Reklama

Reklama

Professor Marston & the Wonder Women

  • Česko Professor Marston – the Wonder Women (více)
Trailer 4

VOD (1)

Snímek Professor Marston & the Wonder Women vypráví neuvěřitelný skutečný příběh autora jedné z nejikoničtějších superhrdinek všech dob a odhaluje svůdná tajemství z jeho soukromí. Harvardský psycholog doktor William Moulton Marston (Luke EvansKráska a zvíře) ve své době sklízel nemilosrdnou kritiku za to, že vytvořil komiksovou feministickou superhrdinku. Skutečnost, že žil současně se svou manželkou Elizabeth (Rebecca HallDárek) a jejich milenkou Olive (Bella Heathcote), byla ale mnohem víc provokativní než všechny dobrodružné příběhy, které kdy napsal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (107)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Kamera, výprava, kostýmy...tomu nebylo co vytknout, lepší už to snad ani být nemohlo. Ale jinak mě to nechalo chladným, milostnému trojúhelníku jsem rozhodně nepřišel na chuť, protože pro mě měl nulovou chemii a chyběla mi v tom jakási psychologická hloubka, kterou bych ocenil možná tím spíš, že to byl film o psycholozích. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný „komiksový“ film, který vypráví o tvůrci Wonder Woman. Veskrze komorní příběh o jedné zakázané lásce, milostném trojúhelníku a tvůrčí expresi. Rozhodně se na to dobře dívalo, k čemuž přispěli hlavně sympatičtí herci. Škoda, že se filmu nedostalo v podstatě žádné pozornosti, zatímco se Hollywood neustále snaží propagovat mnohem větší propadáky (v poslední době si obzvláště rád hraje na propagaci režisérek a tohle mohl být ukázkový příklad toho, jak se to dělá... namísto třeba Eternals). Možná to bude tím, že ve stejném roce šla do kin Wonder Woman. Box office: 1,9 mil. USD. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Submise, dominance, bondage, dvě ženy v domácnosti, samé ňamky, nevěděl jsem, že autor Wonder Woman je takhle slušnej človek, hned si svého steelbooku s Wonder Woman vážím víc. Tady je škoda, že vyprávění hlavně v záverečné fázi je tak zkratkovitě, vlastně se film věnuje střetu WMM s americkým pokrytectvím a přitom to silnější na vyprávění by bylo odvyprávět pečliveji ten trojvztah. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

O Williamu Marstonovi jsem už ledacos četl, takže samotný příběh až takové překvapení není. V čem je ale film odvážný je to, že příběh o polyamory a (sub)dominanci naroubovává do strukturních prvků výstavby tradiční hollywoodské romance, čímž vlastně předkládá takový charakter vztahu jako něco ryze normálního. A to je sympatické. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek DC komiksů a proto mě tento film udělal radost. Udělal mě radost, jelikož jsem se dozvěděl něco málo nového o Wonder Woman, jejím vzniku a sociálně-psychologickém podtextu. Dále se mě dost líbilo, že film není o tom jak vznikla Wonder Woman, ale o tom kdo byli manželé Marstonovi. Co se týče samotného filmu, tak ten má krásnou retro atmosféru a velmi příjemné tempo. Nikam se nespěchá a dostaneme dostatek prostoru na poznání všech postav, a jejich motivací. Po režisérské stránce je to dost civilní a funguje, jak dramatická, tak i romantická linka. Luke Evans je zde dost dobrý a má několik parádních scén. Rebecca Hall podává výborný výkon, a dost hodně se mi líbilo jakým způsobem zahrála svou postavu. Bella Heathcote krásně ztvárnila nežnou a lehce naivní Olive, a díky jejímu herectví, o to více pak funguje její proměna. Profesor Marston a dvojí Wonder Woman je velmi příjemný film, který potěší jak fanoušky komiksů, tak i fanoušky životopisných filmů. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Marston žil v polyamorickom vzťahu s Elizabeth Holloway Marstonovou a Olive Byrneovou. Po Marstonovej smrti, obe ženy zostali vo vzťahu a vychovávali svoje štyri deti spoločne. (SpoilerAlert)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama