Reklama

Reklama

Jack Ryan

(seriál)
  • USA Jack Ryan (více)
Trailer 1
USA, (2018–2023), 25 h 20 min (Minutáž: 40–65 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

John Krasinski, Wendell Pierce, Michael Kelly, Abbie Cornish, Betty Gabriel, John Hoogenakker, Ali Suliman, Nina Hoss, Dina Shihabi, Jordi Mollà, James Cosmo (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(30)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (104)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Seriálový Jack Ryan doplácí hlavně nevyváženost některých dílů a pak hlavně na věrohodnost děje. Co naplat, že na Johna se pěkně kouká a pár epizod je vážně kvalitních. Pak přijde konec a když si to celé sesumírujete v hlavě, zjistíte, že je to příběhově hodně přiřazené za vlasy a z toho důvodu mi nezbývá nic jiného, než hodnotit zlatým středem. A pokud mám zase srovnávat, tak Looming Tower je mnohem lepší. I když je aspoň z části natočen podle skutečnosti. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Víc než dobré kočkování s teroristy, které sice po stránce příběhové příliš nepřekvapí a nad některými náhodami se nejde neusmát, ale to zcela vynahrazuje solidní akce a tempo, které nepolevuje po celých osm dílů. John Krasinski je sympaťák, takže se dá jeho Ryanovi to správňáctví odpustit, fajn byl i představitel hlavního záporáka a dá se zvyknout i na Pierceovu postavu. Na seriálovém poli se sice najdou mnohem sofistikovanější žánrovky, ale mě se to líbilo a na druhou řadu se s chutí podívám. 80% ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Novodobý Jack Ryan toho má, nepřekvapivě, pramálo společného s jakoukoli z Clancyho předloh a inspiraci čerpá spíše u Homelandu či Hayesova Poutníka. Což není nutně na škodu. Výhodou je, že díky pouhým osmi epizodám to má potřebný tah na bránu. Zároveň platí, že Amazon si svou vlajkovou loď (do příchodu Pána prstenů) pohlídal (až na absenci Clarka z licenčních důvodů), na produkci nikterak nešetřil čili to vypadá výpravně, obsazené i zahrané je to výtečně (Pierce je vynikajícím Greerem a Hoogenakker "Clarkem"), není to urážlivě černobílé, má to respektuhodného charismatického antagonistu s jasnou motivací, umí to být řádně napínavé, akční i nekompromisní, sázky jsou hmatatelné a... A jde o po všech stránkách solidní špionážní thriller, jaké bývaly svého času na stříbrných plátnech. Nejrozporuplnějším bodem je nesporně Krasinski v hlavní úloze. Je pravdou, že do zpravodajského Ryana "fordovského-baldwinovského" střihu ze staré školy se krutě nehodí, ale tohle je zcela jinak pojatý Ryan a do této polohy sedne, jakkoli v ní neexceluje. Je to po všech stránkách solidně odvedené řemeslo. Snad jen až příliš velká sázka na jistotu (speciálně pak ve stínu majstrštyků à la Le Bureau des Légendes). Ovšem zároveň je to přesně to, co by od toho jeden čekal a ostatně i požadoval. S výjimkou v podobě až příliš čtyřiadvacítkového přepáleného finále. | S1: 3/5 | S2: 3/5 | ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obě série jsem posnídal, poobědval a povečeřel během dvou dnů a už to značí, že to nebude špatnej seriál. A není. Když člověk přehlídne ten debilní patriotismus a USA forever bullshit, tak je to příjemný Béčko/Áčko, na který se dobře dívá hlavně skrze Krasinskiho a i po technické stránce to vypadá dobře, dali si práci s výbuchy a střelbou. Rozhodně chci vidět další a čím víc změn v prostředí a terorismu, tím líp. 4* a.k.a 85% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mix 24ky a Homelandu v exotickém prostředí, s příjemným obsazením, luxusní výpravou a lahodně zemitou akcí. Jack Ryan často připomíná spíše klasické 90's akčňáky než moderní špionážní thrillery, což na jednu stranu působí příjemně nenáročně, ale zároveň je ke škodě, že i při poměrně pečlivé snaze o vážné realistické pojetí scénář občas působí úplně zbytečně naivně a povrchně a to zejména v momentech, kdy se snaží odkazovat na aktuální události. Ve třetí a čtvrté sérii seriál navíc trpí menším množstvím výživné akce, která doposud vynahrazovala nedostatky ve scénáři, a laťka zábavnosti tehdy začne mírně klesat. Přesto se mi ale ústřední tým vryl za ty 4 kratší série pod kůži natolik, že mě celkem mrzí, že je napočtvrté vidíme již naposledy. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (35)

  • Vyzvánění telefonu Tonyho (majitel nevěstince), je „Copacabana“ od Barryho Manilowa. (Duoscop)
  • Na začátku epizody hraje „Preera Pachi“ od Ignacio Bermudez. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje v úvodu, je „The Safety Dance“ od Men Without Hats. Ve 40. minutě hraje „Big Ol' Truck“ od Toby Keitha. (Duoscop)

Související novinky

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Poslední řada Jacka Ryana dorazí už v létě

Poslední řada Jacka Ryana dorazí už v létě

10.05.2023

Amazon oznámil, že čtvrtá a zároveň poslední řada seriálu Jack Ryan dorazí na obrazovky oficiálně už 30. června. V rámci projektu se jedná o nejkratší mezeru mezi jednotlivými sériemi – mezi první a… (více)

Filmový Rainbow Six je na cestě

Filmový Rainbow Six je na cestě

17.01.2023

Studio Paramount čerstvě oznámilo novou adaptaci Toma Clancyho. Tentokrát se bude jednat o román Rainbow Six, jenž bude navazovat na snímek Tom Clancy: Bez výčitek a tudíž se v něm vrátí i Michael B.… (více)

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Reklama

Reklama