Reklama

Reklama

Mezi dimenzemi

  • Čína Abduction (více)
Trailer

Obsahy(1)

Quinn se probere v parkové fontáně ve Vietnamu, aniž by si vzpomněl, kdo je nebo odkud přišel. Když putuje městem a spojuje stopy své minulosti, je neustále sledován neznámými cizinci. (SPI Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

To jsem se fakt obával, že to bude naprostá sračka s nadprůměrnou akcí. Dostal jsem perfektní sci-fi akčňák, se špičkovou choreografií a dost dobrými dialogy. Jediné co bych vyloženě vytkl, je téměř nulový epilog. Skončilo to lehce otevřeně, přesto by mě zajímali nějaké po-události po tom všem. Adkinse zdržují koktáním, ale naštěstí to nepůsobí tolik otravně a v akci má dostatek prostoru, stejně jako badass Andy On. Hned potom, co se jejich cesty protnou, předvedou se společně v akci a potom i proti sobě a sem tam to okoření vtipnou hláškou. Dialogy nepůsobí nijak trapně a na sci-fi béčko to má docela inteligentní nádech. Řeší se tu ohýbání časem/prostorem, napříč dimenzemi, je nám vysvětleno proč alieni unáší lidi a těch bitek je opravdu hodně. Sem tam zazní fajn song a neustále se střídaj lokace. Vietnam je oku lahodící, souboje se odehrávaj pořád někde jinde a i ta přestřelka vůbec nezklame. Celkově vlastně nemám moc co vytknout. Po lehkém zklamání z Triple Threat, fakt nechápu, jak tohle může mít lepší souboje a asi fakt Tim Man musel zachrápat, slovy Lateefa. Bitky maj velkou dynamiku, pružnost, jsou hodně kontaktní, perfektně nasnímaný - žádná rozklepaná kamera, žádný debilní střihy. Navazuje to, týpci přirozeně reagují na údery. Mixuje se zde hodně stylů, přes Jui-jitsu, krav maga až dojde i na escrimu, takže na pestrost, varibialitu a propracovanost si rozhodně nemůžu stěžovat. Tím líp, že souboje působí víc realně a jsou okořeněný nějakým speciálním, akrobatickým kouskem a těch je zde též hafo. Ještě mě docela sral editing flashbacků, kdy se hodně stříhá a epileptici budou rozhodně trpět. Audiovizuálně na béčko je všechno v pořádku a u té fontány mě zaujala velká skladba barev a kamerové filtry. Jako celek, tenhle nářez působí hodně komplexně a jsem rád za to, že jsem měl nízké očekávání. Kdo chce fajn příběh, úžasný souboje, pestré lokace a trošku absurdní příchuť, s otevřenou myslí se na to dá koukat bez psychické újmy a ani jednou jsem se necítil trapně. Navíc má film dobré tempo a nejsou zde žádná hluchá místa. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tento film Únosce má mírnou porci zábavy, ale zábava je zábava. Je to velmi jednoduché a hloupoučké. Je to přesně to, co fanoušci akční sci-fi vyhledávají. Quinn (Scott Adkins) je členem jednotky SWAT v asijském městě neví kdo je a odkud pochází. Matně si vzpomíná na svou mladou dceru, která byla unesena. A bývalý operační důstojník Connor (Andy On) se změnil na gangstera k najmutí , ale jeho žena uprostřed noci také záhadně zmizela. Tito dva muži , který mají málo společného se musí spojit a najít své milující blízké a čelit záhadným únoscům, šíleným událostem a nebezpečím. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď príde Scott Adkins do Vietnamu, tak to sa zrovnajú oči nejednému ťamanovi i mimozemským entitám, a to aj mimo dimenzií, nie to ešte medzi nimi. A to pri v kombinácii s jeho koktaním a prirodzene sa tvoriacim slinným mokom dáva smrtiacu silu. Zvyšok som nepochopil, jednoducho ma film svojou veľkosťou prerástol. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

No a jestli je Jesse Johnson rutinér, tak Ernie Barbarash je suterén! :D Sorry jako, ale vymyslet takovouhle kostru filmu, to chce pořádný koksový šnupnutí... Ne fakt, příběh je za mínus 20%, takže na celkovou jednu hvězdičku film vynesly souboje, tentokrát lepší než v Triple Threat. Tim Man si asi uvědomil, že během natáčení TT párkrát trochu zaspal na židli s nápisem Fight Coordinator a tady se to pokoušel zjevně napravit. Andy On tu má větší fighterskou vložku než koktající (wtf?) Adkins, který půlku filmu zvrací písmena v nemocničním pokoji, fakt gratulace za stoprocentní využití jeho času stráveného před kamerou... kecám tvle, ste fakt buzíciii!!! Že ho necháte třičtvrtě hodiny se motat po městě a koktat! Jinak tedy paní Choreografie výrazně zvedla hlavu, scéna s vystřílením záporáků na schodišti a v chodbách výborná, to má šťávu! Scotte, trochu nám šlapeš do exkrementů, co takhle se zase spojit s Isaacem, už to znovu říkat nebudu :D ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dejovo je to taka klasicka epizodka Aktov X s mimozemstanmi, ktori unasaju z nejakeho dôvodu ludi. Uvod môze na divaka pôsobit dost WTF dojmom, ale nakoniec je vsetko vo filme dostatocne zmysluplne vysvetlene. V centre pribehu su dve hlavne linie. V prvej zmäteny dobrak od kosti Adkins, ktoremu uniesli dceru, sa velku cast filmu koktajuci potuluje po meste vo Vietname v sakra nenapadnej bunde v ktorej dokonale zapadne medzi ostatnych. Neviem ci si chcel Adkins dokazat, ze ho ma velky. Myslim herecky talent, ale to jeho neustale ambababababasada pôsobi skôr trapne. V druhej linii sledujeme elitneho zabijaka Andy Ona, ktoremu pre zmenu unesu zenu. Jeho patranie je ovela putavejsie, kedze je tu za nekompromisneho drsniaka a nesnazi sa predstierat, ze je charakterny herec typu Dustin Hoffman. Ked sa ich cesty v poslednej tretine konecne spoja, tak film nabere poriadne grady. Jedna zacneme dostavat odpovede na otazky a zaroven sa dockame aj väcsej porcie bitiek. A tie sa podla mna vydarili. Evidentne ich mal v rezii Tim Man a jeho parta kaskaderov, lebo su tocene uplne inym stylom ako v predchadzajucich Barbarashovych filmoch. Su dokonale prehladne. Neobsahuju strih cez osu. Kamera je vzdialena tak akurat. Choreograficky sa dockame skôr jednoduchsich chvatov, ktore su iba obcas okorenene nejakou narocnejsou otockou a naslednym kopom. Udery ale pôsobia kontnektne a tvrdo, takze som spokojny. Duel medzi Adkinsom a Onom je vrcholom filmu. Trochu ma mrzelo, ze On nema dlhsi suboj aj s Brahimom Achabbakhem, ale aj tych par sekund stoji za to. Okrem bitiek tu je len jedna kratka prestrelka, ale bavila ma viac ako to monotonne vybuchovanie v Triple Threat. Keby sa vysrali na koktanie Adkinsa a hned sa spojili cesty ustrednej dvojky, ktora by putavejsie patrala po svojich pribuznych, tat to mohol byt skvely mix sci-fi, detektivky a akcniaku. Takto sme dostali solidny nadpriemer, ktory je doteraz tym najlepsim počinom packala Barbarasha. 6/10. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Na začátku filmu, ve scéně, kdy stojí bodyguardi u Red Elephant, má jeden z nich hovor. Vyndá telefon a přiloží si ho k pravému uchu (kde má headset). Po střihu má telefon u levého ucha a hovor ukončuje. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama