Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Peter (Michael Peňa) žije se svou ženou a dvěma dcerami poklidný život. Jedinou komplikací jsou Peterovy podivné noční můry, které ho zaprvé odvádějí od rodiny a zadruhé ukazují vize útoku na město nějakým tajemným nepřítelem. Jak se ovšem brzy ukáže, sny se změní na nelítostnou realitu... (C0r0ner)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela slušná sci-fi s dobrým nápadem (jiný, slavnější sci-fi film, postavený naruby), kde začátek zaujme a člověk si klade otázky, jak to celé vlastně je, po zhruba hodině se to dozví a zpětně mu to dojde, zanechá to jistá morální a lidská dilemata, ale celkově nemůžu říct, že by mne film dostal. Třeba na začátku ty scény byly jedna jako druhá - domov, práce, vize, domov, práce, vize, a po invazi zase scény typu "schovej se pod stůl, nedýchej, pojďte se schovat sem...", zkrátka by se dal film rozdělit na tři části (před invazí, invaze, v podzemí) a každá ta část na stereotypně podané jednotky, navzájem si velmi podobné scény. Zpočátku velmi solidní triky pak u závěrečné střílečky a u průjezdu vlaku krajinou jak z brožur jehovistů už jsou hodně odfláklé. Myslím, že jeden zajímavý prvek by v tomto filmu našel náš starší syn Honzík, protože jeho mladší brácha taky s sebou všude tahá medvídka. MOŽNÝ SPOILER! Btw, i když jim vymazali vzpomínky, jak to, že jim během těch 50 let, o kterých mluví voják, nepřišlo divné, že jim holky nerostou a oni nestárnou? ()

whack 

všechny recenze uživatele

(SPOILER) Osud rodinky hlavnej postavy mi prestal byť dôležitý v momente ako som pochopil, že sú to len roboty. Podobne však ani znovuovládnutie Zeme ľuďmi mi neprišlo ako nič, po čom by som mal túžiť, najmä vzhľadom na stav, do akého ľudia svet dostali. Asi by pre neho urobili najlepšie, keby sa navzájom načisto pobili. Nehovorím, že som sa pri pozeraní tohto filmu nudil, ale ani ma nejako extra nezaujal a nevidím v ňom nijakú hlbšiu myšlienku. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skláním klobouček. Netflix je pro mě korunovanej král filmových komorních sci-fi současnosti. I když otázka, jestli se o Extinction dá mluvit jako o komorním. Občas si totiž říkám, že by si tyto filmy klidně zasloužily i kino. Chvíleme to totiž vypadá jak v regulérní Válce světů. Akce a napětí, kam se podíváš. Navíc skvělej Michael Peña, kterej během filmu zažije jeden solidní šok a s ním i samotný divák, se kterým se to dál už jenom veze. Super kousek a víc takových... ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Přesně jak píše na začátku sniper18, Netflix pro mě v oblasti sci-fi špatné špatné. Nevím, zda nešetří na nákladech, ale už to není první sci-fi, které bylo v podstatě jen konverzační nebo max 5 osob v akci. Takto si sci-fi apokalypsu tedy nepředstavuji plus onen hispánec v hlavní roli, ne, toto nefunguje. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Zajímavé jak stroze a sterilně to na počátku působí, včetně hereckých výkonů či trochu lacině vypadajících digitálních triků. Po čase na vás ale vykoukne zajímavý vývoj scifi příběhu, který je opravdu pěkně postupně odvyprávěn. Scénář a předloha jsou silnou stránkou jináč průměrného seriálového vzezření. 65% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Uvedení do kin bylo původně studiem Universal Pictures naplánováno na leden 2018. V únoru ale bylo oznámeno, že film od Universalu získala společnost Netflix a ta jej nasadila až v červenci. (Martrix)
  • Film se natáčel v Srbsku v Bělehradě. (Martrix)
  • Scénář pro Extinction, napsaný Spenserem Cohenem, byl v roce 2013 vyhodnocen jako jeden z nejlepších nezrealizovaných scénářů. (Martrix)

Reklama

Reklama