Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Fallout

  • USA Mission: Impossible - Fallout (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa. (Cinemart)

(více)

Videa (32)

Trailer 8

Recenze (907)

Radko 

všechny recenze uživatele

Na začiatku filmu ma napadlo: Tajné služby budú asi súperiť. Na konci si podajú všetci ruky, ako vytrestali nejakého nespratníka spomedzi svojich radov. Ďalší propagandistický film vlád, obhajujúci celosvetovo stále rastúci trend rozpočtu na armádu, tajné služby, policajné sily a ostatné ozbrojené zložky štátov. Výtržníci budú spravodlivo potrestaní. Filmový priemysel tomu musí ísť poruke. Je to lacná a účinná propaganda systému. Navyše sa na nej dá parádne zarobiť. A diváci sú .upozornení, aby také neprístojnosti, pred akými varuje film, nerobili. Lebo inak dostanú na riť od scientologického guru. Nijako ma to potom nedokázalo vtiahnuť do deja. Teda až nie gule plné plutónia. Tešil som sa, ako tam kdesi výstavne a efektne explodujú. Ďalšie sklamanie: anarchisti versus príslušníci tajných služieb: 0:100. Čo už. Možno nabudúce. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Špičková práce, které pro mě chybí vrcholná scéna, kterou byl Turandot v pětce nebo Burdž Khalífa ve čtyřce. Nicméně akční složka je nejlepší, co vzniklo od dob Dark Knight Rises, v němž si Nolan pověsil na špagát letadlo. Cruise je hazardér, který svou odvahou bojuje proti času i faktu, že herecké hvězdy vymírají. Udělá všechno, aby diváci zalapali po dechu a nebojí se kvůli tomu podstoupit extrémní riziko. A McQuarrie to dokáže dokonale usměrnit na plátno. Bude po všem, až řeknou, že je po všem. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Orgastické nadšení, lemované chvilkama hořkosti, kterou může a nemusí rozmělnit druhé, případně třetí shlédnutí. Sám Nolan by se styděl to pojmout takto dark-knightovsky, protože by byl obviněn ze sebekopírování. Hlavně teda Balfe jenom změnil pár tónů černorytířských soundtracků, aby dialogům dodal napětí a dějovému vyprávění kontinuálně pulzující dynamiku. Většina akčních mega-scén, které jsou téměř žánrovou údálostí, i drsné fyzické mlátičky, nicméně trendově nestavají na hudbě, ale na zvukové syrovosti, která jim dodává realičnost. Tyto moderní prvky ohlušující hudební naléhavosti a koule rvoucí realistické akce, tedy kombinace ze které všichni nadšeně učuráváme, se zde potkávají s postavama zbytečně překombinovanou zápletkou s opakovaným strháváním masek a změnami identit, kdy zvládáme chápat základní dějovou linku, ale v pointách jednotlivých zvratů se beznadějně ztrácíme. Teda aspoň já jsem se ztrácel. A nejspíš ne proto, že bych byl blbej, ale protože scénář a jeho snaha zdramatizovávat za každou cenu a všude, i tam kde to není potřeba. Za něj dávám čtyři, a umírněnější a elegantně krásnou Rogue Nation zvedám na pět. Mimochodem, nejvíce ze všech scén Falloutu se mi líbila ta sentimentální s francouzskou policajtkou. A vůbec, ženský tu má Cruise fakt krásné, hezčí než leckterý Bond. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Krom toho, že mi přijde, že tam chybí nějaká ta "impossible" sekvence, je to i ve všech ostatních směrech dost naprd film. Nejsem vlastně vůbec fanda Cruise, ale například na Ghost Protocol jsem schopná čučet znova a znova a znova a znova a pořád se bavím, kdežto tady jsem už tak po první čtvrthodině přemýšlela, jestli je proveditelné objednávat si z Thajska poštou živou rybu a osud světa mi byl ukradený asi tak jako ty osudné koule plutonia. Simon Pegg je zřejmě bůh, ale tím za mě výčet pozitiv končí. Henry Cavill nemá jako obvykle charismatu ani do kalíšku na vajíčka a křečovité snahy o nadhled a humor jsou od minula ještě zoufalejší a nucenější. Na to, jak se marketing snaží vyhajpovat fakt, že se na to všichni museli strašně fyzicky připravovat a cvičit choreografii a všechno, tak mi přijde, že na výsledném produktu to úsilí až tolik vidět není. Bitku na záchodech že "kvůli komplexnosti" natáčeli čtyři týdny? Asi klidně jo, ale vůbec nemám touhu pustit si ji někdy znova a dokonce mě při pár záběrech i napadlo, že Cruise už vypadá dost staře. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Koniec bude, až my povieme, že je koniec.“ Ku koncu dojemný nečakaný návrat istej postavy. Dovtedy nálož akcie a humoru. Ten síce nie je z najnáročnejších, ale zaujímavým spôsobom ozvláštňuje osudový, temný scenár počítajúci s vyhladením množstva ľudí. No to bolo skoro v každej časti, takže po šiesty raz už z toho naozaj nie sme v šoku. Tentoraz sa mi to ale naozaj zdalo drsnejšie, padali nadávky a postavy končili so škaredými strelnými ranami, čo doteraz v sérii príliš nebolo. Veľa tomu dodávajú nielen herci (Alec Baldwin, ale potešil aj Ving Rhames, ktorý sa síce takmer nezmestí do auta, ale začína sa z neho stávať pomaly až mentor Ethana Hunta, čo je trochu zvláštne, ak vezmeme do úvahy, že v jednotke to bol práve Hunt, kto ho naverboval do svojho tímu) a strhujúce akčné scény (z nich mnohé úplne šialene zvládol Tom Cruise sám). Palec hore dávam za jeden z najlepších kastingových ťahov celej (!) série; kladivo Henry Cavill je bravúrny. Prvú hodinu. Potom sa tvorcovia rozhodli s jeho rolou naložiť tak, ako naložili, čo ma mrzelo, lebo prvú hodinu bol geniálny a v pohode by mohol okamžite striedať Cruisea na poli hlavného hrdinu. Fúzy famózne, mal si ich nechať aj po konci natáčania. Niektorým zvratom a postavám som nerozumel a škoda, že WC scéna nebola o 4 minúty dlhšia. Inak super jazda. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (48)

  • Christopher McQuarrie nabídl Jeremymu Rennerovi (William Brandt) cameo. Měl se objevit v úvodní scéně v Berlíně, kde by jeho postava přišla o život. Dle slov režiséra by měla jeho smrt velký emocionální dopad pro Ethana Hunta (Tom Cruise). Renner odmítl s tím, že by se mu nechtělo jet na tři dny natáčení a zemřít. Režisér také přemýšlel, že by na začátku filmu nechal zemřít postavu Vinga Rhamese Luthera Stickella, ale nakonec si to rozmyslel, protože nechtěl naplnit klišé "černoch umře vždycky jako první." (CrypzzXD)

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

13.05.2022

Na internet čerstvě dorazily kompletní recenze k dlouho očekávanému a také dlouho odkládanému pokračování Top Gunu, a podobně jako reakce ze sociálních sítí v uplynulých týdnech jsou kritické ohlasy… (více)

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

09.02.2022

Několikrát odložená Mission: Impossible 7, naposledy z letošního roku na příští léto, bohužel doplatila na pandemická opatření a nejrůznější dopady dost možná nejhůř ze všech velkých produkcí. Kvůli… (více)

Reklama

Reklama