Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (655)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zapomenutelný béčkový průměr. Chtělo to režiséra typu Stephena Sommerse nebo Joa Johnstona, který by z tak záměrně hloupého námětu udělal lepší podívanou. John Turtletaub to neumí.____P.S. České titulky Kateřiny Hámové jsou zase jednou hrůza. Ne, "squid" opravdu není "chobotnice", a že se někdo/něco "ponáří", to jsem četl fakt poprvé. A bylo toho víc. ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Zábavná blbina, u níž je nutností vyřadit mozkové buňky z provozu ještě před začátkem promítání, protože z tý kupy nelogičností a klišé, ve které se tento blockbuster skutečně utápí, by vám mohla jednoduše prasknout hlava. Naštěstí je už od začátku kampaně jasné, že se tvůrci neberou vůbec vážně a jejich jediným cílem je jen pobavit diváky. A to se podle mě bez problému podařilo. 6/10 ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdyby na dně Mariánského příkopu byla kabelovka, věděl by ten velkohubý strunatec, že začínat si něco se Stathamem je jen čiré bláznovství.. De facto Mrakodrap v moři, při kterém se ukázalo, že spolu s nezapáchajícími jüany jde ruku v ruce jedna akční megahvězda, naivní schematičnost, nulové vzrušení a zábava na úrovni rybaření s přetrhnutým vlascem. Kdyby reprezentant Jason skočil z hřbetní ploutve té 75 stop dlouhé svině skrčmo půlvrut napřed, přidělil bych možná lepší známku, ale takhle se nedá nic dělat. Čínské publikum je prostě skromné.. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Monstrum z blbin je ukázkové těleso pro logikofilní pitvaly filmů, co z nich separují nejprudší zhovadilosti a pak se vytahují, jak jsou akademicky na výši. Vidíte, doporučte to někdo Džaroušovi, to by byla pěkná diskuze - ,,Nej píčárny ve snímcích". Na stranu druhou však rozpočet byl, psék přežil a ten Jošík se zmrzkou taky, tedy hurá. Vypíchl bych čínskou vlajku, se kterou se v závěru vyprsila zbohatlická jachta. Docela šokézní pohled, co? A to nám těmi emerickými mávají před ksichty furt. Za pozornost stojí též multikulturní obsazení, páchané zde nejspíše kvůli tržebnosti, protože na Osrala si snad ambice nedělají. Korunuje to zase jednou postavička afromanského rappera, který působí v podmořské laboratoři jako nárt na oko. Netuším, co tam mohl mít za práci. Jestli dealoval parybám, nebo myl myčku na nádobí... záložní návnada... propagoval mezi biology Lidl... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Očekávaná digitální zábava je zčásti fantastickým dokumentem o neexistujícím světě na skutečném dně Mariánského příkopu a zčásti akčním dobrodružstvím s přerostlým žralokem z pravěku. Je to americké, zaplatili Číňani a jako zábavná jednohubka dostačující. Uvítal bych sice galony krve a řádná jatka, ale chápu, že si film potřebuje na sebe vydělat. Scénáristicky podobné jako levné žraločí pseudohorory posledních let nejen od Asylum. Zde je ovšem zachmuřený Statham, slušná akce a žralok, z kterého nekoukají levné pixely na každém kroku. Čelisti, Propast, Jurský svět. Vtipkující černoch, co neumí plavat, Pippin zvládající čubičku na výbornou a několik sežrání v přímém přenosu. Čekal jsem nenáročnou zábavu s pěknými efekty a tu jsem dostal. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Vedci kedysi verili, že megalodon bol blízky príbuzný žraloka modrého (veľkého bieleho). Dnes sa ale zaraďuje do vyhynutej čeľade otodontidae. (ČSFD)
  • Velryba ve filmu je také vytvořena pomocí CGI. (griph)
  • Objavujú sa špekulácie, že žraloky druhu megalodon stále prežívajú v nepreskúmaných častiach oceánov, vrátane Mariánskej priekopy. Jedným z najčastejšie uvádzaných argumentov je fakt, že niektoré druhy, ktoré boli predtým považované za vyhynuté, boli neskôr objavené živé. Ako príklad sa najčastejšie uvádza latiméria. Vedci vo všeobecnosti ale možnosť, že by megalodon stále žil, odmietajú. (ČSFD)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama