Reklama

Reklama

Svět podle Putina

(seriál)
  • USA The Putin Interviews
TV spot 2

Obsahy(1)

Nahlédněte do světa i mysli kontroverzního ruského prezidenta Vladimíra Putina očima oceňovaného filmaře Olivera Stonea... (TV Prima)

Videa (4)

TV spot 2

Recenze (143)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Hodnotný dokument, který umožňuje na americko-ruské, potažmo na některé světové problémy nahlédnout z druhé strany, než na kterou jsme zvyklí. Putin se jeví jako svěží, rafinovaný, chytrý politik, který má přesně srovnané co a jak a zároveň se nebojí odpovídat na některé dobře mířené a palčivé otázky Stonea - samozřejmě otázkou zůstává, zda odpovídal upřímně, či nikoliv. Oliver relativně dobře po celou dobu balancoval na hranici toho co bylo v rámci dialogu ještě únosné a co už mohlo být příliš. Podle všeho z toho vydoloval maximum. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Rád bych Putinovi věřil (...) protože co říká, dává smysl a ví, co má říct a co ne a jak to říct. Ale politika je záludná šachová partie, které mě nikdy nebavilo se aktivně účastnit... a ve vzduchu vždy visí cosi jiného, než co vám řekne jakékoliv oficiální stanovisko státu. A je tolik částic, které hrají roli. Jak řekl Hunter S. Thompson, "in democracy you have to be a player" ("v demokracii musíte být hráčem"). Putin definitivně hájí zájmy Ruska a definitivně chce být hráčem. Nechci zaujmout ani pozitivní, ani negativní stanovisko, ale je to definitivně pozoruhodný náhled do světové mocenské politiky. ()

Reklama

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle se zdá, že Stoneovi regulérně jeblo....počkám ještě na jeden a pak se rozhodnu, zda dám jeden bodík a nebo rovnou odpad...výstižný komentář - Petr1Angelov..........Tak jo...hned začátek 2 dílu mne utvrdil v tom, že sledovat dále tu monotónnost až servilitu rozhovorů nemá vůbec význam. Je k zamyšlení, kde se bere ta fascinace západních salónních levičáků a některých intelektuálů všelijakými bizarními satrapy, kterým by nejlépe slušela klec u mezinárodního soudního tribunálu v Haagu. Ale jo - bodík za místa, kam se normální člověk jen tak nepodívá... ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Je to těžká nuda. Stone se Putina (záměrně) neptá na otázky, které by každého zajímaly, a které by ho vyvedly z míry - tedy "mizení" lidí, vraždy novinářů, potlačování lidských práv, umlčování opozice, anexe Krymu atd. Zevrubné rozebírání toho, jestli je víc zadluženo USA nebo Rusko a kolik to dělá procent HDP, mě fakt nebaví. Bylo jasné od začátku, že Putin bude lhát (dělá to celou svou kariéru), ale aby se to vůbec mohlo nazývat dokumentem, chybí vyjádření opozice, vyjádření obyčejných obyvatel, jakákoli konfrontace s fakty, která by pak názorně dokázala Putinovy lži. Takhle je to jenom jednostranné lhaní a Stone ani neoponuje, jenom přikyvuje. Takže po prvním díle s tím končím. Dvě hvězdičky za snahu vůbec se diktátora Putina na něco zeptat. PS: Je celkem vtipné, jak se tu najednou vyrojili pro Zemanovští a pro Putinovští nekritičtí diváci, kteří se kromě nadávek nezmůžou ani na to, aby si o "hodném a chytrém" Putinovi a skutečné situaci v současném Rusku něco zjistili. :D ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Dva díly bohatě stačily. Není to dobrý dokumentární materiál. Stone je strašně slabý, podlézavý...rezignoval na cokoliv kontroverzního nebo nepohodlného. Vše je koncipováno tak, aby vždy Putin úspěšně zasmečoval. Přitom by se mu dalo v tolika věcech oponovat a trošku ho vystavit tlaku. Některé jeho vysvětlení dávala smysl, ale kolikrát neskutečně překrucoval fakta, vytrhával věci z kontextu či jinak manipuloval. Putinova chyba to nebyla. Ten si jen správně otipoval slavného vyčpělého režiséra, který se nechal rád využít. Tak si to sesumírujeme, jak to vidí oficiálně Putin. Rusko je demokratické, tolerantní /má rádo i gaye :) /, zákon je svatý pro všechny - včetně tajných služeb. Ruska federace chce s každým jednat a být kamarád, ale všechny okolní státy ho provokují ba přímo intervenují proti Rusku a to se jen brání. Nejhorší na tom je, že se nedozvíte nic nového nebo podstatného. 48%. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Oliver Stone viedol interview s prezidentom Vladimírom Putinom v období dvoch rokov na rôznych miestach akými sú Kremeľ, Soči, alebo Putinova rezidencia v Moskve.
    (DrSKusa)

Reklama

Reklama