Reklama

Reklama

Ten dvanáctý

  • Česko Dvanáctý muž (více)
Trailer 1

Z dvanáctičlenného týmu, který je vycvičen k likvidaci nacistických strategických cílů v Norsku, přežije zradu pouze jeden. Čeká ho ale nejtěžší úkol jeho života. Musí zraněný uprchnout do Švédska přes nemilosrdnou severskou divočinu s pronásledovateli v zádech... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (237)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tento film mi doporučil kolega Big Bear a musím říct, že to byl skvělý tip. Snímek si po celou dobu udržoval perfektní pochmurnou atmosféru, k čemuž evidentně přispělo umístění děje do mrazivého Norska. Pokud by chtěl někdo tento film shlédnout, doporučuji zejména pro období letních veder, srazí teplotu v místnosti minimálně o deset stupňů. Nájezdy Commandos a akce norských odbojářů přinesly spojencům kromě malých taktických úspěchů i významnou strategickou výhodu. Hitler díky nim uvěřil, že bude invaze provedena právě v Norsku a pevně tomu věřil i v době po vylodění v Normandii, proto nedovolil posílit své síly ve Francii divizemi z Norska, které tak zůstaly vázány na severu až do kapitulace. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Den 12. mann je nórskym pokusom o Revenanta, kde je síce lepší príbeh, ale chýba tomu samozrejme ten hollywoodsky obraz i geniálni herci. Na druhej strane sem tam pripomenie i 127 hodín, keďže nechýba odstraňovanie končatín, čo je zobrazené dosť surovo. To "na základe skutočného príbehu" bolo režisérom značne dramaticky pozmenené, to je jasné. No a nechýba tu nórska snaha stavať sa do polohy odbojárov voči nacizmu, hoci pravda je taká, že nikto nebol v Európe väčším Hitlerovym kolaborantom než oni samotní. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ponudnělý utahaný survival. 1) Nabízí se srovnání se Štvanci, což je ovšem jiná třída._____ 2) K neuspokojivému dojmu přispěl i mizerný český dabing na Primě s hlasy neodpovídajícími postavám a celkový zvuk jako z telenovely._____ 3) Důvodem ke sledování byl 40letý Jonathan Rhys Meyers, který nezklamal. Pěkný byl i 33letý Mads Sjøgård Pettersen (Gudrunin bratr Grønwol). ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film o statečnosti norského lidu, který neváhal nasadit životy pro záchranu jednoho člena sabotážní mise. Líbila se mi též role, kterou ztvárnil Jonathan Rhys Meyers, aneb fanatický esesák, kterému dosud žádný člověk neuprchl. I norští občané jsou obsazeni velmi dobře, už z tváří se jim zračí nezdolnost a zdravé jádro. Film je trochu delší, ale nenudí ani chvíli a téměř stále dějem proplouvá beznaděj a tragédie, které hlavního hrdinu Jana potkávají. Navíc krásná norská krajina, sníh, hory, moře, včetně polární záře stojí za to vidět. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Čakal som od toho viac ako Utečenca situovaného do obdobia druhej svetovej. Celý film jeden hnusný nácek v podaní Íra Jonathan Rhys Meyersa naháňa Norského nanuka, ktorý ako napísal verbal toho vydrží až príliš, aby to bolo dramaturgicky uveriteľné bez ohľadu na to, že to je natočené podľa skutočne skutočnej skutočnosti. Naviac po hodine to už začne byť strašne monotónne. Plazenie, strihanie prstov, ďalšie plazenie a strihanie a nakoniec cieľ a medaila cti a kopa ďalších ocenení. Tomu nanuku sa ani príliš fandiť nedá, keďže po hereckej stránke okrem toho, že mu je kurevská zima, nemá čo hrať. No a Jonathan Rhys Meyers je len priemerne diabolský nácek, takže jeden jeho neúspešný pokus za druhým dostať nanuka vyvolá len priemerné uspokojenie u diváka. Celkovo to je mierne nadpriemerný film na jedno pozretie. Neviem prečo, ale dostal som chuť na nejaký nanuk. 6/10 . ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Ako skladateľ bol kontaktovaný aj James Horner, krátko na to však zomrel pri leteckom nešťastí. (Astonko)

Reklama

Reklama