Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 10

Recenze (1 078)

H34D 

všechny recenze uživatele

Na styk s Arnoldem jsem se velmi těšil, myslel jsem, že mě nemůže nikdy zklamat, ale tak trochu se stalo. Náš styk byl neustále přerušován nežádoucími ženskými postavami a probíhal přes politicko-korektní ochranu, která z energického vymrdávače udělala starého impotenta. Což o to, samotné akční scény byly schopné citelné penetrace, ale ta omáčka okolo působila, jak nežádoucí, nudná předehra. Pardon, to je pleonasmus, předehra je vždy nežádoucí a nudná... 6/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Raz som mal klienta, ktorý chcel dať do izby svojej dcéry jednofarebné závesy. Vravím mu: To nerobte!“ Mne sa páčila aj trojka a Genisys (svojím spôsobom), ale toto je skutočný návrat k bezvýchodiskovej atmosfére T1 a T2. Nečakaný začiatok, dobrý dojazd, plno monumentálnej a kvalitnej akcie. Tej síce trochu ubližuje časté odohrávanie v tme a šere, ale na fabriku, diaľnicu, lietadlo a finálne "všetci na jedného" len tak nezabudnem. K tomu sympatické postavy, na ktorých vám záleží (rozhodne nielen Arnold, hoci je skvelý) a Rev-9 ako nezastaviteľná (dvoj)mašina, proti ktorej hrdinovia nemajú šancu (ani keď je s nimi Carl) a tak musia iba utekať a počas toho premýšľať nad fintou, ktorou by ho dostali. Reťaz! Kino Považan 2019 NMnV ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nepřiznaný remake. Předchozí 3 díly ať už zkoušely cokoliv, nikdy nedokázaly pořádně navázat na nesmrtelné první dva díly. Neříkam že se to Temnému osudu povedlo, ale Camerona jsem minimálně prvních 30 minut cítil. Škoda že podobné kvality postrádala Trojka, která sice dodala ve své době stále ještě mladého Arnolda, ale zase nám nevrazila ten správný příběh. Casting bych označil od dvojky za nejlepší možný. Pro mě naprosto neznámí herci mě překvapili. Zlý Terminátor je nejen skvěle vymyšlen, ale i obsazen. Jsem spokojený a vlastně smířený, že Terminátor bude velmi dlouhou dobu na odpočinku a nikoho nenapadne, znovu svolávat starou partu k dalšímu dobrodružství. Ono ty příběhy (naháněčka) se opravdu v jednotlivých dílech podobají jako vejce vejci. A zázračný scénář nikdo jen tak nevymyslí. 80% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Slizká lesba, testosteronová mužatka a prudce nehrající cigánská barbína, to je prostě neporazitelné genderově diskriminační komando, před kterým sebevíc vytuněnému Téčku prostě strachy steče amorfní polymerová břečka z vysokomodulové karbonové kostry. Takže i nejnovější verze 9.0, Juan Antonio Rematar, uplácaná další apokalyptickou multikulti umělou demencí, je již předem odsouzená k sešrotování, a já velmi doufám, že následující ze řetězu utržený algoritmus bude bezvýhradně korektní, načež si pro dalšího světospasitele, žlutého geje, přijde verze 10.0 v podobě tekuté černé feministky! Nicméně není to zdaleka tak špatné jako Guvernátorova angličtina, má to i své klády, a ty jednoznačně vítězí nad globální debilitou, dírami v sýru a tendenčním pohlavním útiskem. Tou největší je samozřejmě Karel, prodavač závěsů a vyhlazovač v robodůchodu, který z toho udělal totální nostalgické retro a po čtyřech parazitických sračkách i něco, co se alespoň trochu přiblížilo legendárním T1 a T2. Už jen jeho jedinečná replika o vhodnosti květinkového či motýlkového vzorku, pronesená obvyklou dickcí Obersturmbannführera Weissenbleicha, je naprostý kult a automaticky napálila filmu tři hvězdy. A ta čtvrtá je za opravdu kulantní akcičku a pro klasická Téčka typickou přímočarost děje. Prostě poctu vzdávající, v premise hloupé, ovšem v detailech rozkošné dvouhodinové intenzivní honění, tentokráte prosté zacyklovacích časoskoků a ajronmenovské mentálofyziky pro ožužlávače leporel. A proto se to některým těm kokůtkům, tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct slabikovačům bublin a pětkovačům Mrvelu tolik nelíbí. Nemá to fylozofyckou hloupku omalovánek, dyznejofskou logyku, kozmickou bubuhlavu, Tetanus ani Spájdrgeje. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ale jo beru, sice namontování na T2 a rozjetí příběhu je tak na hraně urážky, je to fakt těžká vykrádačka a na začátku má člověk pocit jako když kouká na recyklovanou a kanálem prohnanou dvojku a jako sorry, vyměnit T1000 za takovou divnou bukvici jako je Luna je vyloženě na přesdržku, navíc nejsem zrovna žádnej fanda spešl nařáchlejch vojand, přijde mi to nepřirozený, ale musím uznat, že když už to tu musí být, tak Mackenzie Davis vyloženě průser není, obzvlášť s tím jejím backgroundem, který tomu dodá trochu reálných obrysů, nicméně jako nabitej akčňák to prostě funguje dobře, jen si to člověk nesmí moc pustit k tělu a uvědomit si, že je to přímý pokračování takovýho skvostu jako je T2, i když mu to film vyloženě cpe do chřtánu po celou stopáž. Jinak návrat Lindy Hamilton fakt potěší, na ty její roky furt vypadá nesmlouvavě a u ní mi prostě sedí, když vytáhne nějakou těžkou techniku a trochu to pokropí a Arnie je klasika, toho můžu v jakýmkoliv stavu, byť je pravda, že čekání na jeho ántré bylo sakra dlouhý. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (40)

  • Rev-9 (Gabriel Luna) má mimo pevného endoskeletonu i tekutou vnější vrstvu z kapalného kovu. Stejně jako T-1000 (Robert Patrick) ve filmu Terminátor 2: Den zúčtování (1991) takticky využívá ke splynutí s lidmi podoby členů bezpečnostních složek. Nejdříve se maskoval jako člen pohraniční stráže, aby pronikl za Dani (Natalia Reyes) do detekčního střediska v Texasu, a poté, co vypátrá policejní vrtulníky, na sebe vezme podobu policisty, kterou používá během stíhání a boje v letadle. Při závěrečném boji u elektrárny využívá kamufláže jako člen letectva. (kesinaa)
  • Natáčení bylo kvůli úpravě scénáře posunuto o dva měsíce z března 2018 na květen 2018. (Geralt z Rivie)
  • V červenci 2019 se vynořila informace, že si Edward Furlong zopakuje roli Johna Connora, kterého ztvárnil ve filmu Terminátor 2: Den zúčtování (1991). Nakonec byla pouze použita jeho podoba, která byla nasnímaná pomocí technologie "motion capture" a poté dokopírována na tělo hereckého dubléra. (lundgren86)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama