Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Galadriel se obává návratu dávného zla, Arondir učiní znepokojivý objev, Elrond dostává nový úkol a Nori poruší nejdéle dodržované pravidlo mezi Chluponohy. (Prime Video)

Recenze (241)

Enšpígl

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říci, že jsem příjemně překvapen, atmosférou, výpravou, navnazením na věci příští, jediný zklamání zatím panuje z herců, nepřijdou mě prostě nějak na topu, aby utáhli takovou značku jakou je "LOTR", ale je to první díl a rád se budu mýlit. Teď si počkám až to Prime video vymlaskne všechno, protože sledovat něco takového po dvoudílech je stejný jako jíst svíčkovou s tím, že další knedlík dostanu za týden. Třeba do té doby dostane ban psychor, protože jeho soustavné poškovazovaní databáze a práce mnoha lidí s cílem upoutat na sebe pozornost stůj co stůj už mě fakt sere a nebo se zavede ignore list a já tyhle uživatelský zoufalý vředy nebudu muset vídat v kolence hodnocení a bohužel i komentářů. kde zabírají místo kolegům, který by si pozornost skutečně zaslouží. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvních pár minut je skutečně napínavých, bohužel v trestuhodně negativním slova smyslu. Protože když se rozjede filozofování dvou elfů pod stromem o tom, proč kámen neplave a loď ano, scenáristická úroveň tvorby se dostává někam k prvnímu stupni základní školy. Naštěstí se po pár minutách přece jen seriálový LOTR alespoň co se vizuálních a estetických kvalit týče, poměrně solidně rozjede a dá vzpomenout na dávné časy nejúspěšnějších fantasy filmů, které za sotva polovinu peněz udělaly xkrát více parády. Herecky je to zatím s velkým otazníkem, technicky OK, ale chybí vynalézavost, režijní zručnost a cit pro filmovou epiku. Zatím minimálně jednička vypadá spíše jako vymazlená verze středověkého Indiana Jonese. ()

