Reklama

Reklama

Aterrados

  • angličtina Terrified
Trailer

Lidé, kteří zmizí bez zanechání stop, brutální nevysvětlitelné vraždy, mrtví, kteří se vracejí z hrobů, hlasy, které vychází z vodovodu, předměty, které se pohybují a nemají žádné vysvětlení, tak tyhle nevysvětlitelné události se odehrávají v Gran Buenos Aires, kde tři sousední domy jsou spojené se samotným peklem. Tři paranormální specialisté Allbreck, Jano a Rosentocka, spolu s detektivem Maza, se pokusí společně odhalit tajemství těchto domů. (ARI50)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vodovodní neřád Buenos Aires produkuje tvory z jiné dimenze, kteří vypadají jako Glum, u kterého to skřeti přehnali s mučením na skřipci a dostat se jim na kobylku se pokusí nepodařená kopie Elise Rainier z Insidious a důchodcovské napodobeniny jejího věrného dua Specs and Tucker. Struktura příběhu působí zbytečně chaoticky, herci vypadají, že přišli z oper umazáni od mýdla a i přes střídmou stopáž není nouze o hluchá místa, nicméně tu a tam proběhne sympatický záblesk děsu, který udrží vaši pozornost až do oblíbené praktiky vysvěcení benzínem. A kdyby nic, úplně poslední lekačka vyzkouší, jestli byste mohli chytat za River Plate.. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nesourodý mix výborných hororových scén, které ale dohromady téměř vůbec nefungují. Aterrados se mimo tento atribut může pochlubit zajímavým nápadem, zpracováním, kamerou a hereckými výkony, které velmi zdatně konkurují těm v brakových telenovelách. Je ale vážně na škodu, že tvůrci tohoto zajímavého nápadu nevyužili ještě o pořádný kus více. Takto je to tedy jen další průměrný počin, na který si za pár měsíců vzpomene jen málokdo. Škoda. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Prvých 40 minút pozostáva z dokonalých strašiacich scén. Takto som sa naposledy cítil, keď som v roku 2005 videl Ju-On. Desivá atmosféra, vymakané ľakačky, neskutočné napätie, bravúrne strašidelné nápady a jeden príšerný dom (či skôr ulica?). V druhej polovici sa to však bohužiaľ predsa len trocha pokazí, jemne sa v tom začínate strácať, čiastočne strácate prehľad a proste už to ku koncu nie je to, čo na začiatku. Paradoxne druhá polovica, ktorá sa pokúša o príbeh, je slabšia než prvá, ktorá pôsobí relatívne nesúvislým, ako keby až "poviedkovým" dojmom. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Hm...cakal som viac. Ale zrejme to je preto, ze som pocul spanielcinu a s nou sa mi vybavi par skutocne vydarenych spanielskych hororov. Tento argentinsky je svojim podanim, dost zvlastny a chaoticky natoceny s divnymi dialogmi. Inak celkom originalna uletenost, co ma obcas aj slusnu atmosferu. Ako celok vsak slabsi priemer, ktory ma nechaval chladnym. Neodporucam, ale ak mate chut vidiet nieco "neotrele" smelo do toho. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Argentinská hororová perla, kterou jsem náhodou objevil na disku a vůbec jsem tak nevěděl, do čeho jdu. Originální ve všech ohledech, od způsobu vyprávění, kde od prvopočátku jde jen a jen o leitmotiv, tedy vyšetřování paranormálních jevů v jedné na pohled normální ulici, kde se první dojmy o děsivé duchařině brzy mění v mnohem mrazivější výlet do jiných dimenzí a kde hrůza číhá v pohledu koutkem oka a záleží na vašem úhlu pohledu. Hned se mi vybavily vzpomínky na H.P. Lovecrata, Prastaré a kult Cthulhu. Děsivě příjemné překvapení, vrhám čtyři vyděšené pohledy za oponu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • Počas pandémie COVID-19 scenárista a režisér Demián Rugna prezradil, že pracuje na druhom návrhu scenára pre pokračovanie filmu. (Arsenal83)
  • Americký remake tohto hororu bol ohlásený len dva mesiace po premiére filmu v USA. Tá bola 21. septembra a remake bol potvrdený na prelome novembra a decembra. [Zdroj: dailydead.com] (Marceloo)
  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 27. října 2017 na filmovém festivalu Morbido v Mexiku. (ČSFD)

Související novinky

Guillermo del Toro chce v kinech znovu děsit

Guillermo del Toro chce v kinech znovu děsit

21.12.2018

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch) se oficiálně upsal produkci anglicky mluveného remaku argentinského hororu Aterrados / Terrified pro studio Fox Searchlight. Původní… (více)

Reklama

Reklama