Reklama

Reklama

Batman vs. Joker

  • USA Batman: The Killing Joke (více)
Trailer 2

Barbara se pokouší zabránit loupeži, což se jí nepodaří. S Batmanovou pomocí ale zadrží jednoho ze zločinců. Dívka je nadšená, že má případ, Batman ji ale brzdí, protože má divokou povahu a domnívá se, že se Barbara nebude držet zákonů a pak by mohla lehce podlehnout pokušení zločince zabít. O několik dní později je Batman přepaden, Barbara mu přijde na pomoc a v záchvatu vzteku muže, který ho přepadl, málem zabije. Uvědomí si, že Batman měl pravdu, a rozhodne se v boji se zločinem raději nepokračovat. Krátce nato Barbaru i jejího otce, komisaře Gordona, přepadne Joker v jejich bytě. Komisaře unese do opuštěného lunaparku, kde se ho snaží dovést k šílenství, aby dokázal, že i tomu nejpříčetnějšímu muži stačí "jeden špatný den", aby se z něj stal blázen. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (112)

Kaluž 

všechny recenze uživatele

„It was fantastic… like fireworks.“ Když přežijete nekonečnou úvodní půlhodinu točící se okolo Barči Gordonové a padoucha s přezdívkou Paris Franz (neptejte se), dostanete přesně to, na co jste čekali. Tedy velmi ošklivě animovanou adaptaci jednoho z nejlepších komiksů všech dob, přežvýkanou tak, aby ji mohlo spolknout i nenáročné publikum. Nic víc v tom nehledejte. Objektivně za tři, subjektivně odpad! ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Komiksovou předlohu jsem sice nečetl, ale film se podle mě povedl. Všechny animované filmy podle komiksů o Batmanovi mi přijdou něčím zajímavé a skoro vždy mě zabaví. The Killing Joke se rozdělen na dvě rozdílné příběhové poloviny. První polovina nebyla tak dobrá, neboť zde hlavní roli představovala Batgirl, která mi moc nesedla. A hlavně zde byl představen šílený záporák, který ve druhé půlce zmizel. Teprve ve druhé polovině jsem se dočkal Jokera. A dlouhé čekání stálo za to. Dialogy mezi Batmanem a Jokerem byly výborné. I když je to animovaný film, tak svou brutalitou a drsnými momenty bych to malým dětem moc nedoporučoval. Za mě dávám 75 % ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem zatím neměl tu čest číst předlohu, která je podle všeho tak geniálně podaná, že takřka nebylo možné jí "správně" natočit, ovšem příběh dobře znám a strašně jsem se těšil. První půlhodinku jsem ani nedutal a jen čekal až se zjeví ON a jakmile se rozezněl libozvučný hlas Marka Hamilla, běhal mi mráz po zádech. Ono, když se konečně po nějaké době povedlo obsadit i Kevina Conroye, tak je jasné, že po stránce dabingu není absolutně co vytknout. Jediné, s čím můžou mít lidé problémy, zejména ti, kteří nesledují pravidelně tvorbu animované odnože Warner Bros a "Kameňák" shlédli protože znají a mají rádi předlohu je poněkud vágní animace, která se za posledních deset filmů jede jako přes kopírák. Všechno je to o zvyku a hlavní je, že je z tohoto počinu cítit onen respekt k Moorovi a Batman je v rámci možností noir, tajemný, násilí je řádně ospravedlněné (pokud můžeme mluvit v rámci Jokerovy tvorby o špetce racionalismu), krve i nahoty je tak akorát...zkrátka vše je tak, jak má být a působí přesně tak, jak správný animák pro starší publikum působit má. V jedné pasáži trošku drhne tempo, ovšem v konečném důsledku je onen krok oslím můstkem pro naprosto bombový konec, no a bez spoileru...hlavně onen Killing Joke...9/10 ()

MikeZ 

všechny recenze uživatele

Dokonalé zprasení geniální předlohy. Nově přidána úvodní půlhodina s Batgirl je debilita hodná Zacka Snydera: Barbara řeší případ, hádá se s Batmanem (ten vždycky prohlásí moudro, vztahující se k pozdějšímu dějí s Jokerem, *mrk mrk*), pak se spolu vyspí (!!!), on ji ignoruje, ona s batgirlováním sekne (tohle fakt psal Azzarello?). A když se v polovině filmu konečně dohrabeme k titulnímu Kameňáku, mizérie pokračuje. Liuova režie je tak nudná, že se jí povedlo nemožné - dostat z Conroye a Hamilla mizerné výkony. Tenhle špatný vtip může Alan Moore zavrhnout zcela oprávněně. 4/10 ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Oproti tým hlučným akčným videoherným filmom, ktoré v posledných rokoch DC vo svojom animovanom univerze produkuje, je to určite silný nadpriemer (aj v rámci filmografie Sama Liu, ktorý nakrúca skôr tie horšie DC animáky). Nemožno ale skryť rozporuplnosť. Chválim minimum samoúčelných akčných scén, skvelú temnú štylizáciu, zopár fajn dialógov a dôraz na príbeh, no práve ten je v konečnom dôsledku dosť jalový a pôsobí skôr dojmom nekorektnej verzie epizódy Batman the Animated Series. Kevin Conroy a Mark Hamill by si skôr zaslúžili v comeback v The Dark Knight Returns, ktorý mal všetko, čo The Killing Joke chýba. Nakoniec najzaujímavejší bol antiklimatický záver - možno by nebolo od veci nakrútiť v podobnej atmosfére celý film. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (8)

  • Bezpečnostní kód pro vstup do Francescova sklad je Fibonacciho sekvence "0, 1": 1, 2, 3, 5, 8 (v matematice je takto označována nekonečná posloupnost přirozených čísel - každé číslo je součtem dvou předchozích). (Caszidy)
  • Číslo Jokerovy cely je 0801. V abecedě odpovídají tato čísla písmmenům "HA." (Caszidy)

Související novinky

Batman a Joker se vrátí i v kreslené podobě

Batman a Joker se vrátí i v kreslené podobě

15.03.2016

Už za pár týdnů se nám představí nový Batman v podání Bena Afflecka a v srpnovém Sebevražedném oddílu se poprvé objeví Jared Leto jako Joker. Studiu Warner Bros. to ale očividně nestačí, a tak na… (více)

Reklama

Reklama