Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Liam se probere po autonehodě a nepamatuje si, kdo je. Když se vydá do města pro pomoc, nachází jen mrtvá těla s podivně bledýma očima. Liam se nejprve domnívá, že to způsobil virus, který je přítomen ve vzduchu. Záhy však odhalí děsivou pravdu – každý, kdo se k němu přiblíží na vzdálenost 15 metrů, okamžitě zemře. (Cinemax)

Recenze (89)

raimi 

všechny recenze uživatele

Partička z RKSS, která má na svědomí režijní zářezy v podobě legendárního Le Bagmana, Turbo Kida a hlavně úžasný a nedoceněný Summer of 84, vyprodukovala tenhle chytrej, atmosférickej mysteriózní thriller, kterej se ale v druhé půlce bohužel plácá v současných "liberálních" klišé. Takže se najednou v příběhu s pěkně vyprofilovanýma a uvěřitelnýma postavama objevují karikatury zlých a tupých policajtů, redneck dezolátů, a celý to završí relativizace "zla". Škoda toho, mohl to být pamětihodnej kultovní biják. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

!! POZOR! NEČÍTAŤ OBSAHY, hlavne nie ten od TV Prima! Je to samý SPOILER !! ... Film, ktorý ma od začiatku pozitívne prekvapoval. Každým ďalším nápadom či zvratom. Po chvíli som sa tým, už naplno pohltený príbehom, prestal zaoberať. Originálny, svieži nápad, vlastne skoro zjavenie. Chytrá, šikovná a - pozor! - samostatná práca, ktorá nevykráda, necituje (netvári sa, že cituje a pritom iba sprosto vykráda) a ničím nezaostáva za najväčšími klasikami mysteriózneho žánru... čo klasikami - základnými stavebnými kameňmi, minimálne na poli filmovom (či seriálovom), dovolím si tvrdiť! ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se Kanaďanům povedlo, film za pár švestek a přitom za málo peněz hodně muziky. Skvělý béčkový "VHSkový" příběh (už jsem vymýšlel, co by se s takovou superschopností dalo všechno podniknout, kdyby šla ovšem ovládat), zajímavý mix sci-fi a kriminálky, spousta mrtvol s hezkýma mrtvolnýma očičkama, nečekané rozuzlení, to celé pak podbarvováno libými zvuky violoncella... nebo synťáku co hraje jako violoncello, to je fuk. Spíš zamrzí takový jakoby televizní "look" (inu Kanaďani), nemastní neslaní herci (inu Kanaďani), no a taky Jane Doe má po celou dobu dost výrazný a profesionální make up a vůbec je taková celá moc chic, když by přitom měla být po havárce a na útěku trochu víc rozvrkočená. A na tyhle detaily jsem já celkem citlivej. Závěrečný Liamův přerod pak působí možná trochu nevěrohodně, ale rozhodně je to to lepší zakončení scénáře ze spousty jiných možných zakončení. Nejvíc mě ovšem dostalo Liamovo civilní jméno - Diego Klattenhoff, to je fakt síla! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jakási variace na Wedlock, kde kosmická anomálie nahrazuje výbušný obojek a princip vzdálení se od sebe neznamená konec hlavních hrdinů, ale grilování mozků všech, co se objeví v perimetru majitele aury smrti. Nečekejte vrtulníky, co se rozmáznou o silnici a výbuchy policejních aut, rozpočet s něčím takovým evidentně nepočítal. Nečekejte herecké výkony na úrovni Oliviera a Anny Magnani. Nečekejte nějaká vědecká vysvětlení, proč vycpaní holubi padají tuzí do trávy. Nečekejte, že vás twist pošle do kolen. Vlastně od toho nečekejte nic a pak budete možná spokojení.. ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, který zpočátku divák bude pocitovat nelogicky, avšak během filmu mu i TO dojde. Jsou tam dosti hluchá místa a zbytečně dlouhé pasáže, jenže pokrátit je o pulku, taxe ten film nevejde ani do jedné hodiny. Svým způsobem i konec je celkem rozumný, neb hlavní protagonista by stejně neměl šanci. Každopádně mít takovou "moc", no nevim nevim, jestli by jeden byl z toho dvakrát štastný... Zajímavý však je, že daný "dar" neměla i ta Jeane... V tomto kontextu by naopak měla mít "protiklad" (svatá pana Mária pomalu) ;-) Ale jinak jo.... nebylo to špatný. Řekl bych scifíčko jak pro chlapy tak pro ženský. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Selkirku a Winnipegu (Manitoba, Canada). (ČSFD)

Reklama

Reklama