Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pařížský superpolda Sylvain Marot je proti své vůli převelen na městskou policii do Marseille. Bývalý komisař Gilbert, nyní primátor města, ho pověří speciálním úkolem. Má dopadnout gang italských lupičů, kteří v nadupaných Ferrari vykrádají jedno klenotnictví za druhým. Jenže s chabě vybaveným vozovým parkem francouzské policie to půjde splnit velmi těžko. Silvain tak má jen jednu možnost. Přemluvit ke spolupráci Eddyho Makloufa, synovce slavného Daniela Moralese. Eddy totiž po svém strýčkovi zdědil jeho vytuněné bílé taxi. Bohužel už ale nezdědil jeho řidičské schopnosti. Zato Sylvain je excelentní řidič, který se s volantem v ruce snad narodil. Po dvaceti letech od uvedení prvního dílu přichází v produkci Luca Bessona již pátý díl slavné francouzské série. Štafetu přebírají nové herecké tváře. Ale to hlavní – vytuněné bouráky a adrenalinové honičky zůstávají. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (131)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Naběhl jsem si sám, ale musel jsem přesvědčit na vlastní oči. Ne, že by to bylo úplně blbé, ale jednak se tvůrci mohli vyhnout fekálnímu a fyzickému humoru (jež pochopitelně není za mák vtipný) a trošku to přecejen zkrátit (každá databáze uvádí jinou stopáž, tak nevím jestli neexistují další verze, koukal jsem na Hbo Go), u finále jsem se už jen vyloženě nudil a koukal jen po očku. Potěšil snad jen návrat některých známých postav, snad už nyní tvůrcům došlo, že bude lepší tuto sérii nechat ležet ladem...5/10 ()

FilipStinef 

všechny recenze uživatele

Netuším, co si Franck Gastambide myslel, když tenhle brak točil. Postavy jsou plytké, humor rozdělen na perverzní, nebo na zvracení na přední sklo auta, příběh je úplně o ničem a herce pro hlavní záporáky nejspíš hledali v nějakém ochotnickém spolku. Samozřejmě, že mě mrzí, že ty úžasné hlavní postavy z předešlých filmů tu nejsou, nicméně šlo z toho udělat alespoň průměrný film. Tenhle film ale skutečně hodnotu nemá. Jednu hvězdičku uděluji za nostalgickou scénu, kdy Alan vypráví Sylvánovi příběh předešlých čtyřech filmů, a taky za pár naháněček v autech za zvuků Pump It od Black Eyed Peas. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ach jo, kam až taxi serie musí dojít aby se stopla ? To nejlepší co na filmu bylo, je bizarní sestava policajtů na stanici v Marseille. Na těch postavách by se dal postavit kompletní film na úkor hlavních hrdinů, který na původní tandem nemaj ani omylem, nefunguje to, nikdy na mně nebude fungovat, když si Francie hraje na Ameriku, tak jako Amerika na Francii. pokud jde o humor nebo akci a nebo nekonečný série. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Z mnoho pohľadov, aktuálne dielo (možno teraz fakt konečný) „Taxíka“ je len paródiou samého seba. (To isté platí aj v prípade Bernarda Farcyho.) Málo vtipných scén a aj tie sú väčšinou ploché. Výnimkou je však návšteva u „Itala“, ktorá je asi najvydarenejším a najvtipnejším momentom. „Vin Diesel image“ F. Gastambidovi síce na prvý pohľad vyčarí úsmev na tváre, ale to nevydrží dlho. Takže spíš som toho názoru, že v tejto forme sa jedná o „zbytočné“ pokračovanie. P.S. 1: A strašne postrácam cameo S. Naceriho alebo F. Diefenthala. P.S. 2: Je smutné vidieť, že pán Benson do toho išiel. Osobné hodnotenie: 59% (*) ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně nejhorší, čekal jsem větší průser. Co mě potěšilo, byla vzpomínka na předešlé díly a zmínka o hlavních postavách. Celkem jsem se i dost zasmál, některé scénky fakt výborné. Co je ale špatný, je výběr herců, jde vidět, že Francie je vážně v hajzlu. Rozhodně ale lepší restart, než u Kurýra. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Studio vyškrtlo z hlavních rolí Samy Naceriho kvůli soustavným problémům se zákonem, i když mu bylo nabídnuto cameo na konci filmu, odmítl ho s tím, že chce ve filmu být pouze jako hlavní postava. (UncleMorty)
  • Bankovní lupiči ve filmu jezdí ve Ferrari California, Ferrari 458 a Lamborghini Aventador. (NinjaFly)

Reklama

Reklama