Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 56 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Itziar Ituño, Miguel Herrán, Jaime Lorente, Pedro Alonso, Esther Acebo, Darko Perić, Alba Flores, Enrique Arce (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (590)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá parta v mixu Prison Breaku, Oceans Eleven a Fast and Furious (a opravdu ne kvůli vozidlům). Jednička a dvojka má originální nápad, dobře odladěnou atmosféru a příliš se neakční, hodně se přemýšlí. Bylo jasné, že další díly už to dokáží těžko trumfnout a tudíž se jel klasický pákový efekt. Více akce, více twistů, více emocí, více peněz. Výsledek je přinejlepším průměrný a zachrání to hlavní postavy celé série, které i díky dobře trefeným flashbackům v čase divákovi obvykle přirostou k srdci. Na evropské standardy úctyhodný počin, kde pár věcí funguje skvěle a žádná úplně vyloženě špatně. Snad jen tu akci, by mohli Španěláci odkoukat od kolegů z Hollywoodu a tudíž se něčemu přiučit. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Po první sérii mám hodně smíšené dojmy. Poměrně zručně vystavěný heist film neustále sráží na zem fakt, že se všechny postavy chovají jako úplní idioti - čistě kvůli tomu, aby scenárista udělal nějaký nečekaný dramatický zvrat - i kdyby to sebevíc nedávalo smysl. Už teď polovina postav chodí s některým unesených, s policistou nebo s jiným únoscem. Což samozřejmě adekvátně maří hlavní cíl jejich mise. Je to napínavý, takže to diváka drží u sledování, ale zároveň mám chuť v každém díle si prostřelit hlavu. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluju heisty a šachové partie geniálních mastermindů na opačných stranách barikády a la Zápisník smrti a Money heist je ultimátní heist a se Zápisníkem si mohutně vytírá zadek! Není to dokonalé, ale zamilujete si to skrz super zápletku, postavy, herce, ultranapínavý scénář s cliffhangery, které vás nutí dát okamžitě další díl, a to všechno ve velmi sexy balení, kdy se pro mexican standoff nebo sex v trezoru nikdy nejde daleko. Jen by tam nemuselo být tolik rádobynapínavých situací, kdy celou dobu víte, že na konci bude obhájen status quo. A taky se do děje mohly víc zapojit média. Kéž by místní televize přestaly nakupovat licence na zahraniční zaprděnosti typu Redakce a Doktor Martin a zkusily předělat tohle. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Telenoveloš comunismoš feminismoš. Kompletoš hrdinoš nesypatikoš retardoš s coños frontoš. Primeroš ještě šloš, segundoš napínavoš doprdelošloš, tercerosérioš wtfoš. Profesóre na strómě! Ale abych nebyl nespravedlivej - nebyli všichni až tak špatný. [ edit: 4. série - tady pozor, konec legrace, tohle už začíná být opravdu vážné. Něco tak pitomého a trapného, na to snad nestačí rozkousat ani všechny polštáře z Jisku. A zase! zase to nekončí! ] ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Idealistická, na Jánošíkovskom princípe vyskladaná, za vlasy pritiahnutá rozprávka pre všetky vekové kategórie, ktorá má asi toľko spoločného s logikou, ako Matovič s celou svojou bandou pojebaných úžerníkov s inteligenciou a pokorou. Kým však človeka z pohľadu na týchto idiotov doslova “napína”, na tento počin sa veru zle nepozerá. Mám to komplet za sebou, prvé dve série s hodnotením nad “milión” % bavili paradoxne najmenej, a tak chvála Bohu za štvrtú a poslednú v poradí, ktoré vďaka “kúzelníckym variáciám” konečne naplnili očakávania. Rozmýšľal som, ako to celé ohodnotiť. Prvé tri sezóny to schytali po “trojke”, štvrtá štyri, piata Jackpot. No a i keď je priemer kadejaký a nevychádza to, čert to ber, Ja tu piatu udelím, lebo “La Casa De Papel” si to práve kvôli námetu, ktorý mňa osobne nijak nebaví, no presto všetko si ma dokázal plnohodnotne získať, určite zaslúži. ()

Galerie (197)

Zajímavosti (79)

  • V seriálu se objevuje speciální policejní jednotka GEO (Grupo Especial de Operaciones), které velí Suarez (Mario de la Rosa). Jedná se o španělskou elitní jednotku pro boj s terorismem. (George.26)
  • Seriál byl natolik populární, že se stal inspirací pro mnoho skutečných loupeží. (FacePalm)
  • Velkým fanouškem seriálu je brazilský fotbalista Neymar. (morgos)

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama