Reklama

Reklama

Nikdy neříkej nikdy

  • Velká Británie Never Say Never Again (více)
TV spot

Obsahy(1)

Světové zásoby ropy v rukou šíleného zločince... další úkol pro Jamese Bonda. Zločinní agenti pod velením mezinárodního teroristy Ernsta Blofelda proniknou do nejvyššího velení americké armády a zmocní se dvou termonukleárních raket. Blofeld totiž naplánoval novou zkázonosnou akci, nazvanou Slzy Alláhovy. Na pomoc při pátrání je povolán britský agent 007 James Bond. Musí nalézt ukradené jaderné hlavice dříve, než teroristé obrátí jejich ničivou sílu proti světu. Stopa vede k charismatickému zločinci Largovi, jenž osobně řídí Blofeldovu akci. Pomáhá mu krásná vražedkyně Fatima. Bond ovšem objeví nečekaného spojence v Largově okouzlující milence Domino. Jedna z ukradených jaderných zbraní však už čeká na odpálení ve Washingtonu. Druhou chce Largo použít ke zničení světových zásob ropy... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (300)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Mezi ty nejlepší bondovky se Nikdy neříkej nikdy nedá zařadit, ale mě jako "neoficiální" bondovka pobavila dostatečně. Když v záběru nebyla oslňující Kim Basinger, tak intrikovala půvaná Barbara Carrera. Ke všemu ještě vynikající Sean Connery v akcích všeho druhu. Popravdě mi tam trošku chyběla ta pravá "bondovská" hudba, ale zase nemůžu chtít všechno. I její "náhražka" byla dostačující. Myslím, že by byla zajímavá představa střetu Seana Conneryho a Kim Basinger na stříbrném plátně ještě někdy v budoucnosti, třeba opět bondovce? Kim Basinger je neuvěřitelně krásná i v 54 letech, ale zato Sean by musel s tím svým hereckých důchodem něco podniknout... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, ten nízký počet hodnocení. Protože tohle je návrat ke kořenům, jenž vyjadřuje Q svou slavnou větou: „Snad si zas užijeme sexu a násilí!“ Celý film plyne v lehkém, suše humorném tónu (těch skrytých her se slovy, vtipů v obraze apod. - "Říkala jste, že si mne chytíte později."), opět se zde střídá jedna lokace za druhou, Bond bojuje a mlátí se, ne jako Moore v té době, kdy za celý film nedal ránu pěstí. Dokonce mám pocit, že jsem nikdy neviděl Bonda na koni, zde to konečně někoho napadlo. Souboje jsou dobře vymyšlené a vnitřně vypointované, akční scény napínavé a přehledně natočené, kamera velmi slušná. Jako třešničku na dortu dostaneme kritiku britské byrokracie a lidí, co rozhodují, aniž by byli v terénu, a také mladičkého Mr. Beana jakožto začínajícího agenta. Záporák Brandauer mi sem sednul, Kim Basinger se mi tady nijak moc nelíbí, a Maxe Von Sydow podle mne chtěli původně využít pro nějaký další podobný film, jenž se žel nekonal. Tohle je ukázkový příklad, jak mají bondovky vypadat, možná jen chtělo trochu zrychlit tempo. ()

Reklama

Adman 

všechny recenze uživatele

Na stará kolena bylo i Seanovi Connerymu ve filmu zařezeném do neveliké kategorie "neoficiální bondovka", dopřána opravdu nadmíra krásných a svůdných žen. Koukám, že i plakát mluví za vše. Přestřelky, honičky v autech a bitky slušným krokem couvají před šarmem a hádherou jemného pohlaví se kterým Irvin Kerschner opravdu nešetří. Na své si tedy přijde asi spíš mužská část publika. Zlepšováky, vychytávky a vtipy ovšem k "Jamesu Bondovi" (ikdyž v uvozovkách) také neodmyslitelně patří, nejinak je tomu zde. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Mám eliminovat všechny volné radikály." Snímek Nikdy neříkej nikdy považuju za nejzábavnější (ne)bondovku. Důvodem je bezpochyby to, že 007 mezi samým hláškováním a feromony nestíhá intelektuálně agentovat a "pouze" mne baví. Jenže já likvidaci zločince agentovou močí, podvodní honičku se žraloky, výměnu suchýho Martini za petrželovej čaj, užití bomby s gyroskopem i postelový scény se třemi sličnými slečnami považuju za tak zábavný ingredience, že ke spokojenosti více nepotřebuju. Samotný agentování mne tedy spíše obtěžovalo, neboť jakákoli vážnost mne v komedii ruší. A já pevně doufám, že tohle je komedie, ačkoli o tom popisek mlčí. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Třikrát do stejné řeky nevstoupíš? Omyl, Connery to dokázal. Zřejmě už se nemohl dívat na stařecké patálie tehdejšího Bonda. Zároveň to mohl být stylově vztyčený prostředníček studiu MGM od Warner Bros. i samotného Conneryho. Bohužel film vypadá laciněji než jeho o skoro dvacet let starší předchůdce Thunderball, takže zůstává záhadou, proč měl Connery potřebu znovu vzít roli, která ho přestala bavit už před lety. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (35)

  • Keď James Bond (Sean Connery) prepadáva cez hradné múry na konskom chrbte, má na sebe košeľu, v nasledujúcom zábere, po dopade do vody, už je iba v šortkách. (Sany33)
  • Natáčelo se od 27. září 1982 do začátku roku 1983 v Monaku, na Bahamách, ve Francii (v Nice), v Anglii, ve Španělsku, na Floridě, na Maltě a na severu Afriky. (Varan)

Související novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (více)

Reklama

Reklama