Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lenka Vlasáková hraje v romantické komedii Jak se zbavit nevěsty moderní dynamickou ženu Evu, která vlastní cukrárnu, stará se o syna a musí krotit svou rázovitou maminku v podání Jany Švandové. S bývalým manželem s tváří Davida Matáska má skvělý vztah a jak, říká její kamarádka „nebyli byste první, co se rozvedli a zase dali dohromady". A pak se málem políbí a následuje pozvání na drahou večeři při svíčkách, kde se Honza konečně vyjádří. Opravdu se znovu zamiloval a přemýšlí o svatbě . . . . . s někým jiným! S krásnou, sympatickou a chytrou klavíristkou Lindou! A ještě chtějí upéct svatební dort. To je něco pro svéráznou Evinu maminku. Nikdy nevzdává, vždy si ví rady a zničit cizí svatbu je ta správná výzva. S bojovnou maminkou v zádech jede Eva na společný výlet se šťastnými snoubenci. A do toho rodinná regata, závod, bratrský souboj o místo přednosty zubařské kliniky, zlovolná švagrová a jeden potrhlý operní pěvec. Třešničkou na zábavném dortu je pak fotbalový trenér v podání Matěje Rupperta. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (204)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Jak se zbavit nevěsty je druhý filmový režijní počin Tomáše Svobody (První byl Hodinový manžel který se celkem povedl a již v prosinci 2016 nás čeká dvojka Manžel na hodinu). Stejně jako u Hodinového manžela jsou vtípky docela dobře provedeny a zasmějete se. Největším tahounem filmu je Jana Švandová (která v tomto počinu hodně připomíná Elišku Balzerovou z Žen v Pokušení) která tu hraje takovou postavu kterou někdo bude mít rád a někdo zase ne. Vlastně celkové obsazení je perfektní (Matásek, Vlasáková, Plesl, Stryková, Kerestešová, Boková atd.) ............... Film je však slabší než Hodinový manžel už kvůli tomu že příběh není takový aby se dokázal utáhnout i na tak krátkou dobu (89 minut). Avšak jestli od romantické komedie chcete romantickou chemii tak tu tam rozhodně najdete. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabá komédia, a to mám rád podobný žáner. Tu ale nefungovalo takmer nič - ani vystupňovanie deja, ani vtipy, ani sympatickosť postáv a dokonca ešte aj ten dej bol ako pre škôlkárov. Nečakal som od toho veľa, ale dostal som toho ešte menej a podstatne som sa nudil. Podobné filmy sú podľa mňa skutočne zbytočné. 35 % ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Místy nudný, místy absurdní a naprosto nereálný příběh u kterého jsem se díky skvělému hereckému obsazení dobře bavila. Skvělá a nádherná Lenka Vlasáková, roztomilý David Matásek, šaramantní Jana Švandová, flegmatický Jaroslav Pesl a další výborní herci dokázali doslova z ničeho vytřískat maximum. Postavy uvěřitelné, humor vlídný, komické situace ucházející a závěr mírně překvapivý. Díky již výše jmenovaným se film z podprůměru dokázal vyškrábat na horní hranici průměru. Za mne 65%. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ehm, celé mi to prišlo dosť prvoplánové a vo svojej podstate dosť nevýrazné, hoci zápletka ako taká mala na to, aby mohol byť z toho relatívne zaujímavý film. Tieto novodobé romantické komédie sú často veľmi priemerné a len málokedy sa nájde v tomto žánri niečo pozoruhodné a nadpriemerné. Toto však nedosiahlo ani len úroveň priemeru, aj keď to malo podľa mňa určite vyšší potenciál (aspoň tá kostra scenáru), no to jednoduché a prosté podanie to akosi napokon celé potopili. ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si myslel, že by se mi film mohl i líbit, pak ale přišla zlomová scéna,v níž Eva s Honzou nostalgicky vzpomínají na časy minulé. Tyhle dialogy, ve kterých si postavy detailně sdělují, jak co proběhlo, mi vždycky připadaly jako rozhlasová hra ve filmu, ale když už je scénárista zoufalec, co mu zbývá, že? Od tohoto momentu šel příběh k zemi v sestupné spirále, aby v závěru přešel do kolmého pádu. Herecké výkony mě příliš neoslnily, scénář byl chabý a dortová bitva zabila veškerou moji snahu o lepší hodnocení. Takový amatérismus jsem už dlouho neviděl. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Film se natáčel hlavně na přehradě Orlík v jižních Čechách. (ČSFD)
  • Nová přítelkyně Honzy (David Matásek) ho jde v noci hledat do levé zadní kajuty lodi a najde ho tam se synem. Ráno (ve 46. minutě filmu) se ale Honza budí v přední kajutě (tzv. „v-lůžko“), aby vzápětí vylezl z té zadní. (Jarek572)

Reklama

Reklama