Reklama

Reklama

Svět podle Putina

(seriál)
  • USA The Putin Interviews
TV spot 2

Obsahy(1)

Nahlédněte do světa i mysli kontroverzního ruského prezidenta Vladimíra Putina očima oceňovaného filmaře Olivera Stonea... (TV Prima)

Videa (4)

TV spot 2

Recenze (143)

Honzeek95 

všechny recenze uživatele

Nic nového jsem se z rozhovorů prakticky nedozvěděl, ale jsem moc rád, že něco takového vzniklo. Není se čemu divit, že u toho byl zrovna "truthseeker" Oliver Stone, který má za sebou už několik seriálů a filmů zaměřených proti americké tyranii a snaze o světovládu. Trochu mi zde chyběly nějaké "zajímavější" otázky (třeba i nějaké konspirační a ty o klimatu), hlavními tématy jsou zde hlavně Ukrajina a postoj k USA. Doporučuji hlavně pro lidi, kteří jen hltají americká média, aby si trochu poupravili pohled na tohoto velkého politika. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Vladimír Putin je jeden z nejvýznamnějších politiků poslední dekády. A nejen kvůli obtížné čitelnosti ruského prezidenta, se o jeho skutečném pohledu na svět moc neví. Zdálo by se, že Rusko nemá Západu co nabídnout. Rusko sice může a bude vyvážet ideologii konzervativní politiky zaměřené na rodinu a tradiční hodnoty. Ovšem to je jen chiméra. Ruská společnost je propastně vzdálená ideálu k němuž se upíná evropská pravice. V zemí bují obchod s drogami, korupce a zřejmě nevymýtitelný šlendrián. I přes velké pokroky v růstu porodnosti vypadá demografická situace stále špatně. Co ovšem Rusko nabídnout může, je styl politiky orientované na zájmy lidí, s jasnou vizi budoucnosti a s vůli k jejímu provedení. Tedy přesně to, co se evropským politikům nedostává. Ti se této hrozbě brání jednoduše, odsoudí ji jako nebezpečný populismus. Ovšem to je jen odmítnutí poptávky, tu potom naplní někdo jiný. Má tedy smysl poslechnout si názory Vladimíra Putina? Už kvůli jeho významu pro světovou politiku určitě má. Má smysl si je poslechnout v tomhle dokumentu? Ne tak docela. Oliver Stone má svůj názor jasně daný. Nepodrobuje odpovědi kritickému myšlení, jen přejímá co slyší a souhlasně přikyvuje. Kdo je zvyklý na články českých novinářů hlásající neotřesitelnou pravdu - zdravím Oldřicha Mánerta, ten jeho dokument snese. Berte ho jako Palatovy články, nebo Votápkův seriál na téma "Nenávidím Rusko", jen ideově otočený. A nebo si o tématu přečtěte dobrou knihu. To je taková, která Vám neřekne co si máte myslet. ()

Reklama

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že tohle už není dokument, nýbrž jednostraná zpověď. Ona pravda není jen jedna (Ať už z východu, či západu) a tohle je agitka jednoho směru. Rusy, potažmo Putina, chápu. Nejsem však sympatizanten ani jednoho z táborů a mrzí mě, že se opět neobjevilo nic, co by pomohlo onu bipolaritu trochu umírnit. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nesmírně hodnotný dokument, který je dnes ze zřejmých důvodů mnohem hodnotnější a zajímavější, než byl v roce vzniku. Trošku zde chybí jakákoli konfrontace. Naštěstí, západní pohled snad každý z nás důvěrně zná, před tím se nejde schovat, chrlí se na nás z médií denně. Proto rozhodně neuškodí nahlédnout na celou situaci i z východní strany. Poté si člověk spíše udělá obrázek o pravdě, který není zdaleka černobílý, jako ostatně prakticky nic na světě. Právě dění a situaci na Ukrajině je zde věnován skoro celý jeden díl, a to v době, kdy si málokdo z nás dokázal vůbec připustit, že po tolika letech míru může vůbec v Evropě vypuknout válka. Krásně tento dokument pomůže dát si obrovskou hromadu věcí do lepších souvislostí. Přestože se jedná o jednostranný pohled na svět, tak je nyní velmi dobré tento pohled znát a z mého pohledu se jedná o nesmírně hodnotný dokument, který dozrál časem a událostmi. Nenudil jsem se ani sekundu. [85 %] ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Ajajaj, co na to televizní rada moudrých, která dohlíží na činnost veřejnoprávní televize. Proč tam není to, co tam mohlo být? Co na tom, že Stone tíhne k levicovým názorům, ale rozhodně není žádna podržtaška amerického mocenského establishmentu. Znám filmový rukopis Olivera Stonea, tím více musím ocenit jeho mimořádnou schopnost objektivně vybírat si z reality to, co opravdu sedí. Protože cokoli dělá, dělá doopravdy. Což věru nelze říci o kritice, všelijakých „mudrců“, kteří tomu vytýkají řadu věcí. Podle toho, co bylo řečeno, tak otázky nejsou jen lichotivé a přátelské, a nejsou ani hloupé. V mnoha ohledech překvapí, jak do sebe některé informace zapadají. Jelikož se dotýkají samozřejmě věcí, které se dějí. Kromě toho, ať už nakonec Putinův režim, či jeho zahraniční politika bude úspěšná nebo ne, je stále jedním z nejdůležitějších mužů světové politiky. Co k tomu dodat jiného, než složit velký hold Prima Zoom za odvahu. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Oliver Stone viedol interview s prezidentom Vladimírom Putinom v období dvoch rokov na rôznych miestach akými sú Kremeľ, Soči, alebo Putinova rezidencia v Moskve.
    (DrSKusa)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno