Reklama

Reklama

Nepříčetná

  • USA Unsane (více)
Trailer 1

Po traumatickém zážitku se stalkerem, ze kterého se ještě úplně nevzpamatovala, se Sawyer Valentini (Claire Foy – TV seriál The Crown) ocitá v psychiatrické léčebně. Jen chvíli po nástupu do přísně střeženého ústavu zachytí pohled místního zaměstnance, o kterém je přesvědčená, že patří muži, jenž ji pronásledoval. Ale byla to skutečnost, nebo pouhá iluze? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (203)

classic 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre nakrútený THRILLER na mobilný telefón v 4K rozlíšení, čím sa automaticky stáva inovačný, nový, neobvyklý, skrátka zaujímavý, a to všetko sa deje pod taktovkou taktiež všestranného režiséra Stevena Soderbergha, s chameleónsky zameranou britskou herečkou Claire Foy... Celý čas som bol vo veľkom napätí, čo sa bude zase diať, v súčastnosti, ak má jedinec dostatočný tvorivý potenciál, môže si aj On, Ona nakrútiť na svoj mobil film, a nepotrebuje k tomu mať i typickú kamerovú výbavu. Ozaj, bravúrne sprostredkovaná záležitosť z psychiatrickej liečebne, kde to teda nebol med lízať. Za mňa panuje mimoriadna spokojnosť. PS: „Objaví sa tu na pár sekúnd aj Matt Damon, a nie je sa tomu, čo čudovať, veď u SS bol často vítaným hosťom” . ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Od Nepríčetnej som čakal neškodný priemer, no film sa prekvapivo kolíše medzi jednou-dvoma hviezdami. Možno za to môže fakt, že je hlavná hrdinka vrcholne nesympatická a scenár hrozný, no je tu viacero negatív, vďaka ktorým si film zďaleka netrúfa na tri hviezdy. V hranici mnou videných tohtoročných hororov je Unsane kvalitatívne niekde v prostriedku, viac ako dva tomu však nedám ani náhodou. ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

Celkom milé prekvapenie. Nie som veľkým priaznivcom hororov, ale v tomto prípade to bolo dramatičnosťou troška odľahčené, (menej strachu viac dramatičnosti) a zase dobra kritika na "praktiky" niektorých skromných inštitúcii o "ziskovosti" a "podnikaní" v oblasti zdravotnej starostlivosti o obyčajných smrteľníkov. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když jsem si přečetl, jakým způsobem Soderbergh točil, vůbec se mi do filmu nechtělo, protože jsem se obával další FF veteše. Ale to bylo zbytečné. Ne že by byl vizuál nějak ohromující, ale už jsem viděl mraky filmů s normální kamerou, které na tom byly hůř. Z hlediska příběhového jde o šablonu, která nenadchne, ale ani neurazí, ačkoliv musím uznat, že se mi charakteristika ústavu docela líbila a trochu mě mrzelo, že film neměl šanci rozehrát právnickou a novinářskou linku. Nicméně jazýčky na vahách vychyluje Claire Foy a to dost výrazně. Sice nejsem jejím oddaným fanouškem, ale tady klobouk dolů. Potěší i solidní tempo vyprávění, které nepřipouští nudu. Slušná práce. 75% ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Zprvu něco, co působí jako totální artovina, už jen natočením na iPhone, které mi nakonec ani nevadilo, ale vlastně místy filmu prospívá, co se týče intimnosti a psychiky hlavní postavy. Těžko víte, čemu, komu věřit a to je asi tak hlavní jednoduchá zápletka, která však velmi postačuje pro krátkou stopáž filmu a dává neuvěřitelně prostoru pro další skvostný výkon Claire Foy. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Steven Soderbergh natočil celý film za 10 dní na svůj iPhone 7 Plus, a to v rozlišení 4K. Stal se tak prvním známým režisérem, který se k podobnému kroku odhodlal. (boni)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. února 2018 na filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)

Související novinky

Soderbergh se vrací do akce

Soderbergh se vrací do akce

05.02.2018

Začnou se hollywoodské filmy točit na iPhone? V nejbližší době to samozřejmě nehrozí, Steven Soderbergh si ale myslí, že pomalu míříme právě tímhle směrem. Co udělal proto, aby tenhle trend nastolil?… (více)

Reklama

Reklama