Reklama

Reklama

Dívka v pavoučí síti

  • USA The Girl in the Spider's Web (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Lisbeth Salanderová, kultovní postava a hlavní protagonistka slavné knižní série “Milénium“ Stiega Larssona, se vrátí na plátno jako Dívka v pavoučí síti v první adaptaci nedávno vydaného úspěšného bestselleru Davida Lagercrantze. Držitelka Zlatého Glóbu Claire Foy, hvězda seriálu The Crown, hraje svéráznou ochránkyni práv v režii Fede Alvareze, známého průlomovým thrillerem Smrt ve tmě z roku 2016. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (259)

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že pro mě se jedná o příjemné překvapení. Fincherovu verzi jsem neviděla a vidět neplánuju, protože to považuju za kopii originálu, která musela vzniknout, aby Amíci nemuseli číst titulky. Tady se naštěstí jedná o úplně nový příběh. Zpracování sice nejde moc do hloubky, film ale rychle odsýpá a dočkáme se spousty kvalitní akce. Za závěr se sniperem pak přidávám čtvrtou hvězdu, protože takhle dobré akční finále jsem neviděla ani nepamatuju. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nejdřív Ňoouma Rampičová, pak Roomová Můra, a teď Klér Fuj … Jsem zvědav, kolik těch Bydžovských ještě do budoucna najdou, když právě kompletně vybrakovali nejzrůdnější panteon světového hereckého obludária a Milénia se chytil nějaký parazit, mezi nímž a Larssonem je sice literární propast asi jako mezi Rohlíkovou a Zolou, ale to filmování zjevně nezabrání. Ač potištěný hajzlpapír, dokázal z něj ostřílený Štefan Rytíř setřít to nejméně hnědé a zpotvořit vcelku snesitelný scénář, který má atmosférou rozhodně blíž ke švédským originálům, než k dementnímu a zblitečnému Finčrovu hranému dabingu. A tak dostáváme další trampoty obskurně odporné babochlapské lesby, nyní v dětství citlivě píchané romantickým tatínkem, od níž by se nenechaly vylízat snad ani vyhnisané cigošky v krymu, která během pěti vteřin v pohodě hakne i Pentagon, a to z hloupé Nokie 3310 bez modemu, a jež by díky svému militantnímu feminismu a potlačovanému PMS v pohodě rozkope držky i celé kohortě po zuby ozbrojených vysteroidovaných speciálních jednotkářu, protože ti při pohledu na ni radši panicky zavírají oči, aby jim její krása nevypálila sítnice. Ale jebat, bylo to jinak celkem popiči. Tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct „Ač s despektem ke kvocientně limitovaným presumpcím ležérní matrice, zcela neodpovídajícím intelektuálním postulátům percepčně rigidního diváka, šlo o naračně fluentní a kulantně agilní disport, konsternující jen marginálně“. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

No nevím. Působí to jako mix Mission Impossible a Jasona Brourna s výbornou severskou atmosférou, která mi přišla snad i poctivější, než ve Sněhulákovi, solidními herci a skvělou akcí, i přesto tomu chybí jiskra. To něco, co udělalo z Fincherových Mužů, kteří nenávidí ženy nezapomenutelnou podívanou. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lesbický Temný rytíř na Ducati, sluha Alfréd Blomkvist, Robin z NSA a Lucius Fox obmotaný kabely. Proti nim Poison Ivan a…jedna příběhová berle z materiálu zvaného osudovost. Přenesení Lisbeth Salander do téměř komiksového světa je volbou, která rezignovala na vrstevnatost a narušování šablon a popularitu mezi fandy série určitě nezíská. Na druhou stranu, jsou tu Alvarezovy tvůrčí schopnosti, které jí zajistí, že neskončí nějakým diváckým opovržením a dokáže jednorázově pobavit. Ať tak, či onak, vzhledem k tržbám se dá předpokládat, že tetovaná dívka bude mít od všemožných členovců na čas pokoj.. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám rád původní severské filmy,stejně jako Fincherovu verzi...i přesto sem se na tohle nijak extra netěšil.Jednak proto že knížku jsem nečetl,druhak proto že už trailer nepůsobil úplně věrohodně.Výsledkem je pak v tomhle případě kočkopes,který na jednu stranu nabízí slušně řemeslně zvládnutou oddechovku se spoustou akce a na druhou stranu pak ale kousek,který absolutně postrádá severskou atmosféru.Děj sice letí dopředu slušným tempem,ale velmi často využívá nejen božského načasování,ale hlavně neuvěřitelných náhod a oslí můstky...co můstky...mosty,se tu staví jako o život.Většina postav se tu pak chová vyloženě naivně a hloupě.Obsazení Claire Foy je nakonec v pořádku,i když je až třetí v řadě.Velkým mínusem je nevýrazný Mikael Blomkvist,který tu byl odsunut do vedlejší role...60% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Na mostě po honičce v autě (cca v čase 56:00), když Lisbeth (Claire Foy) zastaví, tak první auto stojí na mostě pokaždé jinak. Jednou stojí rovně a podruhé napříč přes silnici. (Záry)
  • Celosvětová premiéra proběhla 24. října 2018 v Římě. (Varan)
  • Natáčelo se od ledna do dubna 2018 v Německu a ve Švédsku. (Varan)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

Claire Foy je nová Lisbeth Salander

18.09.2017

Série Milénium bude v kinech oficiálně pokračovat bez Rooney Mary a Daniela Craiga. Tedy série... americká verze se dočkala jediného dílu, po němž přišla dlouhá pauza a teď se bude rebootovat.… (více)

Reklama

Reklama