Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Peter (Michael Peňa) žije se svou ženou a dvěma dcerami poklidný život. Jedinou komplikací jsou Peterovy podivné noční můry, které ho zaprvé odvádějí od rodiny a zadruhé ukazují vize útoku na město nějakým tajemným nepřítelem. Jak se ovšem brzy ukáže, sny se změní na nelítostnou realitu... (C0r0ner)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Vida, možná jsem filmy od Netflixu podcenil, nebo jsem teďka měl štěstí na nějaké lepší, minule jsem od nich viděl celkem dobrý film Cam a dneska celkem slušnou scifárnu Extinction. Celé to má celkem zajímavý příběh, který je dokonce i napínavý, ale zas to není nijak silné. Postavy jsou celkem normální (dokonce ani ta děcka nebyla na zabití, i když párkrát k tomu bylo blízko), efekty celkem dobrý (teda kromě té finální jízdy vlakem, to by graficky zpracovali líp snad i Vesmírní lidé), ale i tak to je celkově prostě lepší průměr. Na kvalitu Netflixu to je ale zázrak. Jo, btw, taky tu uvidíte, že oblíbený plyšák vašeho nejmladšího potomka je chtě nechtě taky člen rodiny, jinak by vám to to děcko neodpustilo. Lepší 3* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(70%) EXTINCTION je další zajímavý sci-fi, který rozhodně nepovažuju za nudnou nízkorozpočtovou podívanou jak tu někteří na CSFD píší. Od začátku do konce se něco děje a mě to bavilo. Poslední třetina filmu byla už dost předvídatelná a už to nemělo takový náboj. Akce byla slušná, ale mohla obsahovat víc nápadů. Ale i ty emoce celkem fungovali. Má to 1 zásadní dějový zvrat, který je ve filmu rozumně vysvětlen, i když asi ne tak do podrobna jak bych si přál. Hlavní hrdina je sympaťák, ostatní herci též bez problému. Působí to sice takovým jednorázovým způsobem, ale já ty slabší a vydřené 4* prostě dám. Klidně se k tomu ještě někdy jednou při dobré náladě vrátím. Palec nahoru. ()

Reklama

whack 

všechny recenze uživatele

(SPOILER) Osud rodinky hlavnej postavy mi prestal byť dôležitý v momente ako som pochopil, že sú to len roboty. Podobne však ani znovuovládnutie Zeme ľuďmi mi neprišlo ako nič, po čom by som mal túžiť, najmä vzhľadom na stav, do akého ľudia svet dostali. Asi by pre neho urobili najlepšie, keby sa navzájom načisto pobili. Nehovorím, že som sa pri pozeraní tohto filmu nudil, ale ani ma nejako extra nezaujal a nevidím v ňom nijakú hlbšiu myšlienku. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Na Netflix je to řekněme průměr, ale vzhledem k tomu, kolik toho poslední dobou produkujou, tak slušnej průměr v žánru sci-fi. Není tu nic, co by vyloženě vadilo, akce by mohlo bejt sice víc, ale rozpočet zřejmě nedovolil. Hodně zdaleka to mohlo připomínat Válku světů, akorát levnější verzi. S absencí toho něčeho mimozemskýho, což pro mě škoda, já tohle úplně vítám. Každopádně zápletka to celý rozšifrovala k mýmu překvapení a předpokládám, že i ostatních. Dost možná se tu plánovalo i pokračování, ale asi to takovej úspěch nesklidí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

56% beriem ako vtip... Tak také peklo, aké nastalo nedlho po zaujímavej expozícii som už dlho nevidel. Všetko bolo navyše "v mierke", takže nenastala situácia ako v druhom Dni nezávislosti, kde už bolo jedno, aké veľké mesto je zrovna ničené. Navyše tu máme aj zaujímavý zvrat, po ktorom nasleduje namiesto záverečného eskalovania boja prehĺbenie celej mytológie. Našťastie to nebolo naopak, ide práve o akčný dej spojený s neistotou a očakávaním, čo vlastne v skutočnosti pozeráme, čo robí z Extinction tak intenzívny zážitok. Veľmi nedocenené dielko. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Film se natáčel v Srbsku v Bělehradě. (Martrix)
  • V roce 2016, když se rozhodlo, že se bude scénář Extinction realizovat, byl pro hlavní roli zvažován James McAvoy. (Martrix)
  • Uvedení do kin bylo původně studiem Universal Pictures naplánováno na leden 2018. V únoru ale bylo oznámeno, že film od Universalu získala společnost Netflix a ta jej nasadila až v červenci. (Martrix)

Reklama

Reklama