Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Fallout

  • USA Mission: Impossible - Fallout (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa. (Cinemart)

(více)

Videa (32)

Trailer 9

Recenze (907)

sepp 

všechny recenze uživatele

Opravdu teda netuším, co mi uniká... Ale nechápu ty nadšené reakce některých renomovaných komentátorů zde. Co v této slátanině bylo originálního? Co ten logickej lapsus při scéně s odhalením Larka v pařížských katakombách? Ta předvídatelnost? Automobilové honičky v pařížských ulicích, které byly trikové (!) - to mi přijde jak plivnutí do tváře francouzské filmařině, která je v nich odjakživa premiantem. No prostě zmar nad zmar - a vše je zmar. Dvě hvězdy za některé akční scény a za již dnes žijící legendu Toma Cruise. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Špičková práce, které pro mě chybí vrcholná scéna, kterou byl Turandot v pětce nebo Burdž Khalífa ve čtyřce. Nicméně akční složka je nejlepší, co vzniklo od dob Dark Knight Rises, v němž si Nolan pověsil na špagát letadlo. Cruise je hazardér, který svou odvahou bojuje proti času i faktu, že herecké hvězdy vymírají. Udělá všechno, aby diváci zalapali po dechu a nebojí se kvůli tomu podstoupit extrémní riziko. A McQuarrie to dokáže dokonale usměrnit na plátno. Bude po všem, až řeknou, že je po všem. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Hutný špionážní akčňák s parádně fyzickými akčními scénami, jehož nolanovské psychologizování a fatálnost (kombinovaná s nadhledem) ale přece jen působí dost vychtěně. Navíc to nejzajímavější, co se tu stane, se vzápětí vždy ukáže být jen představou Ethana Hunta nebo boudou... A taky jsou jednotlivé díly jako přes kopírák - Tom si zaběhá, Tom si zaskáče z výšky, Tom se projede na motorce, Tom s týmem na poslední chvíli zneškodní atomovku (a na znamení toho z ní legračně vypadne plutoniová kulička jako z brněnského orloje)... A volil bych i exotičtější lokace než Londýn a Paříž, které jsou v každém druhém blockbusteru a v úplně každém špionážním filmu. Po vlažnějším rozjezdu ale příběh nabere brutální spád a nedává prostor pro odskok na záchod, záporáci jsou dobří a akčních scén je požehnaně a berou dech (za mě je nej bitka na záchodech, HALO skok naopak zklamal). Bavilo mě to o level víc než přeceňovaná pětka a je to první letošní kinofilm, který se u mě vyšplhal na čtyři hvězdičky. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NIC SE NESTALO. PROTOŽES TU BYL. A JÁ MŮŽU V KLIDU SPÁT, PROTOŽE VÍM, ŽE TU STÁLE BUDEŠ…“ /// To, jak dokážou bez zbytečnejch keců všechno říct a udržovat tak příběhový tempo by mohli někde vyučovat. Ethan Hunt se už dostal na level nadčlověka a fakt nevím, co by se muselo stát, aby byl nucenej vyhledat doktora (možná atomovka? Ale kurva fakt jen možná…), ale beru to, páč tahle zábava není vo chození po doktorech. Příběh, ve kterým jsou všichni spolu i proti sobě a věřit se dá snad jen těm Apoštolům (jakože fakt chtěj zničit svět) může bejt brán jako lehce pitomej, ale na druhou stranu se u toho dá zasmát i ve scénách, ve kterejch jde vo kejhák nejen Huntovi, ale celýmu světu. Cruise je blázen a tímhle tempem točení kaskadérskejch scén se určitě brzo zabije. Třeba nás tím ale přesvědčí, že je taky jen vobyčejnej člověk z masa a kostí. Tož, zatím žije, takže udává tempo akčním snímkům, ve kterejch patří série MI k tomu nejlepšímu, co se dá vidět. A my můžem klidně spát, protože tady stále je… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak se pozná kladnej a zápornej hrdina. 2.) Jsem herec a chystám se sám točit kaskadérský scény. 3.) Chcu zažít akční orgáč. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ***** NAPĚTÍ * ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl tak působivou a efektní scénu jako seskok nad Paříží. Vlastně si nevybavuji film, u kterého jsem měl akutní potřebu přerušit sledování, scénu si přetočit a vidět ji 3x. Dlouho jsem rovněž neslyšel tak kvalitní hudbu doplňující skvělé akční scény. Naposledy mě podobně audiovizuálně dokázal nadchnout jen Mad Max. Série je mi úplně ukradená, poslední dva díly jsem viděl a nestály mi ani za to, abych je sem přišel ohodnotit. To, co tvůrci předvedli v tomto pokračováním je ale úplně jiná liga než všechny předešlé díly. Od první do poslední minuty jedna nepřetržitá akce za druhou, u kterých člověk osolí hlasitost do sluchátek na maximum a jen tupě zírá a užívá si tu jízdu. Lepší definici akčního filmu snad ani nalézt nelze. Samozřejmě je to opět za vlasy přitažené špionážní fantasy, které má s fyzikálními zákony Země problémy jako každý akční film, ale když člověk vypne mozek, zaručeně nebude litovat. 90 % ()

Galerie (145)

Zajímavosti (48)

  • Postavu Walkera (Henry Cavill) můžeme vidět hned na začátku filmu ve scéně, kdy se Hunt dívá na videozprávu. Je zde i zmínka o týmu CIA, který je vyfocen nad mrtvolami členů „Syndikátu“. Přestože má celý tým černý pruh přes oči, Walker je zde snadno rozpoznatelný (druhý zleva). (Cocacolix)
  • Henry Cavill (August Walker) v několika rozhovorech uvedl, že ho na účasti ve filmu nejvíc lákala skutečnost, že mohl sám udělat několik kaskadérských kousků. Zároveň dodal, že příprava na takové scény se podstatně lišila od tréninku pro filmy, ve kterých hrál Supermana. „U Supermana potřebuju vypadat dobře ve scénách, kde si musím sundat tričko. V tomhle filmu o nic takového nejde. Chystáte se a cvičíte na kaskadérské kousky a snažíte se zajistit, aby všechno proběhlo hladce. Byl to úplně jiný přístup a to se mi moc líbilo. (JustMeeKatie)

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

13.05.2022

Na internet čerstvě dorazily kompletní recenze k dlouho očekávanému a také dlouho odkládanému pokračování Top Gunu, a podobně jako reakce ze sociálních sítí v uplynulých týdnech jsou kritické ohlasy… (více)

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

09.02.2022

Několikrát odložená Mission: Impossible 7, naposledy z letošního roku na příští léto, bohužel doplatila na pandemická opatření a nejrůznější dopady dost možná nejhůř ze všech velkých produkcí. Kvůli… (více)

Reklama

Reklama