Reklama

Reklama

Velká filmová loupež

  • Slovensko Velká filmová loupež (více)
Československo, 1986, 77 min

Scénář:

Oldřich Lipský

Kamera:

Emil Sirotek

Hrají:

Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Jaroslav Moučka, Jiří Němeček, Karel Heřmánek, Ladislav Gerendáš, Zdeněk Srstka, Dagmar Havlová, Vladimír Hrabánek, Otakar Vávra (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Protagonisty jsou komici Oldřich Kaiser a Jiří Lábus, kteří mají na výstavě převzít cenu japonské televize. Současně se pětice gangsterů chce zmocnit převratného vynálezu profesora Suzukiho – superholografu, jímž je možné vyjmout kohokoliv z televizní obrazovky a přenést do reality, a také naopak. (Filmbox)

Recenze (150)

MP17 

všechny recenze uživatele

Jako malému se mi to hodně líbilo. Jako dospělý jsem to neviděl, možná pak mé hodnocení přehodnotím. EDIT: Tak jsem to viděl možná po 15ti letech a opravdu dojmy tak silné nejsou. Je to prostě takový tribut tuzemskému filmu. Ale hodnocení nechám - coby malé dítě to pro mě byl opravdu dokonalý film, takže z nostalgie... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Je mi docela líto, že poměrně dost vynikajících režisérů a herců končí filmy, které jsou pod jejich úroveň. A tak dopadl bohužel i otec české parodie Oldřich Lipský. Je hodně znát, že film byl natočen na objednávku jednak aby zaznamenal výroční filmovou výstavu a jednak aby se ve filmu objevilo co nejvíce populárních herců. A jak už to bývá, nevyšlo to. Herců se zde skutečně sešlo habaděj, ovšem většina z nich ve filmu pouze je a nemají co hrát. Dvojice Kaiser - Lábus sice nějakou tu srandu udělá (viz scénka, kterou zmiňuje Oskar), ovšem dnes se na to dá koukat už spíše jen jako na historický materiál. 35%. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pozor přichází má chvíle!!! V tomhle filmu jsem hrál!! Jak jedou ty dvě nahaté holky na kole, tak ja byl ten mezi lidmi .Tenkrát to byla taková výstava k nějakému vyročí filmu.Já se tam samozřejmě šel kouknout a byl z toho hned můj první a zřejmě i poslední filmový štěk . Celkově je film , tak na 1*,ale za můj štěk dávám 2* . ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Je to spíš pro znalce českejch filmovejch a hereckejch luhů a hájů, protože tam je plno různejch narážek a spojitostí, což je možná mínus pro toho, kdo to nezná... (Vaculík ala Láska z pasáže, Heřmánek pravděpodobně ala Fešák Hubert, Lipský ala hlídač z Jáchyme hoď ho do stroje, Abrhám ala Vrchní prchni, Ferat s pajšlem, Hrušínský z Rozmarného léta, Skalpel prosím). Ale vyrovnává to několik dokonalejch forů, který mě dostaly do kolen (udělej nám Lábuse třeba Rumburaka, divadelní představení s opičkou, smějící se Zázvorková). Kromě toho je se tam vyskytujou snad jenom takoví herci, kteří jsou super, namátkou... všichni! No jinak se to místama fakt tváří jak dokument z nějakyho českyho filmovyho festivalu... A navíc product placenemt na Sony, co víc si tenktát mohli firemní papaláši přát - reklama ve filmu v komunistické zemi...A pro nenasyty i trochu nahoty na dvojkole... ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

To byla ideově postavená oslava znárodněné kinematografie, která měla být přehlídkou tváří, které se ve filmu během těch 40 let objevovaly, proto ten rudý koberec na začátku a pak ten zpěv na konci. Jinak to byla slátanina, výjimečně nepodařené dílo Oldřicha Lipského, psané zajisté na zakázku vedení Čs. filmu. V dvojrolích Lábus a Kaiser, rozhodně se zhostili svých rolí hůř než skečů, které známe z televize. Moučka a Němeček v roli gangsterů, tě pic. Když už tam herci hráli sami sebe, tak Zázvorková, Lipský, Veškrnová, Bedrna a Schmid mohli hrát taky sami sebe a jejich role sehrát někdo jiný, dost to rušilo. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (24)

  • Když mezi husity prochází občan v civilu, osloví ho mistr Jan Hus: „I ty, bratře, proti všem?“ Tohoto „civilistu“ si zahrál Otakar Vávra, mimo jiné režisér filmů z husitského období včetně zmiňovaného Proti všem (1956). (wictoria)
  • Fráze „A prchni“, kterou pronese šéf (Jaroslav Moučka) směrem k postavě vrchního (Josef Abrahám), je narážkou na Abrahámův známý snímek Vrchní, prchni! (1980). (LION-MR.T)
  • Na webových stránkách fanoušků značky Tatra, zejména vozů Tatra 613, jsou k vidění oblíbené scény z příjezdu delegací k paláci U Hybernů. V kontrastu s tím je prezentováno "úsporné barrandovské autíčko" Fiat 600, ve kterém se na výstavu dostavilo odhadem 20 dalších herců. (SeanBean)

Reklama

Reklama