Reklama

Reklama

V předvečer dne D jsou američtí parašutisté vysazeni za nepřátelskými liniemi, aby provedli misi, která je zásadní pro úspěch spojenecké  invaze. Ale když se přiblíží k svému cíli, začnou si uvědomovat, že v nacisty okupované vesnici se děje více než prostá vojenská operace. Zjistili, že bojují proti nadpřirozeným silám, které jsou součástí tajného nacistického experimentu. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (404)

mm13 

všechny recenze uživatele

Až na ten mierne prepálený záver, kde sa jeden obetuje, druhý polepší a tretí v krste ohňom skalí svoj charakter, je to od prvej minúty nášup, akých často niet. Napínavé už pri povinnom zoznamovacom úvode (pretože Overlord) a umne gradované až do explozívneho finále. Atmosféra, náznaky, nádherné gore, sympatické charaktery (vrátane skvele obsadeného fagana a jeho sestry, ktorej predstaviteľku odteraz budeme dúfam vídať pravidelne) - nič tomu nechýba! (P.S.: Natočí už prosím niekto konečne novú verziu Pevnosti?!) [70%] ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Původně jsem nabyl dojmu, že se jedná o film ze série Cloverfield, tak tomu ale není. Pokud se na to člověk dívá s jistým nadhledem, dá se to přežít. Místy jsem si vzpomněl na Hanebné pancharty nebo Iron Sky. Dalo by se to asi nazvat válečným sci-fi hororem. Nad reálností samotného snímku asi netřeba přemýšlet. Ona ta válečná doby vždy nabádá k podobným příběhům. Obsazení není příliš známé a akce ujde. Jinak jsou tu spíš klišé. "Už to nebudu potřebovat." ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Frrransouská l pisdá a ufědomělý Chaiťán - emigráán sé pokoší navrrratíít do l Fránc liberté, egalité, debilité. To je na tom takové neuvěřitelné. Ovšem zbytek je veskrze vydařený a byť jsem na to čekal, tak mi skoro zklamal přerod z válečného filmíku v onu hororovější část. Tím chci říci, že i úvodní pasáž je hezky nakroucena a stojí. I za pozornost. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Skoro rok se mi válí na hdd tento nějaký filmek, tak ho jdu skouknout. Asi něco válečného, však Overlord, to je jasné, říkám si, a rozjíždí se jako hodně povedený válečný film, aniž bych tušil oč půjde. Odhadem někde před půlkou začíná přituhovat... a kurňa, on je to i horor :-) A překvapivě zábavný válečný akční horor. Fajnová výprava, bez námitek zahrané a hudba pěkně navozuje temnou a napínavou atmosféru. (Domácí kino udělalo poctivou hřmotnou práci.) Povedené! Bavil jsem se! 80% (viděl jsem: 1x cz) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Černoch mě štval. Ani mi tak nevadilo, že tady neměl co dělat, jako spíš to, že jeho postava mi vytrvale lezla na nervy. Ale pokud se zrovna nechoval jako idiot, tak se jednalo o solidní řezničinu s překvapivě slušnou technickou stránkou. Pokud bych se měl zmínit o nějakých detailech, tak bych vybral prosící hlavu a je velká škoda, že podobných zákusků tu nebylo víc. Co se válečných hororů týče, tak se jedná o špičku, ale přesto mám neodbytný pocit, že to mohlo být mnohem lepší. 70% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Producent J.J. Abrams na CinemaConu 2018 oznámil, že Overlord navzdory dřívějším spekulacím nebude patřit do Cloverfield univerza. (NiWi)
  • Zbraně, které se objevily ve filmu, byly pušky M1 Garand a Springfield M1903, samopal Thompson, MP-40, kulomet MG-34, Plamenomet Flammenwerfer 41 a útočná puška STG 44. (K98)
  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Bridging The Gap“ od Nas. (Duoscop)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama