Reklama

Reklama

Kingsman: První mise

  • Velká Británie The King's Man (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Zatímco se sebranka nejhorších tyranů a geniálních zločinců připravuje rozpoutat válku, jež má zahubit miliony lidí, jeden muž musí vyhrát závod s časem a zastavit je. Ve snímku Kingsman: První mise se stanete svědky zrodu první nezávislé tajné služby. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (494)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Já musím dát 5*! Nevěřil jsem, ale Matthew Vaughn opravdu dokáže chrlit jeden úžasný film za druhým. V této sérii natočil už první díl odehrávající se v současnosti, který byl výborný. Následně byla dvojka o chlup horší, ale pořád výborná. A teď jsem se bál, jak dopadne prequel z období 1. světové války. Mé obavy byly rozplynuty už v úvodních minutách, scénář je tak kvalitně napsán, že film zaujme a baví po celou dobu promítání filmu. Vše bylo dokonale propracované a promyšlené. Celému filmu dominuje svým výkonem Ralph Fiennes, který v 59 letech zahrál jeden z nejlepších výkonů své kariéry, navíc ty akční scény v jeho věku, to jsem koukal. Potěšilo mě také, že se ve filmu objevily známé historické postavy, např. Rasputin, kterého mimochodem Rhys Ifans ztvárnil tak, že jsem mu věřil, že i ve skutečném životě Rasputinem je! Jak už jsem psal, scénář byl opravdu skvělý a neméně skvělá byla i režie. Za mě jasných 5*. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu tu Vaughnovu přehnanou péči o značku Kingsman. Nedostali jí ani X-Meni ani Kick Ass, kteří by si jí zasloužili mnohem více. Nicméně je tu alespoň několik nezapomenutelných scén, které sice nedokáží ospravedlnit existenci tohoto filmu, ale jsou kouzelně hravé. Zbytek se topí v nudné dialogové vatě. Snad teď Vaughna nenapadne točit trojku ze současnosti a dvojku z minulosti. Stačilo! Děkuji. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Po oznámení prequelu namísto dalšího sequelu mých milovaných "Kingsmanů" jsem nebyla 2x nadšená, ale božský Matthew Vaughn opět nezklamal. Je to emotivní, je to svižné, vizuálně podmanivé, o "šokující" zvraty není nouze a sílu a vizuál zákopové části by mohl závidět kdejaký válečný film. Palec nahoru také za tu diváckou hru na kočku a myš, kdy máme záporáka přímo před sebou, ale nevidíme mu do tváře. (Poznal ho někdo?xD) Hvězda dolů za přehnaného Rasputina a super-rychlý šplh po skále, ale i nadále si stojím za tím, že síla, s jakou mě Matthew Vaughn dokáže během akční scény přikovat do křesla, je až neskutečná. ♥ ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Blockbuster o tom, co se dělo v alternativních stínech světové války je fajn nápad, to by se ten film ale nesměl zdlouhavě nimrat v otcovsko-synovských vztazích a zabít nejzajímavější postavu asi ve 40. minutě. Fiennes jako akční hrdina je totiž nečekaně ok, jeho konfrontace s ligou nepřátel je ale prostě trestuhodně zazděná, zvlášť když identita hlavního padoucha je nejhůř střežené tajemství celého filmu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

I freaking loved it. Konečně jsem se k filmu dostal a po rozpačitých ohlasech musím říct, že já jsem absolutně spokojen a jen s menšími výhrady. První Kingsman je u mne v TOP 10 movies of all time, takže celou sérii pochopitelně miluji a je mi dost blízká a zasazení do první světové války byl skvělý nápad. Matthew Vaughn je režisér osobitého stylu a jeho hravá a kreativní režie mě neskutečně baví, rozhodně takovým směrem bych se vydával i já kdybych byl režisérem. Postavy zde sice nejsou tak sympatické jak v původních Kingsmanech Harris Dickinson není Taron Egerton a Ralp Fiennes není tak dobrý jak Colin Firth, ale s tím jsem se smířit dokázal. Vizuálně je film opět dohnán k technické dokonalosti a absolutní vytříbenosti, Vaughnova alternativní historie mě fascinovala ( i přes očividnou fikci, to působilo věrohodně a zábavně a camea známých historických postav byly boží). Na akci se musí čekat o něco déle, ale jakmile na ní dojde, tak si mě režisér opět omotal všemi prsty. Akce je vždy různorodá, skvěle natočená, šíleně stylová až luxusní a mám chuť si po zhlédnutí všechno zopakovat. Šílený tanec s Rasputinem, vyloženě lahůdkový boj na různé bojové zbraně v zákopech ( to jsem řval jak sviňa) jedna z mých nových oblíbených akčních scén a potom samozřejmě půl hodinové nařachané finále, které má úplně vše, co od pořádného finále očekávám. Trochu zamrzí, že se Vaughn krotil s Gore a humoru zde taktéž nepřidal příliš, ale docela to vynrahradil nekompromisním zvratem, který nečeká nikdo. Chválu si zaslouží i záporáci ( Rasputin to zahrál bravůrně) a celý špiónský příběh na pozadí 1.SV mi přišel velmi zábavný a důkladně propracovaný. Pár lidí si stěžuje na to jak je to pomalé, ale přišlo mi to svižnější a akčnější než celý Batman, takže za mne vysoká spokojenost, zvládl bych i 30 minut navíc. Příběh 4/5, Akce 5/5, Humor 3/5, Násilí 3/5, Zábavnost 5/5 Hudba 4/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 4/5, Napětí 2/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 9/10. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (19)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 37,2 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 125,9 mil. (NIRO)
  • Po snímku Wonder Woman (2017) se jedná o druhý komiksový celovečerní film, který je zasazen do období první světové války. (Kuzmik)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama