Reklama

Reklama

Odebrat z přátel: Dark web

  • USA Unfriended: Dark Web (více)
Trailer 1

Po přihlášení do ukradeného notebooku je parta mladých lidí vtažena do online hry na život a na smrt. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (110)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Již jednička u mě slavila ve své době úspěchy a teď pokračování povýšilo na úplně nový levl. Koncept byl rozdílný a tentokrát se nejednalo o duchařinu a možná proto dílo nebylo nijak zvláště strašidelné, ale ten nápad mě doslova odpálil. Příběh měl velice napínavou temnou atmosféru a neztrácel tempo až do samého konce, za což přičítám opravdu hodně bodů. Jediné mínus které mě napadá, že se toho na obrazovce počítače velice často odehrává příliš a člověk tak nestačí sledovat všechny konverzace, stahování atd. Mimo to jsem s tímto počinem zatím nejspokojenější z žánrově a typově podobných. 89% ()

borec999 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s jednotkou sme sa presunuli na Darkweb, čo je pre horory vďačný fenomén. Úvod je pomalší a trvá, kým sa film poriadne rozbehne. Postupom času sa však obrátky zvyšujú a druhá polovica je už bez okolkov dobrá. Aj napriek ujačanosti postáv, trasľavej kamere vďaka ktorej nie je vždy všetko vidno i viacerým nelogickostiam a tomu, že vo veľa veciach ohľadom Darkweb film zavádza. O trochu lepšie ako prvý diel, no nie až o toľko, aby som dvíhal hviezdičkové hodnotenie. PS: kto formu rozprávania cez obrazovky PC nevydýchal v jednotke, nevydýcha ju ani teraz... 60% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dohnal jsem si dvojku Unfriended, kterou jsem z neznámých důvodů tehdy ignoroval a jsem rozhodně překvapen jak moc mě film bavil. Hlavní hrdina je teenager, který nalezne laptop a při přihlášení zjištuje, že majitel jej nejen sleduje, ale taky by rád svůj laptop chtěl zpátky a je ochotný zacházet až za hranice. Film má hodně dobré tempo, neustále se něco děje, je zajímavý, dokáže překvapit a spíš než děsivý je znepokojivý a nepříjemný a v jisté míře i slušně Psycho. Trochu zamrzí, že scény se znepokojivými videii netrvají déle a pár zbytečných rozhodnutí ( Scéna se Sofiinou volbou) , ale když přehlédnu, že je to trochu hloupé, tak to udrželo mou pozornost na 90 minut víc než dobře. Mám slabost pro tyhle skype horory, jelikož působí na mě víc realisticky než cokoliv jiného. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 7/10. ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmů mě strašně baví. Nevím, co očekávali ti, co tomu dali odpad! Tenhle film je nemožné přeložit do češtiny tak, aby si ho neanglicky mluvící divák mohl užít, možná proto tolik odpadů. Je tam tolik konverzací, ať už psaných, nebo mluvených zároveň, že někdy nevíte, kde se dříve podívat. Příběh je hodně dobrý, nechybí dobré zvraty, nevím, proč je tady tak podhodnocován. A Unfriended: Dark Web má dokonce dva konce :) (https://movieweb.com/unfriended-dark-web-2-alternate-endings/) ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Rovno poviem že to nie je film pre každého a že horor ako žáner to rozhodne nie je. Od jednotky sa to ohromne líši, príbeh je postavený na Dark Webe. Je to pritiahnuté za vlasy ale pre potreby filmu to inak nešlo. Herci v pohode a celkovo príbeh tak isto. Filmov s tématikou dark webu veľa nie je a tak je škoda že sa toho nechytí niekto skúsenejší a namiesto pohľadu cez kamery spraví solídny thriller. Mne sa to celkom páčilo ale chápem že väčšine sa skôr nebude. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Někdy v tomto filmu Matias (Colin Woodell) používá k volání Facebook Messenger, ale používá prohlížeč Safari a volání Facebook Messenger v tomto prohlížeči nefungují. (LUKICKK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. března 2018 na filmovém festivalu South by Southwest v USA. (ČSFD)

Reklama

Reklama