Reklama

Reklama

Ve strhujícím thrilleru režiséra filmu Na život a na smrt hraje Mark Wahlberg agenta elitní jednotky CIA Jamese Silvu. S pomocí špičového supertajného týmu musí Silva dopravit „zásilku“ (Iko Uwais), která disponuje životně důležitými informacemi, na leteckou základnu dřív, než dorazí nepřítel. (Magic Box)

Videa (15)

Trailer 10

Recenze (264)

castor 

všechny recenze uživatele

Sice natočil i uřvaný guláš Bitevní loď, když ale Peter Berg spojí síly s Markem Wahlbergem, pořádným zvukařem a solidním scénografem akčních scén, divák se musí zaradovat. Efektní je tahle dvojka i tentokrát, vše výše uvedené platí, ovšem kromě hlučné akce to chtělo pořádně dupnout i na střihačské duo. Sic Colby Parker Jr. s Bergem spolupracuje dlouhodobě, tentokrát se utrhl ze řetězu a střih akci svou chaotičností příliš neprospívá. O propracovaném scénáři nemůže být řeč, prostě se ztratilo cesium, které může ve výsledku způsobit radioaktivní zamoření rozmetáním radioaktivních látek klasickou výbušninou. Důležitým článkem úderného týmu je právě Wahlberg, ukecaný macho, ke kterému si divák obtížněji hledá cestu, navíc škoda, že je hbitý řezník Iko Uwais málo využitý. Berg bude nicméně vždy lepší specialista na pořádnou porci akce než na lidská dramata, což platí i tady. Nijak zvlášť nepřekvapí, sází na chlapácká gesta, solidní emoce a tentokrát i na hodně kontaktní a krvavou akci. Někomu to stačí. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Typicky americká špionážní náborovka. Hlučná akce, drsné řeči a prostořeký macho Wahlberg. Berg akční scény umí, ale střihače chtělo vyměnit. Hračičky půjčené z Bourne trilogy nepřekvapí, jen se tady s nimi pracuje až příliš na efekt a mimo uvěritelnou míru. O příběhu nemuže být řeč, ale při lepší charakteristice a rozpracování hrdinů by ten levelový scénář snad ani tolik nevadíl - vzpomeňme na The Raid. Z toho je tady jen Iko Uwais a jeho potenciál je tu využit tak na 50 procent. Asi tak stejně, jako režijní potenciál Berga. Zřejmě nějaká forma guilty pleasure, či lehký lapsus, který se asi jednou za dekádu může stát kdekomu. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdo by si to byl pomyslel, že z průměrného herce Petera Berga bude jednou špičkový režisér akce, dá se tvůrčím způsobem dohromady s budoucím nejlépe placeným hercem Markem Wahlbergem, který zanechá předvádění spodního prádla a rapových vibrací "za pár kaček", načež ani takhle kvalitní dvojka nepřesvědčí českého distributora, aby je poslal do kin. Přitom surová, drsná, nekompromisní akce přímo volá po velkém plátně, nicméně nikdo její úpění nevyslyší. A tak je v sychravém podzimu dobré zalézt pod deku, kdy nám tihle dva vykukové servírují svižný spektákl, který je plný drobných, nenápadných i zjevných inovativních postupů, co nejsou běžně k mání. A za Wahlbergovy neustálé kulometné kadence slov, česky klasické "mletí klapačkou", se rozprostírá akční thriller o tajné jednotce, co má za úkol nepozorovaně ze země dostat nápadně žlutavého muže (zajímavě nevyzpytatelný Iko Uwais), jenž má u sebe citlivé informace, které by mohly zabránit vyhlazení lidiček (jak nemilé). Dobrá, scénář měl štěstí, že jej do pazour dostal právě Berg, který z toho udělal napínavou jízdu, technicky dost vysokého kalibru, co má schopnost ignorovat (občasnou) průměrnost scénáře, a vyspělým režijním způsobem se zmocnit akčních sekvencí, které mají dynamiku a vyzrálost. V tom případě je divák v neustálém obležení akce a je mu až líto, že to má jen devadesát minut. Závěr pak mírně parafrázuje/evokuje Obvyklého podezřelého. Špionážní thriller s nadstandardní akční výbavou se pyšní skvěle technicky propracovanou režií, scénář rovněž není k zahození a herecké osazenstvo, co má scénářem danou limitovanou životnost, plní svůj strategický plán velmi dobře. Takže schopný film. 10/10 ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky děravá záležitost s hysterickým Markem Wahlbergem a Johnem Malkovichem s divným účesem. Takhle nějak by se dal v pár slovech popsat snímek Mile 22, kde vyjma několika slušných akčních scén nestojí za zmínku vůbec nic. Příběh je totiž k uzoufání nudný, postavy nejsou vůbec vyprofilované a celé to nemá ten patřičný "drajv", který by snímek povznesl na nějakou vyšší úroveň. Takhle je to tedy jenom další promarněná filmová příležitost, která velmi brzy upadne v zapomnění. Škoda. „He's a killer dressed up as a hero.“ ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Film spatlaný z bůh ví čeho. Celé je to hrozně nesympatické a prapodivně matoucí. Hlavní postava nedává vůbec smysl, Nikdo nám není pořádně představen, o té organizaci taky víme prd. Vůbec mě to nebavilo a posledních pár minut jsem prospala. Až tak moc mi bylo ukradený, jak to dopadne. Plus to bylo dost předvídatelné. Opáčko si fakt nedám. 1* ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Film měl být správně natáčen v některých asijských městech, ale byl natočen v Bogotě v Kolumbii. Byla odvedena velmi dobrá práce, která skrývala pravou identitu města, ale v jedné scéně byla vidět kolumbijská vlajka, stejně jako několik obchodů ve španělštině. (Kudly4)

Reklama

Reklama