Reklama

Reklama

Pomsta

Trailer 1

Obsahy(1)

Bohatí milující tatínkové od rodin se jako každý rok sejdou uprostřed pouště, aby posílili své mužství a vybili stres pořádným lovem. Tentokrát si ale jeden z nich přiveze milenku, neuvěřitelně sexy lolitu, o níž se rychle začnou zajímat i ostatní... Věci se vymknou kontrole a oni nechají umírající dívku uprostřed pouště... Té se však podaří sebrat poslední síly a chlapský výlet se změní na nemilosrdný lov... (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (280)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Dovolím si malou poznámku, než se vrhnu k zhodnocení snímku - pokud jste předem viděli trailer, tak už jste viděli i 80% filmu a to včetně závěrečné scény. Přesně kvůli tomu už na trailery téměř nekoukám, ale když vám ho pustí v kině před jiným filmem, co máte dělat? Tvůrce takových ukázek je potřeba lynčovat, nic jiného. Na samotném snímku mě ale (kromě opravdu špatného střihu) mrzelo to, že jde o stoprocentně samoúčelnou vizuální podívanou. Přímočarý děj je totiž tak podmíněn snaze o atraktivní vzhled, že některé dílčí scény kvůli tomu opravdu nedávají žádný smysl a jsou ve filmu jen proto, aby režisérce umožnily ukázat nějaký ten pěkný záběr (hořící strom). Pak jsou zde scény, které sice také nedávají smysl, ale tentokrát aby sloužily jako berlička posunu děje - tak například jedna z mužských postav má nutkání prohlédnout si svůj zlomený nos v zrcadle, ale než aby se jednoduše podívala do jednoho ze zpětných zrcátek na svém vozidle, raději si zajde do kufru auta pro ruční kosmetické zrcátko, kvůli jehož odrazu prozradí svou pozici pomstychtivé hrdince. Malicherná blbina, že? Ale mně to přesto vrtalo hlavou. Kdyby tyhle nelogické detaily byly součástí drogových halucinací hlavní hrdinky, bylo by to něco jiného a omluvitelného, ale bohužel jsou prostoupeny celým filmem. Chápu, že Revenge nebylo zamýšleno jako sofistikovaný snímek, ale když je tak moc vidět, že na těchto přihlouplých berličkách stojí celé jeho fungování, tak ani zajímavý vizuál a elektronická hudba ho v mých očích nezachrání. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Revenge" je podľa mňa celkom schopný akčný thriller. Survival thriller. So skutočne dobrými vizuálnymi lahôdkami pre fanúšikov krvi. Ale teraz vážne. Myslím si, že film je v prvom rade schopne natočený, pôsobí celkom realisticky a hoci sú určité veci, kde by som dal pár otáznikov, tak som to dokázal celkom nakoniec odfiltrovať a len sledovať film. Naša hlavná hrdinka je podľa mňa chytrá, nerobí hlúpe rozhodnutia a dokáže si v rámci svojich možností odhadnúť svoje kroky. Plus sa musím priznať, že čo ju robí zaujímavou je aj to, že všetko robí bez zbytočných rečí a so skutočným odhodlaním. Všimol si aj niekto iný, že za celý čas, čo lovila svojich nepriateľov nepovedala ani jedno slovo? To ju robí skutočne veľmi zaujímavou, lebo čas na reči už uplynul. Teraz už budú hovoriť len činy. A celkovo jej akcie je super sledovať. A vie si so situáciou poradiť. Myslím si, že všetci traja muži dievča očividne podcenili a spoliehali sa na svoju chlapskú silu, no nakoniec sa im to celé môže vypomstiť. Neskôr vo filme už Jen vyzerala viac ako Lara Croft a celkom jej ten outfit pristál. Plus to nové tetovanie vyzeralo super. Ako celok ma film bavil, bol zaujímavý, bol vizuálne miestami skutočne silný a výsledok bol podľa mňa uspokojivý. Nie je to niečo, kde si človek užije silný príbeh alebo nejaké výrazne originálne námety či postavy, ale ako rozptýlenie to poslúžilo schopne a držal som jej päste. Hodnotenie: B ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Aj keď mal byť debut režisérky priamočiarym revenge exploitation hororom, neuškodilo by mu, keby Coralie Fargeat trochu viac zapracovala na príbehu a zvratoch. Prekážalo mi tiež, ako sa hlavná hrdinka priam zázračne vyliečila, zatiaľ čo iné postavy odrovnali menej závažné zranenia. Ale dobre, ak dáme nelogické momenty bokom (a že ich bolo požehnane), môžem povedať, že som sa bavil. Matilda Anna Ingrid Lutz tiahne celý film. Aj keď spočiatku vyzerá ako nie príliš inteligentná lolita, v neskoršom dianí si svojou vynaliezavosťou a nekompromisnosťou diváka skutočne získa. Zloduchovia boli primerané nesympatickí a ich vraždy (hlavne finálna) sú kvalitne servírovanou pomstou. Lepšie 3 a slabšie 4 hviezdy. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrný film postavený na příběhu hlavní hrdinky, která prostě odmítá chcípnout. Slečna přežívá i ty nejneuvěřitelnější události a stále se vrácí motivována svojí pomstou. Ačkoli se na první pohled nejedná o nic vyjímečného, tak sledovat mstu překrásné Matildy byla pro diváka velice uspokojující záležitost a tak dávám poměrně silné 3 hvězdy. 75% PS: V tomto hororu se nachází jedna z nejnechutnějších scén, která u mne ještě stále nebyla v žádném jiném filmu překonaná. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Koulervoucí akční jízda, kde bolest je jenom začátek, asi tak lze tenhle film, definovat. Důležitý je, že ve filmu nesmíte hledat něco, co tam neni, nejenže to nenajdete, ale ještě se zkazíte suprový zážitek. Bylo parádní se koukat, jak se z lolitky, stává vraždící stroj, který se mstí. Na filmu je znát, klasická hierarchie, Alfa samec - ten bere první a velký kus, Beta samec - snaží se vyrovnat Alfa samci, ale ví že na to nemá a Gama samec - ten se jenom dívá a je v podstatě nenáročný. A trochu mi to připomnělo, You're Next, tam byli taky všichni velice překvapeni, co se z té holky vyklubalo. Jablko, mravenci, droga a ta závěrečná honička, sou hypnotizující momenty. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Režisér řekl, že ve filmu bylo tolik krve, že jim často docházela falešná krev. (Polgedney)
  • Richard (Kevin Janssens) je postřelen brokovnicí do pravého boku. V jednom záběru, když utíká zakrvácenou chodbou, je vidět, že má poranění na levém boku a hned zase zpět na pravém. (Habansz)

Reklama

Reklama