Reklama

Reklama

Ve strhujícím thrilleru režiséra filmu Na život a na smrt hraje Mark Wahlberg agenta elitní jednotky CIA Jamese Silvu. S pomocí špičového supertajného týmu musí Silva dopravit „zásilku“ (Iko Uwais), která disponuje životně důležitými informacemi, na leteckou základnu dřív, než dorazí nepřítel. (Magic Box)

Videa (15)

Trailer 4

Recenze (263)

Ouwen odpad!

všechny recenze uživatele

Pro příště bych Berga poprosil, aby se nesnažil imitovat nestravitelný styl Zelené Trávy. Můžete si říkat co chcete, ale tenhle styl rozklepaný akce na mě bude vždycky působit uměle. Iko Uwais nemá co hrát a bitky má tak nechutně, ale fakt nechutně prostříhaný. Za poslední dobu, co jsem viděl několik akčních filmů, si nepamatuju žádnej, co by měl tak DEBILNĚ nasnímanou akci. Berg selhává v režii a dvojce stříhačů se skutečně vyznamenala. Při té bitce proti dvoum ženskejm, proti kterejm se rve Mark s Ikem jsem si ani nebyl jistej, kterej z nich je vlastně nyní v záběru a bitka v té laborce je absolutní parodie. To ani nemluvim o fightu proti přesile, co Iko má. Absolutně, ale absolutně zde chybí cit a zejména návaznost záběru - něco ve smyslu, že Iko se sebou křápne o zem, STŘIH a jinej úhel kamery a stojí na nohou a mlátí týpky. Koho tohle baví sledovat??? To, že je film Rko je sice hezký, ale absolutně to neobhajuje tu nezodpovědnou režii. Ono vlastně i dialogy jsou točený rozklepanou kamerou a divně prostříhaný. Neustále se skáče z jiný scény do jiný a film by se dal charakterizovat jako nekompromisní chaos. Žádná z postav mě navíc ani nezajímala - kompletně zde postrádám nějakou jejich hloubku a charakterizování. Nic takového zde není. Bylo mi fakt nevolno a je absolutně nepředstavitelný v mém případě dát tenhle film na jeden Zátah ;-) menší poznámka na závěr: Lauren Cohan je sice kočanda...ale když tam Ikovi vypráví, že by vzala kladivo a pilku a "rozmrdala by ho na sračky" a Iko si tam sedí jak pán....jsem se musel strašně moc smát a totálně to pro mě zabilo celej film. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dám ti radu. Prestaň.“ Fúha, poriadna jazda. Celý čas som sa spokojne, nasprostasto uškŕňal. Scenár by som príliš neriešil, je len zámienkou pre rozpútanie akcie (napr. keď vedeli, kde čaká lietadlo, prečo nešli tam a nezrušili ho pancierovou päsťou?). Ale nebudem mu krivdiť, pretože príde s celou radou pozoruhodných nápadov, ako je „gumička“ alebo drastický monológ o chemickej zbrani. Mark Wahlberg síce neprišiel o svoje zjavne obrovské ego (čo je plus, keďže vytvoril ďalšieho namakaného drsňáka, ktorý vás v sekunde zruší brutálne ponižujúcou, odkopávajúcou hláškou), no zároveň vinou toho Iko Uwais dostal tak troška ponižujúcu, menejcennú rolu. Keď si to pozriete do konca, tak zrejme pochopíte, ako som to myslel. Na strane druhej Mark musel mať nemalé sebavedomie, keď dokázal tejto brutálnej mlátičke poskytnúť taký veľký priestor. Miestami sa dokonca zdá (a ja by som tomu aj celkom veril), že si tento film Marky Mark a Peter Berg vymysleli len ako šikovnú zámienku spolupracovať s Ikom. Každopádne, nech je ako chce, jedná sa o smršť (drsnej) akcie prekladanej zábavnými hláškami a dialógmi ("Len tak pre info - ako veľmi si práve nasratý? Na stupnici od jedna po desať." - "Sedem. A prudko to stúpa."). Je tam plno síce skratkovito podaných, ale zároveň napriek tomu zaujímavých a šťavnatých postáv (často s tragickým a mrazivým koncom). K tomu skvelá pouličná výprava a ak aj vy máte v obľube filmové prepady automobilových kolón, tak si Mile 22 už aj píšte do slovníčka. Dal by som si sequel. „Tvoje ego nie je tvoje amigo.“ ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Zhlédl jsem ve Student Agency vlaku Annu a tohle. Musím říct, že tohle má alespoň poněkud promyšlený scénář, ačkoliv informace podává naprosto chaoticky a prapodivně (chvílemi si to dokonce hraje na "moudro") a ačkoliv je asi jasné, kdo za vším stojí a proč, takže jen čekáme na to, kdy, kdo, kde a jak. A přiznávám, že by se mi líbil spin-off jen o postavě, kterou hrál Iko Uwais. Jinak konec nijak překvapivý z dějového hlediska, ale z americko-patriotického ano a vlastně jen proto dávám třetí hvězdu. Protože akce občas ne moc zajímavá a v té tmě baráku dokonce nepřehledná. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Erková akčňárna se špiónským nádechem, která do puntíku využívá zdravě protivného a ukecaného Wahlberga i bojové umění v podání Iko Uwaise. K tomu spousta stříleček a honiček, to všechno v zběsilém tempu, které podporuje řízný střih. Třešničkou na dortu je nečekaný konec, takže za mě velká spokojenost. 85% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vládní Člověče nezlob se nedopadlo podle představ jednoho rodiče, tak to někdo pěkně slízne. Americká sebekritika řízlá indonéskou krvárnou vypadá v Bergových zručných rukách skvěle. Každá postava je ve své podstatě záporná ať si mává jakou chce vlajkou. Wahlberg je celou dobu za argoantního zmrda s krutě realistickým pohledem na svět, což z něj nedělá úplně tradičního vypravěče. Uwais zdatně sekunduje i když má prostor jen v jedné větší bitce. Škoda že chybí výraznější scéna, nebo něco co by se dalo opravdu vypíchnout. Náboje padají, mrtvoly se vrší a nad bojištěm se nese pouze zvuk bublavého chroptění. Skvělý scénář, stopáž tak akorát. Víc takových filmů. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Písnička, která hraje na koncu filmu, je „Is You Ready“ od Migos. (Duoscop)
  • Natáčení začalo v listopadu 2017, natáčelo se v Georgii (USA) a v Kolumbii. (Varan)

Reklama

Reklama