Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • Česko Sebevražedný oddíl 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Režisér James Gunn uvádí akční dobrodružství superhrdinů Warner Bros. Pictures Sebevražedný oddíl, těšte se na partu nejdegenerovanějších delikventů světa DC, kteří umírají touhou zachránit svět. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (819)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"This is fucking suicide." "Well, that's kind of our job." ________ Aneb co se nestane, když vám dá král korporativního fašismu Mickey Mouse jakožto respektovanýmu tvůrci a režisérovi takovejch kultovních klasik jako 'Scooby Doo: Nespoutané příšery' (neironicky) padáka za to, že jste před pár lety na Twitter napsali perverzní vtípek o pedofilech a znásilňování dětí. Jenže pošuk James Gunn má v piči a je prostě někde jinde, a Disneymu tímto ambiciózním projektem posílá fakáč a vysmátej úšklebek k tomu.... 'The Suicide Squad' je - narozdíl od svý původní adaptace - nefalšovaná R-ková komiksová čurina, která ale v jistých hlediskách promarnila svůj jedinečný potenciál být víc bizarnějším a komickým odvazem jako její nevlastní marveláčtí sourozenci 'Strážci galaxie Vol. 1 a 2', poněvadž Gunn získal od studia Warner Bros. naprosto nebývalý privilegium natočit si film k obrazu svýmu. Přesto nejde jakkoliv popřít fakt, že James Gunn, v zájmu přinést divákům skutečně nevšední a zcela neotřelý zážitek, zabrouzdal do těch největších obskurností, který kdy mohlo komiksový médium nabídnout. Tahle komiksovka navíc dostála svého názvu a postavy zde nekompromisně chcípaj jak na běžícím pásu a vulgárně držkujou víc jak ostravskej dlaždič - a divák tak buď může nevěřícně kroutit hlavou nad vší tou absurditou, anebo se kolektivně popadat smíchy za panděro.... A kdo je vůbec můj nejoblíbenější člen týmu? Žádný, jelikož jsem si je zamiloval všecky. Gunn totiž barvitě vykreslil temperament všech antihrdinů, kteří jsou ve své charakterní podstatě archetypální bandou nesourodých kriminálníků - a samozřejmě do nich obsadil neméně charismatické herce (Idris Elba top, Margot Robbie jako vždy k sežrání). Snímek navíc překvapivě akcentuje historickou problematiku, kdy vláda USA v minulosti ovlivňovala skrze tajné služby politickou situaci v cizích zemích ve svůj vlastní prospěch - nejčastěji pak v Jižní Americe. Akorát jsem očekával, že Gunn víc inovativně využije svůj vytříbený hudební vkus - soundtrack byl tudíž chtě nechtě ochuzen - ovšem to je jeden z mála deficitů, který jsou celkem irelevantní.... Každopádně, Jakub Zbraň divákům naservíroval prvotřídní žánrovej blockbuster, který zásadně není určen pro diváky bez nadhledu a optimismu v krvi, páč kadence jízlivý nadsázky a sentimentality je zde doslova sebevražedná. Poselství o tom, že superhrdinou může být i ten největší loser a outsider - dokonce i retardovaný žraločí muž, holka jejíž nejlepší kámoš je myš, anebo introvertní bulimik který denně zvrací barevný puntíky - upřímně zahřeje u srdíčka. 'The Suicide Squad' je tak dalším úžasným exemplářem toho, že pokud studio nechá tvůrci volnou ruku, dějou se divy. Verze z roku 2016 se může jít klouzat.... // VERDIKT: 8,1 mořských hvězdiček z 10 // ☠️🦈🐭🔫🤡🤹⭐ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je něco shnilého ve státě Dánském, když Vám nejlepší DC (vyjma Batmana) film natočí režisér, kterého chtěli vystrnadit z Marvelu, ale vliv fanoušků byl naštěstí silnější. James Gunn je prostě borec. Správně nekorektní, perfektně krvavá záležitost, jasně říkající, že tady to pro mladší 18 let rozhodně nebude. Já byl spokojený. Z nuly udělali dobrej kousek, u kterého je krásně vidět, že Sebevražedný oddíl má obrovský potenciál a je to jenom o tom, jak se ho chopíte. A je úplně jedno, že hlavní protivník vypadá, jak kdyby utekl ze světa Krotitelů duchů. Tady je to o hláškách a nekorektních postavách. Co naplat, že hromada věcí je zde nevyužitých. Seriál Peacemaker mi to jistě vynahradí. ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Gunn má super nápady a nebojí se je použít, sympatickou drzost i cit pro efektní klipy. Ale je jako dítě s ADHD, které furt potřebuje nové a nové rozptýlení a nevnímá, že si hraje na prázdné zápletce, prázdném příběhu i prázdných postavách. Při přemrštěné stopáži a skromných kulisách ta bezobsažnost přeci jen bolí. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nic pro lidi bez nadhledu. Ani jsem nedoufal, že v dnešní politicky korektně připosraný době uvidím něco podobnýho. Svět komiksovýho filmu, který dnes úpí pod vládou marvelovských dětinských omalovánek, potřeboval někoho takového, jako je James Gunn - bývalý Tromák, originální svéráz, což je silně znát na jeho tvorbě. Jeho film je neskutečně odvázaný, se smrtící kadencí přepáleného humoru, ale přitom to ve výsledku není žádný chaotický bordel. Gunn má jasnou vizi, umí fantasticky načasovat nekorektní vizuální fórky a spousta jeho scenáristických nápadů dokáže překvapit. Prostě talent od pánaboha. A chvílema v té záplavě čvachtavého R-kového gorefestu mi připadalo, že koukám na nějaký drahý půlnoční film v nějakém grindhouse kině v hlubokých 70.letech. A závěrem jako bonbónek nejoriginálnější kaiju monstrum všech dob. Klobouček Warnerům, že se nebáli a tohle Gunnovi odklepli do široké kinodistribuce. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Musím Warnery pochválit, prvně se nenechají zastrašit rasistickou kartou pana Kyborga a pošlou ho směle do prdele, a teď to vypadá, že se konečně chytili za nos, zjistili, že jejich kravaťáci nadělali v DC universu více bordelu, než užitku, a dávají režisérům volnou ruku... a Rko k tomu. Tady se to Rko opravdu ždíme až na dřeň, a navíc je to i nahláškovaná jízda plná skvělých a sympatických charakterů. Teď mi je celkem líto Ayera, zajímala by mě jeho původní vize ... odmítám uvěřit, že chtěl ten otřesný digi bordel na konci jedničky. Jinak jak jsem již zmiňoval na začátku ... tak Warneři si narozdíl od Marvelu nejspíš uvědomili, že woke cesta je cesta do pekel. Jinými slovy, najali si schopného režiséra, kterého očividně komiksy baví a do filmu přenáší všelijaké šílenosti, které v komiksech kdy byly, ale i nebyly. Jinými slovy nesvěří blockusterovou akční komiksárnu typce, které byly a jsou komiksy naprosto u prdele, a má za sebou jen dvě indie vztahová dramata s rozpočtem do 100k. Ano, dívám se směrem na tu špatně napsanou/natočenou sračku jménem Black Widow. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (44)

  • Komiksový autor John Ostrander, který se mimo jiné podílel na tvorbě komiksové série „Suicide Squad“ z 80. let, si v tomto filmu zahrál menší cameo – ztvárnil Dr. Fitzgibbona. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (více)

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

06.09.2022

Za pár dní odstartuje disneyovská akce D23, na které má mít kromě jiného prezentaci také šéf Marvelu Kevin Feige. Údajně nás pak čeká pár novinek, na které se nedostalo během Comic-Conu, včetně… (více)

Reklama

Reklama