Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (655)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Spojenie Statham a “Ryba Žilina”, do seba asi tak zapadá, ako duet Vrbovského s Kazíkom. Celkový dojem zachránila akurát veľká "piksla RioMare”, ktorá sa rozhodla vyplávať na povrch, aby zožrala všetko, čo sa jej postaví do cesty, pričom za zmienku stojí ešte vizuálny efekt, a akčnosť s tým prepojená. Toto všetko však dokáže naplniť akurát priemerné očakávania, lebo na nadpriemer, by samotný scenár, nesmel byť tak neskutočne primitívny, režijná stránka tak neuveriteľne odfláknutá, herecké výkony tak amatérsky neprirodzené, a dialógy, akoby čisto na náhodu spustené. Stále však neviem, čo je horšie. Či všetky tieto aspekty, alebo to neskutočné klišé po “americky”, plné neuveriteľných hrdinov, respektíve, ako podľa šablóny, dookola opakujúcich sa stupídnych scén, ktoré doslova vyrážajú dych. Dajte si radšej Kinedryl, lebo “Meg” je celkom slušný twist po zákrutách. ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Točit film se žralokem, kde není skoro žádná krev, mi přijde trošku nefér k pravěkému žraloku o velikosti jachty, ale peníze jsou peníze, takže nakonec chápu i rating PG-12. Co mi ale vadí je pomalá akce (tedy spíš skoro žádná) v první hodině filmu a když už čekáte, že se to konečně rozjede, tak se to rozjede tak nějak na půl a všechno zachraňuje Jason. A sem tam nějaký ten dobrý joke. Mám rád filmy se žraloky, viz Útok z hlubin, který je o třídu lepší a je tam i lepší obsazení na béčkový film, ale to charisma výborného Stathama tam chybí. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jon Turteltaub servíruje za 130 mega solidní žraločí podívanou, na kterou jsem šel do kina bez očekávání a odcházel jsem příjemně překvapen. Jason Statham je zde absolutně vynikající a táhne celý film nahoru, potěší i nádhera Ruby Rose či hláškující černoch, který se stará o zábavu. Rozpočet jde na filmu opravdu vidět a potěší náhled na podmořský svět se vším, co k tomu patří včetně obřího Megalodona, který je hezky mazaný a lstivý. Ten film mi připomíná mix Útoku z Hlubin a Čelistí a na to, že je film PG-13 tak je to místy nevídaný masakr ( Scéna s velrybou, které trčely vnitřnosti na kameře jsem jen zíral). Fungují zde lekačky, pár lidí hezky vyskočilo ze sedačky během projekce a skvěle režisér servíruje i napětí, při kterém jde několikrát Stathamovi o život. Za mě perfektní zábava s nervydrásajícím napětím. Highlight scéna s vrtulníky. 80% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V rámci animal horroru mám filmy so žralokmi umiestnené určite v prvej trojke. No a v rámci filmových akčných hrdinov je herec Jason Statham u mňa tiež na popredných pozíciách. Takže je pochopiteľné, že snímok o obrovskom prehistorickom megalodonovi, v ktorom hlavnú úlohu stvárnil Jason Statham, som si s radosťou pozrel. Titul "Meg : Monštrum z hlbín" (The Meg) zrežíroval v roku 2018 pomerne skúsený americký filmár Jon Turteltaub. Podarilo sa mu z tohto mnoho krát sfilmovaného námetu vydolovať celkom obstojný mainstreamový béčkový akčný shark horror. Podmorský duel Statham versus Megalodon som si užil. Ušlo to, bolo to fajn. Kto však bude očakávať nové "Čeľuste" (Jaws), zostane sklamaný. No kto si chce len pozrieť nenáročný, oddychový, dosť dobre natočený žraločí biják, nech bez obáv siahne po tomto filme. *** ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Po dopozeraní filmu, podobne ako pri Kong The skull island, neviem, či sa autori snažili natočiť vážny a seriózny film alebo komédiu. Pokiaľ bolo účelom filmu zparodovať všetky shark-based filmy, tak sa im to celkom statočne podarilo. Ak ale producenti myslia tento film úplne vážne, neviem, čo si o ňom myslieť. Príbeh predvídateľný, postavy ničím neprekvapia, hudba obstojná a pravdaže počítačové triky na výbornú. Filmu však absolútne chýba atmosféra, a aj tých niekoľko obstojných dramatických momentov narúša nepotrebná komická vložka. Zle pôsobí aj to ako sú vo filme predstavení všetci Azijati, mohli si tiež odpustiť tie sentimentálne momenty, ktoré sú skôr komické ako vážne. Jediné pozitívum, ktoré film drží nad vodou (doslova) je Jason Statham. Asi som zaujatá, ale jeho spôsob hrania je príjemný a nenútený. Tak asi toľko. 45% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Ve scéně, kdy Taylor (Jason Statham) zachraňuje doktorku z plastové „klece“ na žraloky a utrhne se jeřáb, volá posádka u lodi, že padá jeřáb. Taylor na to okamžitě reaguje. Jenže Taylor nemá celoobličejovou masku a ani nijak upravenou masku, má pouze klasickou masku s přístrojem v puse. Tudíž volání z lodi nemohl slyšet. (Ace.A.T.L.)
  • Coby součást marketingu posloužila i hra „Hungry shark evolution“, jež je určena pro mobilní zařízení – pro hru bylo použito logo filmu a rovněž je možné hrát i za speciálního žraloka právě z tohoto filmu. (fiLLthe3DD)
  • O natočení snímku se začalo mluvit již v roce 2005 – o vývoj se měla postarat společnost New Line Cinema a rozpočet měl činit zhruba 75 milionů USD, uveden měl být o rok později a režírovat měl Jan de Bont a produkovat Guillermo del Toro. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama