Reklama

Reklama

Killing Ground

  • Slovensko Killing Ground (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Keď sa mladý pár vyberie na dovolenku do austrálskych lesov, objaví na mieste opustený stan a auto. Tomuto faktu však nevenujú pozornosť a dúfajú, že možno spoznajú iných táborníkov. Keď sa však dlhé hodiny nikto neobjaví, začínajú tušiť, že s miestom niečo nie je v poriadku. Na útek je však už príliš neskoro a začína pre nich boj o prežitie v divočine plnej nebezpečných nástrah. (Marceloo)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (101)

castor 

všechny recenze uživatele

Prožít pěkný romantický čas v australské přírodě je pro mladý pár ideální plán následujících dní. Nečekali žádnou společnost, ale u vody je nakonec postavený i jiný stan. Je ovšem prázdný. Idylku lehce naruší noční návštěva divokého prasete a už docela dost zkomplikuje píchlá pneumatika. Zároveň sledujeme o pár desítek hodin starší příběh osazenstva druhého stanu, kdy společným jmenovatelem obou skupin výletníků je duo místních násilníků. Režisér Damien Power rozhodně nezklamal, poměrně chytrý námět předložil u své prvotiny i aktuálního (2022) dobře přijatého thrilleru No Exit. Sledujeme osudy páru, jiná časová linie zobrazuje, co se stalo druhé rodině. Mezery se postupně zaplňují, napětí začíná stoupat. A přichází prostor na fyzické i psychické mučení, na „tradiční“ chyby i zbabělé kroky. A výsledkem je poměrně intenzivní „co bych asi dělal já“ divácký zážitek. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jako komedie dobrý. Feministická záležitost, kdy chlap je posera a ženský Rambo musí zachránit sebe i jeho. Survival patří mezi mé oblíbené žánry, jelikož se většinou odehrává v pěkné divoké přírodě a o napětí nebývá nouze. Austrálie sice má krásnou přírodu, ale nesměla by ji snímat blbá kamera. Postavy se chovají natolik hovadsky, že to snad musel být záměr autorů. Nechce se mi ani psát všechny přešlapy a kiksy - holka ví, že z auta vylézt nemá, udělá to; rodiče vidí chlapa s puškou, ale běží mu do rány; sejmu ozbrojeného chlapa, jenže místo toho, abych mu vzal zbraň, uteču; neseberu pohozenou zbraň a do tmy vylezu i s parťákem, jelikož tak bude větší šance, že nás někdo sejme oba. A co se stalo s dítětem? Na to tvůrci této vypráskaniny úplně zapomněli...zařvat měli všichni. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pekne nakrútený survival. Príbeh sa opäť odohráva súčasne v minulosti, kde uvidíme ako dopadne jedna nešťastná rodinka, a v prítomnosti, kde mladý párik bojuje o život. Je to taká naháňačka s dvoma protivnými lovcami, ktorí si radi zalovia na živý terč. Asi najväčším mínusom je pomalý rozbeh a trochu dementné správanie jedného zo zabijakov. Ešte že sa tam neobjavilo podľa skutočnej udalosti. Taktiež strčiť do toho diania mimino mi prišlo ako trochu zbytočný ťah, ktorý mal divákovi najskôr len zabrnkať na city. Aby bolo komu držať palce? Najväčšiu silu snímku vidím v kladných postavách, s ktorými sa dá súcitiť. Nie je to horor, pred ktorým by som padol na kolená, ale naháňačky po lese ma stále bavia, a tento rok je to určite jeden z tých lepších prírastkov. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica čisté tliachanie hubou, aby sa človek (obrazne povedané!) dozvedel, ktorú postavu "pichá v boku", čo rada papá, aký má rada internet shop, či kde jej chutí zmrzka. Pre mňa je takáto forma spoznávania postáv pri horore takmer zbytočná, toto sa mi skôr hodí do žánru drámy a nie snímku od ktorého očakávam "krv", doslova rozmlátené hlavy, odrezané ruky, nohy či penetráciu kaktusom. Druhá, (konečne) momentovo silná, dokáže miestami z pohľadu emócií solídne zasiahnuť. Avšak "hixplo" bez násilia a gore? To mi príde také nijaké. Z tohto hľadiska sa divák takmer ničoho nedočká, a ja osobne som čakal omnoho viac ... - 55% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Lesní naháněcí explo-thriller jsem neviděl ani nepamatuju. A toto mi nečekaně sedlo, i když jsem myslel, že mě tento žánr už nemá čím překvapit. Možná to bylo tou pauzou, ale opravdu jsem se bavil. Líbilo se mi vcelku netradiční a tajemné propojení dvou časových linií, solidní napětí a brutalita, která se nedržela zbytečně při zemi a působila reálně. Jasně, místy bylo chování postav trochu pochybné, ale nijak závažně mi to nevadilo. Cesta zpátky do minulosti, kdy byly takové filmy na pořadu dne mnohem častěji, se vydařila. 75% ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama