Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 2

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já mám celkem nakoukaný různý dokumenty o sériových vrazích, takže film pro mě nic moc novýho nepřines. Pokud vám jméno Ted Bundy nic neřiká, tak vás to asi bude bavit víc než mě, ale v podstatě si můžete přečíst článek někde na wikipedii a dá vám to asi tak stejně. Filmu by pomohlo, kdyby nám tam třeba nějakou tu vraždu ukázali. Nebo nám tam aspoň ukázali nějakou tu práci detektivů. Jenže divák většinu filmu vidí jenom to, jak Ted Bundy žije s partnerkou v papundeklovym domě a jak se vzorně stará o dítě. A to je celkem nuda. V závěru se aspoň děj přesune do soudní síně, kde to trochu nabere na obrátkách. A navíc mě potěšil v roli soudce John Malkovich. Ale určitě se dal o jednom z nejznámějších sériových vrahů natočit mnohem lepší a zajímavější film. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Oceňujem takmer doslovné skutočné pasáže dialógov a scén z Bundyho života prenesené do filmu. Z tohto pohľadu ide o naozaj reálne pôsobiaci životopisný film s mnohými informáciami zo života tohto masového vraha. Na druhu stranu si ale myslím, že je smutné glorifikovať čisté zlo a narušenú chorú myseľ a pritom na tých, čo sa pričinili o Bundyho dolapenie a odsúdenie, sa už dávno zabudlo. Ale meno Ted Bundy, to bude žiť tuším naveky. Nuž darmo, nie bez príčiny sa hovorí, že dejiny píšu zlí ľudia. Inak tým dievčatám sa čudujem, že im z tak ťažko psychicky chorého človeka vlhli nohavičky. Asi to niečo hovorí o prírodnom živočíšnom výbere, neviem. Film zaujímavý, obsažne bohatý, no mal pár hluchých miest, ktoré sa mi zdali zbytočné. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

dom156 

všechny recenze uživatele

Zvláštně ne chronologicky postavená dějová linka mě dobrou půlku filmu mátla, což je ale můj problém nikoliv filmu. Konečně Efron vyzrál v herce, kterého nemusím mít zaškatulkovaného pouze jako floutka z tanečních filmo-nemyslů. Jedná se o poměrně citlivě podaný příběh člověka, který si nezaslouží pro to, co udělal, ani zmínku v dějinách čehokoliv. Bohužel opět žádná významná nadstavba v podobě práce s kamerou, zvukovým doprovodem apod., proto dávám jen průměrné hodnocení a skutečně lehoulinké doporučení. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Berlinger uvedl nejdřív povrchní dokument, aby mohl teď nabídnout povrchní film. Ale jeho povrchnost vyplývá především z řemeslné a vypravěčské nezručnosti, zvolený úhel pohledu (nepřijde mi, že by byl Bundy velebený a jeho charizma nějak tlačeno - naopak mi veškeré jeho snahy okouzlit přišly dost impotentní a filmový svět na ně v podstatě reaguje přehlížením - viz. Malkovichův soudce) mi přijde jako funkční, jen je naplňován řadou laciných řešení. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Slabšia verzia Zodiaca, ale podobne dobré. Moc som o tomto prípade nevedel, vlastne nič a nemal som ani páru kto je Ted Bundy a možno o to viac ma tento film prekvapil a v závere miestami až šokoval. Skvelý príbeh, pútavo natočený, atmosféra nechýba, dialógy majú šťavu a Efron (ktorý to aj produkoval) v najlepšej roli v akej som ho videl. Klobúk dolu, silný a šokujúci film podla skutočnej udalosti. 85% - 4* ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • Ted Bundy byl sériový vrah, násilník a nekrofil a za své činy byl 24. 1. 1989 ve věznici na Floridě popraven v elektrickém křesle. Dokonce byl spuštěn ohňostroj po jeho smrti. (ARI50)
  • Sériový vrah Ted Bundy byl obeznámen s postupem vyšetřování, protože pracoval v Městské komisi pro prevenci kriminality, kde se věnoval zločinům na ženách. (Garch)
  • Dcéra Teda (Zac Efron) a Carole (Grace Victoria Cox) sa volá Rosa. Narodila sa v roku 1982. Nikto nevie, kde sa nachádza, hoci Carole zomrela v domove dôchodcov až vo februári 2018, mala 70 rokov. (chesterko)

Reklama

Reklama