Reklama

Spacecore odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zlatý Hobit! Tak to ne, takhle :-D Hele, já chápu, že Silmarillion je dost těžká knížka, sám jsem měl problém udržet krok se všema těma rodokmenama Findorfinů a Finalínů, ale tvůrci by si za ty prachy přece jen hlavičku trochu namáhat mohli. Ale ono to prznění loru je jedna věc, samotné provedení je pak úplně jiná tragédie. Já chápu, proč tomu lidi dávají čtyři a pět hvězd. Kdybych byl konzumentem seriálů, potažmo streamovacích služeb a držel krok se současnou seriálovou tvorbou, třeba bych tohle viděl jako něco nadstandardního, ale já fakt neviděl Zaklínače, Hru o trůny a všechno tohle. Nejsem běžný mainstreamový divák, na co se podívám si vybírám pečlivě z celé filmové historie, ačkoliv mi soustu novinek taky neuteče. Ovšem třeba takový Sandman, to je panečku městská fantasy citlivá k předloze, krásně natočená a ještě splňující všechny parametry moderní doby. Co ale nechápu, je proč jednohvězdičkáři a dvouhvězdičkáři nejdou do odpadu. To, že tam jsou pěkný scenérie by měla bejt jako samozřejmost u nejdražšího seriálu o Pánu prstenů a je vidět, jak lidem stačí povrchní pozlátko. Tady je všechno špatně. Aniž bych shrnoval všechny zdejší komentáře o nudě, plytkém ději a otravných hlavních postavách, tak to samozřejmě všechno vypadá jako rumunská pohádka s telenovelovými herci. Jako vážně. S manželkou jsme vyprskli smíchy, když se poprvé objevil elfí velekrál. Prostě vypadá tak debilně, že je to k smíchu. Galadriel? Škoda mluvit. Čekal bych, že pilot najede na nějakou "bombastickou" vlnu, aby vzbudil řádný wow efekt a ono nic. Co to jako bylo? Už po půl hodině to byla nuda k uzoufání. Kostýmy a makeup vypadají tragicky, herci jsou žalostní. A jako fakt jsem se snažil tomu dát šanci a nedat na negativní ohlasy, manželka mi říkala, že to třeba bude dobrý, ať to nehejtuju ze startu. Ale pak i sama uznala, že je to velký špatný. Jako zkusíme ještě díl, ale nedovedu si představit, že tohohle vzniknou ještě desítky hodin materiálu. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeff Bezos natočil nejlepší drama od té doby, co donutil své zaměstnance, aby močili do PET lahví. Pán Prstenů je důkaz, že průměrně talentovaní režiséři a scénáristé, dokáží být elevatováni obřím budgetem do seriálu, který je fakt dobrý. Hlavní zásluhu na tom mají trikaři, kameramani a designéři kostýmů a setů. O příběhu ještě těžké mluvit, první dvě epizody jsou jen skutečný rozjezd. Samozřejmě není tak dobrý, jak původní Tolkienovo dílo, ale zase že by šlo o tragédii nebo podprůměr, to zase ne. V samotných scénách a zajímavých postavách si seriál fakt užijete. Zatím je moje nejoblíbenější linka s elfem, jeho lidskou milenkou a jejím synem a vesnicí plnou lidí. Nutno říci, že já jsem jen člověk, co kdysi dávno četl Hobbita a původní trilogii, a kašlal na a nikdy nečetl Silmarillion. Ale ve výsledku tady debata narazí na lidi, kteří budou tvrdit, že je to WOKE, protože jsou tam tři postavy, které mají černou pleť. "Bu-bu-but JamesSi trpaslíci nemohli mít černý pigment, protože vyrostli pod zemí." Uvědomili jste si například, že trpaslíci. . .  neexistují? Realističnost pigmentu upřímně asi není hlavní důvod, proč sakra sleduju Pána Prstenů. Tohle je prostě High Fantasy. GoT podle mě zvládla představit různé rasy s různou pletí, zatímco Rings of Power šli cestou "color-blind" castingu. And there's nothing wrong with that. Skoro mi reakce některých uživatelů přijde jako rasismus "but with extra steps". Nejsem fanouškem pana spacemana Jeffíka a jeho questu jak získat více peněz, ale říkat, že Prsteny moci jsou "nepovedeným seriálem se špatnými triky", jak někdo tvrdí, je prostě špatně. To by jste museli ignorovat tu skvěle odvedenou práci tvůrců a zvláště technických profesí, které se na filmu podíleli. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nic převratného jsem od nového seriálu neočekával, a tak jsem zatím docela spokojen. Ostatně původní filmovou trilogii Pána prstenů jsem dlouho nemohl skousnout, což se stává těm, co příliš propadli literární předloze. Nový seriál ovšem předchází původním šesti knihám, co nakonec vyšly ve třech. A já četl jen některé příběhy z Nedokončených příběhů, Ztracených pověstí, ba i Silmarillionu. Můžu sice vzít do ruky Průvodce světem J.R.R.Tolkiena či jeho Bestiář, ale to bych tady jen vypisoval, co je podle Tolkiena a co nikoliv. Pokud se budu snažit dívat okem neznalého, pak jsem dostal úvod do říše fantazie, kde žijí rozličné postavy, mezi nimiž se cosi chystá. A protože i náš svět je plný všech možných lidí, pak stejně přijímám i Středozemi a další fantastické světy. Vizuální stránka velmi pěkná, byť občas jsou efekty až moc počítačové. Tady mi přijde méně okázalý Rod draka realističtější. Šanci seriálu rozhodně dám. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Název seriálu se objeví až v 17. minutě. (griph)
  • Dva vysoké stromy, které můžeme vidět na krátký moment ve flashbacku, jsou Telperion a Laurelin. Starší Telperion dával stříbrné světlo a byl též nazýván Bílý strom, Silpion a Ninquelótë. Okamžik, kdy poprvé zazářil, je zván Hodinou otvírání a od tohoto okamžiku se ve Valinoru začal počítat čas. Druhý strom Laurelin („zlatá píseň“), který dával zlaté světlo a teplo, si vysloužil též názvy Malinalda („Zlatý strom“) a Culúrien. Svou mocí je vytvořila Valar Yavanna, aby svou září osvětlovaly Valinor. (Illuminare)
  • Během prvních 24 hodin po premiéře zhlédlo první díl přes 25 miliónů diváků, což z něj činí nejsledovanější pilotní epizodu na Amazonu. (spacemaster)

Reklama

Reklama