Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kobiety mafii vypráví svižným tempem příběh mafiánské rodinky prolínající se s kariérou policistky, která je přeložena díky neortodoxnímu přístupu ke zločinu. Skončí ve speciálním týmu jako agent v utajení. I zde však nemá mnoho štěstí a právě pro viditelné výsledky téměř zhatí šéfovi zištné propojení s podsvětím. Proto začíná jednat na vlastní pěst. (PP66)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (91)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Nutno podotknout, že Patryk Vega se toho opravdu nebojí, což už předvedl v dvoudílné gansta řezničině Pitbull. Tady se zaměřuje na dámský osazenstvo, který když chce, taky umí zatnout tipec. Chvílema je to fakt drsný a chladný, ženský dostanou občas nařezáno nepěkně, ale taková závěrečná scéna s kladivama je taky silný kafe. Poláci ukazujou, že v tomhle žánru umí rozhodně chodit, narozdíl od našich tvůrců, kteří prostě něco takovýho natočit neumí. Na tomhle poli se máme ještě co učit. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Na to, že to bylo z Polska, to bylo supr. Jen to na mě od začátku působilo takovým trochu neposkládaným dojmem. Sice to byla docela jízda, hlavně od druhé půlky, kdy se na sebe vršily dramatický, drsný a cynický scény jedna za druhou. Ale spíš to budilo dojem jen ...jako že vlastně sledujete chladnej děj bez většího vysvětlení, bez konkrétních motivů, důvodů atd. No a pak jsem až po filmu zjistil, že je to vlastně sestříhanej polskej seriál ... Ale v pohodě, fakt je to v pohodě. Spousta postav, dost ženských postav, sexy a hezkejch ... a takový celý fakt chladně cynický, kdy se všechno veze doprdele. Trochu jak v Requiem za sen, jen jinde, jinak. Mluvím spíš o tom dějovým spádu. Kupodivu je tam i místo na lásku, jako ušlechtilou emoci ... i když se pak dost vyjeví, jak to s láskou vlastně je. Pomíjivá "éterická ne-bytost", pramenící vlastně z nadrženosti a sexu ... No, každopádně mě to bavilo a bylo to cool... ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

V posledních dnech jsem se jaksi intenzivněji setkal s polskou kinematografií a musím říct, že toho v žádném případě nelituji. Stejně jako jiným uživatelům se i mně líbil Ostatni pies o něco víc, ale na druhou stranu je faktem, že jsem se u něj tak nezasmál. Nevím, proč u popisu filmu chybí položka komedie, já jsem tam našel černého humoru Cheb, Cheb. Agnieszka Dygant mě bavila převelice, její chůva byla vedle Anii nejlepší postavou filmu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak si stojí seriálová verze, ale u filmu jsem měl občas pocit, že Vega příliš nepočítá s přemýšlejícím divákem. Na druhou stranu ono je to asi dobře, protože pokud by tu byla snaha vše vysvětlovat, celek by ztratil na tempu, které je pro konečný dojem zásadní. Podobně jako u Pitbullů se opět jedná o adrenalinovou jízdu v níž si mrchy nezadají s parchanty, každá věta je zakončena nějakým tím kurwa a i když je děj poněkud spletitější, působí to celé dost přímočaře. Vše vrcholí závěrem, který v krátkém čase poměrně překvapivým způsobem ukončí několik rozjetých linek. Vega navíc přidá i několik chuťovek, přičemž největší dojem udělá asi pilka. Na konci zůstalo pár lidí naživu, tak doufám, že to rejža nenechá jen tak. 80% ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Po Mory Wratislavi už druhá pecka od Patryka Vegu, ktorého filmy začínam v tomto momente intenzívnejšie sledovať. Dobre vymyslený príbeh plný zvratov a nečakaných udalostí, kvalitní herci,drsný humor, slovník typický mafiánskemu prostrediu, dobrý soundtrack, zaujímavé postavy a tempo, pri ktorom som sa nenudil ani minútu (pri tom má film viac ako 2 hodiny). Women of Mafia sú skrátka typickou gangsterkou, aké mám rád a obsahuje naozaj všetko, čo si od podobného filmu predstavujem. Poliaci potvrdzujú, že v ich filmografii sa nachádzajú naozaj kvalitné počiny a že sú z hľadiska tvorby filmov na kilometre vzdialený od tej našej... PS: a SPOILER: tá pestúnka s nimi teda pekne vydrbala :D 95% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je možné zahlédnout pár automobilů značky Škoda. První při scéně, kdy dojde k hromadné nehodě na dálnici. V tomto případě se jedná o model Octavia. A potom také při scéně na benzínce, kde je možné zahlédnout dva modely Škoda Fabia. (Skarface)

Reklama

Reklama