Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 1

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (343)

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Joe Berlingera neprovází zrovna pověst zkušeného a kvalitního filmového režiséra. Přesto se mu povedlo převést příběh Teda Bundyho na plátno způsobem, který kromě atraktivního obsazení, nabízí zajímavou kombinaci dramatického přednesu s prvky rekonstrukce. To je něco, co nezaujatý divák asi nedokáže plně docenit. Životopisná poctivost, která zcela pohltila scénář, je pochopitelně na úkor diváckému zážitku, ovšem to nijak nesnižuje kvalitu snímku jako takového. Zajímavostí je, že emocionální hloubku příběhu zde obstarává vedlejší postava Liz Kendall (Kloepfer), na níž stojí i samotné vyvrcholení filmu. Největší rozpaky tak u mě vyvolává pojetí hlavní postavy, jejíž romantizace a démonizace tady působí triviálně. Celkově je její psychologické uchopení velice subjektivní, a byť Zac Efron i díky úlisnému vzhledu svoji roli zvládl skvěle, obávám se že to není tak úplně role skutečného Teda Bundyho. 🎬 73% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zac Efron jako legendární masový vrah Ted Bundy, v překvapivě slušném snímku, které nám toho o známém psychopatovi příliš neprozradí a určitě ani nevyděsí. Film se více zaměřuje na jeho vztah s přítelkyní a postupné zjišťování jeho hrůzných činů. Zpracování nijak nevyčnívá a chybí mu napětí, které by si daný příběh zasloužil, ale Efron je natolik výborný, že je film radost sledovat, ačkoliv se na něj rychle zapomene. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je znát, že Joe Berlinger se dal na mnohaletou dráhu dokumentů, ve kterých se docela i našel. Zlo s lidskou tváří je ale i tak velice slušné drama o jednom z řady sériových vrahů Ameriky. Jen musíte přijmout fakt, že film obsahuje obrovské množství viditelně přesných informací, ale i skutečnosti, že je vyprávěn jako faktická knížka, než-li příběh plný vypjatých a do filmu se hodících scén. I tak je ale Zac Efron neuvěřitelný a zíral jsem, do čeho se to pustil...a hlavně, jak to zvládl. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, ktoré idem pozerať a neviem o čom sú a ako dopadnú. Až počas filmu pri prvom zaznení mena Ted Bundy my došlo o kom a čom to je. Už pred tým som videl hraný film o ňom a nejeden dokumentárny film a tak som vedel vlastne ako to dopadne. Je divné, keď niekoho film profiluje ako dobrého manžela a vedie diváka k tomu aby veril, že je nevinný, ale aj tak viete, že je to psycháč a ako to dopadne. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak tady Netflix hodně zabodoval. Čekal jsem, že se bude spíše jednat o průměrnější krimi podívanou, ale Zlo s lidskou tváří překvapilo na plné čáře. Zac Efron celou svou kariéru hrál spíše komediálnější role, takže mírné obavy ohledně jeho pojetí Teda Bundyho byly na místě. Jenže on podal naprosto fenomenální výkon. Vskutku jsem to nečekal. Herecky je film na výši, ona i Lily Collins coby Bundyho manželka hrála jako o život. Film až tolik nesází na vyobrazení jednotlivých vražd, spíše rozehrává psychologickou podívanou a naplno ukazuje, jakým manipulátorem byl Bundy (s odstupem času je až k nevíře, jak na svou stranu dokázal zviklat tolik fanoušků). Soudní procesy natočeny dosti přesvědčivě, co tam si Bundy dovoloval, to jsem čuměl jako puk. Jinak se to samozřejmě nevyhne i mrazivým scénám (moment s přiznáním své manželce, to jsem měl obří zimomriavky). Poctivá práce na všech frontách. Za mě 8/10 ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • Celosvětová premiéra proběhla 26. ledna 2019 na filmovém festivalu Sundance. (rakovnik)
  • Ted Bundy byl sériový vrah, násilník a nekrofil a za své činy byl 24. 1. 1989 ve věznici na Floridě popraven v elektrickém křesle. Dokonce byl spuštěn ohňostroj po jeho smrti. (ARI50)
  • Skutočné priezvisko Liz (stvárnila ju Lily Collins) bolo Kloepfer. Kendall bol pseudonym používaný pre tento film. (chesterko)

Reklama

Reklama