Reklama

Reklama

Pět nocí u Freddyho

  • USA Five Nights at Freddy's (více)
Trailer 4

V kůži Mika (Josh Hutcherson), hlavního hrdiny Pěti nocí u Freddyho, byste určitě být nechtěli. Sám pečuje o desetiletou sestru Abby a dosud se nevyrovnal s neobjasněným zmizením dalšího sourozence před více než deseti lety. Čerstvě bez práce a s perspektivou, že přijde o Abbyino opatrovnictví, přijme práci nočního hlídače v uzavřené pizzerii Freddyho Fazbeara. Na první pohled se to může zdát jako pohodová a nenáročná práce, jenže Mike záhy zjistí, že Freddyho restaurace skrývá četná překvapení a že většina z nich není ani trochu příjemná. Nevysvětlitelné události, do nichž se Mike zaplétá čím dál víc, ho postupně zavedou situace, která připomíná tu nejděsivější noční můru, jakou si můžete představit. Zdánlivě nudná šichta se tak mění v boj o život, ve kterém soupeř nehraje ani trochu podle pravidel. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (251)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Se studiem Blumhouse je to nadále jako na horské dráze. Megahitů by se našlo dost, málokterý z nich ovšem dokáže své tržby obhájit tváří v tvář s kvalitami. Filmových Pět nocí u Freddyho rozhodně nebude patřit mezi jeho vrcholy, na to se ukazuje, že jde pořád o příliš primitivní videoherní koncept, kdy se sice lidé mohou na papíře snažit, komplexnější záležitost z výsledku ovšem nevypadne. Na druhou stranu má tato adaptace rozhodně své kladné stránky, ze kterých by se dalo čerpat u chystaných dvou pokračování. Více práce s atmosférou, méně dějových linek, více černého humoru a více Matthew Lillarda! Fanoušky to jistě neurazí, zbytek nejspíš bude rád, že šel celý tento fenomén mimo ně.... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Five Nights at Freddy's" je presne jedným z tých hororov, ktorý nie je ani rybou, ani rakom. V rámci žánru neponúka takmer nič extra, pričom to čo ponúknuť dokáže, je tak či onak pre deti. Ono, snaha sa tomu uprieť nedá, lenže toto ani nevystraší, ani nezabaví. Je to vlastne rozprávka s dobrým koncom, a toto na požierača hororov ako je moja maličkosť, len zriedka kedy zaberie. Slabší priemer s občasne dobrou atmosférou, bez gore, ktoré by tomu rapídne pomohlo. Príležitostí nato bolo pomerne dosť, potenciál hrubo nevyužitý .. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Pět nocí u Dyznyho je sice poměrně slušně natočený, ovšem zcela anemický, přiteplený, unylý a totálně nezáživný kindelholol, který možná vyděsí leda tak několik otylých školou povinných oligofreniků, co špatně spinkají, protože mají panickou hrůzu z toho, aby je v noci náhodou nepřišli opíchat Medvídek Pů s Prasátkem. Vlastně se určitě odporem ošije i pár estétů s nároky na herce, neboť hlavní roli ke vší té otravě osadili snad nejslizštějším a nejtopornějším prasorypákem současného Holého údu, navíc s charizmatem chcíplé kapybary. Čili pokud se obvykle poserete ze strašidelného zámku v Dyznylendu a xmrti rádi sto minut fascinovaně čumíte na ochrnutou, povadlou prdel s očima, jedná se o filmeček přesně pro vás! ()

fuxoft 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem málo očekával (a videohry jsem nehrál), mě to vlastně docela příjemně překvapilo. Není to v ničem revoluční, ale má to slušný scénář, režii, herecké výkony a vytváří to docela fungující "lore" v pozadí toho všeho. Možné varování: Scény "Strašidelné figuríny někoho vraždí" představují jen asi 15 minut filmu. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

"I have a job for you." _____________ Takto nejako by to vyzeralo, ak by sa Disney rozhodol natočiť horor – takmer žiadna krv, všetky vraždy mimo obrazovky, skoro žiadna atmosféra, maličké napätie, predvídateľné jumpscary a kopec nesympatických postáv (ktoré neťahajú ani snažiaci sa herci)... Keďže som od filmového FNAFka nemal žiadne očakávania, tak som nakoniec nebol ani nijako výrazne sklamaný a dokonca (aj keď to asi nebol hlavný účel filmu) som sa aj slušne pobavil (pôvodnú hru som za celý život hral asi iba raz)... Ak by som na tom nebol v kine s partiou, tak by som určite nadával na to, že som zbytočne minul peniaze, ale práve vďaka nim som si tento shitfest mohol aspoň trochu užiť a nebral som ho vôbec vážne 😄... Ako horor to absolútne nefunguje a zlyháva to takmer všade, kde sa dá, ale ako priemerná jednohubka slúžiaca na jednorázové pobavenie (ktorá má mimochodom parádny opening song!) to funguje na výbornú (aj keď si nemyslím, že to bol hlavný zámer tvorcov 😂)! Dávam 6 Cupcakeov z 10, aj napriek množstvu chýb som napokon z kina neodišiel tak úplne sklamaný, no tých kvalít to tiež veľa nemá... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Na scénáři se kromě režisérky Emmy Tammi a scenáristy Setha Cuddebacka podílel i Scott Cawton, tvůrce videoher ze série „Five nights at Freddy's“. (Kukelnik)
  • Věta, kterou pronesl Steve Raglan / William Afton (Matthew Lillard): „I'm Always come back,“ odkazuje na samotnou postavu Springtrapa, který se poprvé objevil ve videohře „Five Nights At Freddy's 3“ a v dalších dílech měl vždy jinou podobu: Plushtrap („Five Nights At Freddy's 4“), Scraptrap („Five Nights At Freddy's 6“), Glitchtrap („Five Nights At Freddy's VR“) a Burntrap („Five Nights At Freddy's Security Breach“). (DominatorCZ)

Související novinky

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

06.11.2023

Zabijáci rozkvetlého měsíce, epický western Martina Scorseseho za 200 milionů dolarů, za sebou mají tři víkendy v kinech, a za tu dobu vydělali celosvětově 119 milionů. Béčkový horor s pětinovým… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Reklama

Reklama