Reklama

Reklama

Ve spárech ďábla

  • USA The Possession of Hannah Grace (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Otřesný obřad vymítání ďábla se vymkne kontrole a vyžádá si život mladé ženy. O několik měsíců později má Megan Reedová (Shay Mitchellová) službu v noci v pitevně, kam přivezou znetvořené mrtvé tělo. Megan, která je uvězněna sama v podzemních chodbách, začne mít strašlivé vidiny a zmocní se jí podezření, že tělo je posedlé nemilosrdnou démonickou sílou. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Posedle-márnicový horor jedoucí ve vyjetých kolejích. Najdete tu všechny žánrové propriety, takže velkou roli hrají výtah, blikající světla či selhávající technika. A samozřejmě je tu podivná mrtvola, která se chová nestandartně. Ale mě se to i tak líbilo. Posedlé děvče dokázalo svůj potenciál solidně naplnit, film má má slušnou atmosféru a Shay Mitchell v hlavní roli je celkem sympatická. Líbilo se mi i finále, ačkoliv jak už tady zaznělo, odolnost hlavní hrdinky vůči ohni byla přinejmenším netypická. Ale tak to se dá přehlédnout. Co jsem chtěl, to jsem dostal. 70% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Možná bych tento horor hodnotil lépe, kdybych ale před pár týdny zrovna nezhlédl jeden z nejlepších seriálových duchařských hororů, které jsem měl tu čest kdy vidět (The Haunting of Hill House, 2018), nebo kdybych již neviděl o něco lepší a přesto průměrný a velice podobný snímek The Autopsy of Jane Doe. Přál jsem si, aby tento horor: Ve spárech ďábla, kráčel ve šlépějích právě zmíněného pitevního snímku a vyhýbal se negativům typu klišé či zbytečným lekačkám pro něž není důvod. Bohužel, film nejenže má zbytečné lekačky (představovačka kudrnatého policisty v márnici), ale i ty klišé (vážně se furt musí v těchto hororech umírat při levitaci těla?). Navíc se mu nedaří budovat tu správně hororovou atmosféru a tedy i napětí. Hlavní záporák/záporačka mě začala nudit od poloviny a v podstatě jsem při jejích scénách pouze počítal mrtvé. Děsivost z ranku jakéhokoli filmu z univerza V zajetí démonů se nekoná. Přiznávám, plusem je, že se hlavní hrdinka nesnažila chovat jako deme...t a scénář měl nějakou snahu o logiku. Bohužel ale, to je to jediné k pochvale. Zbytek zapadá natolik do béčkového hororu, až mě to v kině bolí vidět. Včetně do očí bijících digitálních efektů. Dvě slunce a příště prosím další kino horor dejte raději režiséru: Miku Flanaganovi. 55% ()

Reklama

JetDryerFan 

všechny recenze uživatele

Za mě příjemné překvapení. Film se nesnaží přehánět svou strašidelnost a spíš skvěle využívá prostředí, kde se odehrává. Už po druhé scéně je sice jasný (spoiler), že karty na otvírání dveří, světla na pohybová čidla a výtah budou hrát velmi důležitou roli, což se taky později potvrdí, takže trochu nuda. Ale závěr filmu se s tím nijak nemaže, tak není prostor vymýšlet bůhví jakou pecku na závěr, která by to mohla akorát pokazit. 65% ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Absolútne tuctový démonický horor, ktorých je ako hnoja..., ale nie je to žiadna tragédia a v podstate takáto jednohubka fanúšika poteší. Keď už pre nič iné, tak určite minimálne pre tie nádherne hororové priestory nočnej márnice v obrovskej bostonskej nemocnici. Už dávno som z hororovej výpravy nemal tak "krásne" skľučujúci pocit, atmosféra sa miestami skutočne dala krájať. A to je veľké plus. Príšera obstojná, aj keď nijak obzvlášť hrôzostrašná. A aj ten bodycount mohol byť väčší. Vo finále ale nemám väčšie výhrady.... kiež by viacero pokusov o horor skončilo aspoň takto... 60 %!! ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Horory z prostredia nemocníc a obzvlášť márnice môžem. Possession of Hannah Grace (znovu musím doceniť "fantastický" český preklad Ve spárech ďábla) je však o triedu slabší od Autopsy of Jane Doe, ktorý je podľa mňa vrcholom v danom subžánri. Vďaka sympatickej hlavnej hrdinke, produkčnému zázemiu kinofilmu a pár atmosferickým momentom však na jedno pozretie neurazí, aj keď vyslovene vidieť ho asi nemusíte... Priemer a 55%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Fiktivní „Bostonská metropolitní nemocnice“ uvedená ve filmu, je ve skutečnosti Bostonská radnice (tShay Mitchell). (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy Andrew (Grey Damon) ťuká na dveře Megan (Shay Mitchell), si jde všimnout, poté, co se Megan obleče a jde otevřít dveře, vpravo v místnosti jednoho z kameramanů. (MichalSebek)
  • Natáčení začalo 7. listopadu a skončilo 17. prosince 2016. Natáčelo se ve státě Massachusetts. (Varan)

Reklama

Reklama