Reklama

Reklama

The Devil's Candy

Trailer

Obsahy(1)

Maliar Jesse (Ethan Embry) sa so svojou rodinou presťahuje do lacného domu v Texase. Krátko po nasťahovaní zisťuje, že jeho obrazy sa v novom prostredí zmenili. Už to nie sú obrazy, ktoré tvorí na objednávku, ale nové kresby vychádzajúce z jeho vnútra, pričom Jesse ani nevie o tom, že ich kreslí. Ešte horšie však je, že sú na nich zobrazené strašidelné výjavy. Jesse si uvedomuje, že v novom dome sa skrýva niečo temné, čo ho postupne začína ovládať. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvápko v podobě depresivního satanskýho hororu, kde vysekanýho malíře začne po přestěhování do nového bydlení chytat celkem zvrácená múza. A aby toho nebylo málo tak jeho dcera se stane hlavním předmětem zájmu místního magora, kterýmu satan našeptává taky ne zrovna 2x hezký věci. Vše samo sebou vede k finálnímu střetu, kde se pozná, kdo je víc posedlej a hlavně, kdo má silnější vůli. Buranskej hromotluk co rozřezává omladinu je jako záporák v cajku, ale Ethan Embry jako vysekanej malíř-metalista je postava o dvě třídy vejš a když mu začne lehce hrabat, stává se rozhodně tím děsivějším. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Režisér Sean Byrne evidentně vyzrál a po průměrném emo exploitation Loved Ones konečně natočil zdařilý atmosferický horor s okultní tematikou. Svým hypnotickým nádechem mi obzvláště učarovaly scény, ve kterých se postava umělce Jesseho nachází ve stavu transu. V kombinaci s tvorbou značně zneklidňujících maleb, které bezpochyby potěší každého satanistu, či výskytem temných hlasů připomínajících tolkienovskou černou řeč, se jedná o působivou ukázku hororového mistrovství. K přítomné rodině Hellmanových si navíc divák rychle vytvoří sympatie, k čemuž částečně dopomůže i její velmi příznačné jméno. Obešel bych se však bez doprovodného metalového hulákání, které možná koresponduje s obsahem snímku, ale působí lehce rušivě. Největší výhradu pak směřuji do samotného závěru, který se nesl ve znamení mírného zdivočení a scénáristicky se příliš nevyvedl. Jakožto zdejší hororový expert jsem přesto s výsledkem více než spokojen a uděluji Devil's Candy slabší čtyři hvězdy. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nesympatický Jesse, na kterého není rozhodně spolehnutí, maluje zvrhlé obrazy, jako by mu vedl ruku někdo jiný. Hm, trochu mi to připomnělo skvělý Kingův román Ostrov Duma Key. Celý film je ale takový divně křečovitý, postavy celkově bez sympatií a pixelový oheň k tomu. Tedy záchranná akce byla hodně sci-fi, hlavně po výbuchu. Metal fajn, i když k některým pasážím moc nesedl. Queens Of The Stone Age, Pantera a samozřejmě Metallica, jelikož dcerka je fanynka. Vizuálně pěkné bylo klipovité střídání záběrů na vznikající obraz a práci pošahance, byť gore se divák nedočká.... Snadno zapomenutelný kousek. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Byrne si vyrazil z rodný Austrálie do USA, aby dal vzniknout svýmu druhýmu celovečernímu hororu. A i když si dal poměrně načas, nemám dojem, že by jeho novinka byla lepší než prvotina The Loved Ones. The Devil's Candy má námětem blízko třeba k takovýmu Amityville Horror, jen je příběh obohacen o postavu tlustýho magora, co je na popud Satana nucen vraždit děcka (mimochodem, další ze šílených rolí Taylora Vince). Film tolik neděsí, spíše znervózňuje, ale třeba noční návštěva v dětskym pokoji a intenzivní závěrečná desetiminutovka jsou hodně povedený scény. Nepřeslechnutelnej je nadupanej soundtrack, kde fandy tvrdý muziky potěší hlavně Metallica, Slayer, Pantera nebo Cavalera Conspiracy. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Rozhodně překvapující horor s temnými náznaky zla a šílenstvím. Herci předvádí nadstandard, scénář se vyhýbá nesmyslům, zbytečným přeháňkám a tím celá zápletka dostává zneklidňující pod tón. Do poslední chvíle divák netuší, co z toho nakonec vzejde, jestli zaúřaduje nějaké nadpřirozeno nebo to někdo vykosí. Metalová hudba výborně zapadá a především nahání hrůzu démonické našeptávaní s kytarovými riffy, které bych před spaním nechtěl poslouchat. Možná se hororová atmosféra více kouskuje, nedosáhne nikdy největšího bodu napětí, nicméně vzhledem k délce to uteče bez větších problému a i závěr se dá brát za nadprůměrný.......7/10 ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Sean Byrne sa rozhodol obsadiť mladú Kiaru Glasco do postavy Zooey Hellman, po tom, čo na castingu po skončení hororovej scény začala spievať skladbu "Let It Go" z Disneyho filmu Frozen (2013). (Marceloo)
  • Herec Pruitt Taylor Vince (Ray Smilie) svoju úlohu najskôr odmietol, pretože nechcel hrať zápornú postavu. Režisér a scenárista snímku Sean Byrne ho ale po viacerých rozhovoroch presvedčil, že sa vďaka svojej povahe pre túto rolu hodí. (Marceloo)
  • Režisér Sean Byrne poslal ukážku filmu trash metalovej skupine Metallica a vďaka tomu dostal licenciu na použitie dvoch skladieb z ich tvorby. (Marceloo)

Reklama

Reklama