Reklama

Reklama

V chudinské čtvrti Londýna zvané Limehouse dochází v roce 1880 k sérii brutálních vražd. Mordy kromě brutality na první pohled nic nespojuje, protože oběti jsou z různých společenských vrstev. Lidé se bojí a vyšetřování nikam nevede. Scotland Yard nechce ztratit své dobré jméno, a tak je případem pověřen starý neoblíbený detektiv Kildare (Bill Nighy), který má případně posloužit jako obětní beránek. Ten se však přes stopy zanechané na místě dostane k ženě, která toho času čeká ve věznici na soud obviněná z otrávení svého manžela. Kildare začne tušit, že ona žena je možná klíčem k odhalení vraha zvaného Golem z Limehouse. Soud s travičkou je však za dveřmi a Elizabeth Cree (Olivia Cooke) hrozí trest nejvyšší – smrt oběšením... (Big Bear)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (49)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Průměrný atmosférický Thriller z Londýna, kde řádí sériový vrah Golem. Obdobné filmy většinou můžu, špinavé ulice Londýna, šlapky, krysy a krev vytváří hodně temnou atmosféru, jenže zde na nic zmíněné téměř nedochází. Bill Nighy je už hodně starý a Olivia Cook je roztomilá. Velká škoda, že se film soustředí spíše na kriminální linii a scény z divadla, až v závěru dojde k zajímavému rozuzlení, které je docela nečekané a překvapivě i hezky brutální. Nebýt posledních 15 minut šel bych s hodnocením ještě níže. 55% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Za mne ten film nefunguje. Ingredience má, ale nefunguje. Londýnské uličky, mlha, Bill Nighy, to vše je v pohodě. Ale to rozkouskování na dva byť související příběhy, až přílišné soustředění se na Oliviu Cooke (která podle mne ani neumí moc hrát), neujasněnost, zda jde o detektivku, romanci, náhled do vaudevillů, každou chvíli sleduju jiný žánr, mate mne to a podvědomě štve. Nakonec mi byly postavy jedno, detektivovi jsem přál, aby pohořel, a Lizzie aby popravili, a byl by klid. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Niekedy si hovorím, či ma nepridelili do pekla.“ Strašne by to chcelo byť ako Z pekla, ale nemá to jeho štýl, jeho hercov, jeho režisérov, jeho dravý, šokujúci scenár. Vizuálna stránka nie je úplne najhoršia a zo snímky raz za čas na unudeného, v nebezpečnej polohe zaspávajúceho diváka, dýchne dobová atmosféra plná svinstva, infekčných a iných chorôb a temnoty. Ale na Z pekla sa to ani v najsilnejších momentoch (akých to má minimum) nechytá a starý Bill Nighy, hoci obvykle kvalitný herec, sa v tom v podstate úplne stratil, nestíha a nemá šancu zaujať, ani podať mimoriadny herecký výkon. Navyše, hoci je teoreticky hlavnou postavou, prakticky má dosť malý priestor. A ak tam nie je on, čo je tam? Mdlo nakrútené scény a podpriemerní herci, hrajúci úplne nezaujímavé postavy. Ku koncu sa to TROCHU rozbehlo, ale stále žiadny zázrak. Strata času. 30 % ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Skvělý atmosférický skorohoror z viktoriánského Londýna, plnýho mlhy, špíny, hnusu (čti krásy) a vraždiček. IMHO The Limehouse Golem je o mnoho lepší než profláknutější Z pekla. Na pět hvězd to není, ale když vidím to hodnocení na zdejší databázi znásilněný všema těma debilitama z Hollywoodu, říkám screw this a pětihvězdu tomu jebnu. Navíc Bill Nighy se mračil tak, jak to umí jenom on a Olivia Cook byla tak sladká, jak to umí zase jenom ona. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Být to delší, tak do konce nevydržím. Začátek fakt super, ale ten styl vyprávění a prokládání kabaretem tomu hodně ubíralo na spádu a napětí, což byla škoda, protože jinak to mohlo být na čtyři *. Na jeden večer ale slušná zábava, která se krve a řezničiny nebojí, za což palec hore. A Olivie Cooke předvedla velmi dobrý výkon, lepší než můj velký oblíbenec Bill Nighy, toho už jsem viděla hrát i líp. Ale jinak rozhodně lepší průměr. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2016 na filmovém festivalu v Torontu. (animaxis)
  • Film je adaptací novely Petera Ackroyda „Dan Leno and the Limehouse Golem“ vydané v roce 1994. (animaxis)

Reklama

Reklama