládal točit další pokračování až do důchodu. 7/10 ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v New Yorku, Washingtone, na viacerých miestach vo Veľkej Británii a tiež v bulharskej metropole Sofia. (MikaelSVK)
  • S návratem Aarona Eckharta (prezident Asher) do role prezidenta se nepočítalo, protože ve druhém filmu je zmíněno, že Asher je prezidentem více než šest let a maximální vládnoucí doba pro prezidenta USA jsou dvě funkční období (10 let, pokud se osoba stane prezidentem v posledních dvou letech funkčního období jiného prezidenta a poté je zvolena na dvě vlastní funkční období). Roli prezidenta tedy místo něj převzal Morgan Freeman (prezident Trumbull). (ČSFD)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama