Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dramatického příběhu je Tom Sanders, spořádaný otec rodiny, odborník na počítače a vedoucí pracovník renomované počítačové firmy DigiCom. Stejně jako ostatní očekává, že bude při fůzi firmy povýšen na viceprezidenta. Překvapeně však zjistí, že jeho šéf Bob Garvin nabídl místo atraktivní a ambiciózní Meredith Johnsonové. Tom s ní před deseti lety prožil vášnivý milostný vztah, který však nyní považuje za mrtvou minulost. Meredith se jej pokusí svést, a když se jí to nepodaří, obviní ho ze sexuálního obtěžování. Současně začne podkopávat jeho postavení ve firmě. Způsobí, že Bob přijde pozdě na důležitou poradu, a navíc jej před Garvinem i spolupracovníky znemožní. Přestože jej všichni zrazují, najme si Tom zkušenou advokátku a na její radu se rozhodne kolegyni zažalovat. Vedení podniku nemá na veřejném projednávání skandálu zájem, protože by to mohlo před důležitou fůzí ohrozit pověst firmy. Tom však odmítne řešit situaci interně. Navíc dostane anonymní vzkaz, který jej upozorňuje, že ve hře jde Meredith o mnohem víc, než je patrné. Přestože se mu podaří spor vyhrát, díky náhodně vyslechnutému hovoru zjistí, že je v mnohem větším nebezpečí, než se zdálo. (TV Nova)

(více)

Recenze (192)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Podobný intrikářský thrillery s nádechem nějaký erotiky a sexu byly v 90. letech hodně populární a natočilo se jich opravdu hodně. A obvykle v tom hrál právě Michael Douglas nebo Richard Gere. Vlastně mi to začíná všechno už dost splývat dohromady a hlavně už mě to ani nebaví. Když tam teda Michael Douglas shání nějakou advokátku, tak jsem si chvíli myslel, že z toho vyleze třeba soudní drama, což by mě asi bavilo víc. Ale ono je to jenom takový postupný odhalování nejrůznějších zákulisních her za pomoci (tehdy) moderní techniky, ať je to třeba virtuální realita, internet nebo mobilní telefony. V roce 1994 to možná bylo zajímavý a divákům se to líbilo. Z dnešního pohledu jsou třeba ty scény s virtuální realitou spíš nechtěně komický. Po 30 letech tak zůstal jenom tuctovej film s tuctovou zápletkou. Jenom v tom hrajou velký jména. 45% ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Fakt byl tohle bestseller? To prodávali za dolar k hambáči? Nebo ten rok nic jiného nevyšlo? Nebo knihomolům prostě jeblo? Už kdysi mi to smrdělo jak je to divně poskládané. Buď chtěl Crichton příběh o sexuálním obtěžování a nevěděl, jak to zakončit dostatečně epic, tak tam narouboval fúzi a čachry o místo v práci, nebo měl kratičkou epizodu o čachrech v počítačové firmě, ale byla tak krátká, že ji rozšířil o sexuální obtěžování. Tak jako tak, je tohle hybridní spojení úplně debilní. A neskutečně mě tam sere ta nedořešená dějová linka s ředitelem Sutherlandem. S Demi Moore kuje po celou dobu pikle proti Douglasovi a pak to na konci úplně vyšumí a pohodička, jede se dál. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Asi takhle - Demi Mooreová není moc dobrá herečka, a i její sex-appeal je docela diskutabilní záležitost;) Ale v jiných ohledech na tom Disclosure není nijak zle - věrně prokresluje problematiku důkazního břemene a když se okolo ještě rozehraje intrikánství ve špičkách IT byznysu, nevznikne nic na co by se nedalo dívat (aby taky jo, když uvážíte kdo psal předlohu). A Ennio Morricone taky není žádný žabař... ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, myslím si, že by tomuto filmu slušelo spíše "červené" označení. Snímek není thriller jako takový; jak už zde někdo zmínil, napětí se objevuje spíše v dialozích (s vyjímkou hlavní virutální scény), jinak to celé působí spíš jako drama (ale proto bych snímek rozhodně neodsuzoval, prostě si šel vlastní cestou-zmiňuju to proto, aby nikdo předem nečekal nervy-drásající "napínák"). Michael výborný a stejně tak Demi (říkejte si co chcete, ale v tomhle filmu JE sexy). Asi nejvíce vám v hlavě utkví žhavá erotická scéna mezi již zmíněnou dvojicí, ale líbila se mi i ta virutální (z dnešního pohledu slabá, přesto by člověk měl brát v potaz, že rok natáčení je 1994). Akorát mě trochu zklamala hudba (myslím tím vzhledem k tomu, kdo ji dělal). Takže bych to viděl na slabší 4*. ()

charge 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že se Douglas nechal do něčeho takovýho navrtat, hodně provařený téma podobný Osudový přitažlivosti, která mě osobně připadá narozdíl od Disclosure jako poctivý thriller, sledovat drama firemních IT problémů a neukojení tuh a tím způsobená msta s následkem vyštípat svého protivníka mi dvakrát zajímavý nepříjde, zvlášť když se táhne dvě hodiny. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Hlavná postava Tom Sanders (Michael Douglas) nosí hodinky značky TAG Heuer Professional quartz. (dyfur)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama