Reklama

Reklama

Zloba: Královna všeho zlého

  • USA Maleficent: Mistress of Evil (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Přešlo pět let. Královna černé magie Zloba žije spokojeně na čarovných Blatech a její kmotřenka Růženka dospívá. Jejich vzájemný vztah, který se zrodil ze zrady a pomsty, rozkvetl a zkošatěl. Nicméně nenávist mezi lidmi a kouzelnými bytostmi nezmizela. Svatba mezi princem Filipem z království Ulstead a Růženkou ze sousedních Blat je důvodem k radosti, a mnozí doufají ve spojenectví mezi znesvářenými světy. Avšak nečekaný zvrat událostí a setkání s novými mocnými spojenci dostane Růženku a Zlobu na opačné strany Velké války, která podrobí jejich rodinná pouta náročné zkoušce. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (302)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhá Maleficent je jedním z mnoha filmů, u nichž mě mrzí, že na ČSFD není pestřejší škála ve hvězdičkovém hodnocení. Snímek oplývá nádherným pohádkovým vizuálem, z něhož přechází zrak - místy působí možná až příliš vyumělkovaně, aby se to hodilo filmu a 3D formátu. Ocenil jsem obsazení Michelle Pfeiffer, kterou mám vážně rád, i když je fakt, že její postava působí poněkud ploše (a opravdu to není jejím korzetem). Místy mi vadila až příliš okatá předvídatelnost děje, což se sice na jednu stranu u pohádky očekává, v níž vždy dobro vítězí nad zlem, na druhou stranu jsou však případy, kdy se tvůrcům v rámci děje podařilo se povznést nad tento žánr (viz Hvězdný prach). Princ a král mi přišli spíše jen do počtu, Elle Fanning vnášela do filmu nevinnost, nicméně vesměs to bylo celé o handrkování mezi Pfeiffer a Jolie. Zaujalo mě budování jakési mytologie okolo původu Maleficent, přesto jsem měl pocit, že to působilo šablonovitě, a že se z toho dalo vytěžit trochu víc. Ve výsledku se na to sice pěkně kouká, ale celé to postrádá nějaký ten hlubší moment překvapení. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pokračování Zloby je přibližně na podobné úrovni jako jednička, akorát s větším rozpočtem a s velkolepějším finále, tedy fanoušci jedničky by zklamáni být neměli. Zloba je nečekaně dost temná fantasy fairytale, na kterou se hezky kouká díky hezkému vizuálu, krásné Angeliny Jolie, množství zajímavých kreatur ( medvěd,drak!) a potěší i dostatek slavných jmen. Finále má asi 30 minut a představuje solidní, poutavé, stategicky zajímavé dobývání hradu, které v rámci Fantasy žánru připomíná to nejlepší od Pána Prstenů. Rozhodně jsem se nenudil. 75% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zloba si dělá kozy? Kouzlo lehké podvratnosti prakticky zmizelo a krom technické preciznosti jediným společným znakem je, že princ, ač opatřen novou tváří, je exemplární jelito. Když se ztékají hradby a Růženina zlá tchýně přebírá manýry Cersei z Králova přístaviště, může se zdát, že se v Rønningovi probouzí fanda Game of Thrones, ale to všechno jsou jen falešné naděje. „Disney Flavours“ jsou tady tak výrazné, že vše mimo stranickou linii spolehlivě přehluší.. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První Zloba nebyla nijak výjimečným filmem z disneyovské stáje, přesto ale docela pobavila originálním zpracováním známého příběhu o Růžence. Bohužel pokračování jede v zajetých kolejích, kdy vše musí být větší a na příběh se nehraje a vznikl jeden z nejhorších filmů, který se pyšní nálepkou Disney. Film i přes vysoký rozpočet vypadá lacině, vyjma Angeliny Jolie jsou všechny postavy trapné a otravné a po stránce scénáře se jedná o vyložený průser, kde spousta věcí vyloženě nedává smysl a postavy se chovají tak, jak jim zrovna scénář přikazuje. Své diváky si film určitě najde ale po právem se na něj velice brzy zapomene. Film je nejenom zbytečný, ale hlavně velmi špatný. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Pokračování Zloby se mi překvapivě líbilo vice než první díl. Nebyl už tolik pohádkový, tady je vice temnoty, vice toho dospěláctví. Elle Fanning už navíc taky není žádná malá holčička, takže se podle toho můžu díky Bohu chovat. Dokonce I Angelina mi sedla nevím jestli jí rozvod s Bradem svědčí v osobním životě, ale na plátně rozhodne ano. Příběh byl skvělý, líbilo se mi, že se věnoval hlavně původu Zloby a že opravdovým zloducehm byl někdo jiný než Zloba, I když to bylo jasné již od začátku filmu,, jkamile se tam postava objevila. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se od 29. května do 24. srpna 2018 v Anglii (Londýn, Buckinghamshire) a v Illinois (Chicago). (Varan)
  • Premiéra filmu měla původně proběhnout 29. května 2020, ale nakonec byla přesunuta na 18. říjen 2019 kvůli tomu, že studio Disney bylo z práce režiséra Rønninga tak nadšeno, že nechtěli čekat do května 2020. (Varan)
  • Než se Zloba (Angelina Jolie) zhmotní na věži, kde ji zasáhla královna (Michelle Pfeiffer) šípem, tak z ní utečou dva vojáci. V dalším záběru ale utíkají z věže zase. (Duoscop)

Související novinky

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno