Reklama

Reklama

Zemřít mladí

  • USA We Die Young
Trailer 2

Obsahy(1)

FIlm vypráví o Lucasovi (Elijah Rodriguez), 14letém členu washingtonské mafie, jehož šéfem je obávaný mafiánský boss Rincon (David Castaneda). Lucas má 10letého bratra Miguela, jenž se snaží dostat do Rinconova gangu i přes Lucasův jasný nesouhlas. V hlavním městě se také nachází Daniel (Jean Claude Van Damme), veterán, který při jedné z misí ztratil schopnost mluvit. Lucas je Rinconem pověřen, aby předal dodávku drog, jenže dochází ke komplikacím a Lucas, jeho mladší bratr a Daniel jsou vrženi do boje o přežití. (mikki089)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (57)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Těžké objektivně zhodnotit. Bez diskuzí jde o strašně levné, naivní a ploché sračkoidní béčko, které by si na jednu stranu zasloužilo z milosti jednu *, a to s hodně odřenými špičkami, na druhou stranu této podívané ale nemohu upřít ani jistou dávku zábavnosti a poutavosti, a to především kvůli prostředí, ve kterém se film odehrává. Jak jsem tedy sice zmiňoval, jeho zpracování je vyloženě, opakuji laciné a naivní, přesto má ale své kouzlo, tyhle gangy, plné od hlavy až k patě potetovaných retardů bez jakéhokoliv vzdělání a myšlení mě svým vráceným způsobem přitahují, a většinou z něj vycházejí i silné a dramatické příběhy, což samozřejmě není tento případ, ale už prostě jenom využití toho prostředí mělo cosi do sebe. Zápletka je jinak obyčejná jednohubka, s jasně danými pravidly, vývojem a nepřekvapivým vyústěním, i když v tomto ohledu mě zaujala postava mladého mafiánského bosse, v podání Davida Castaneda, který mi jednak svou mimikou a výrazem strašně připomínal mladičkého Foresta Whitakera, ale hlavně od něj jediného jsem nedokázal odhadnout, co čekat, a tak se dá i vlastně jako jediný označit za výraznou a zajímavou figurku. To samé se bohužel nedá ovšem tvrdit o JCVD, který je i nadále film od filmu zoufalejší a zoufalejší, tady se pro jistotu rovnou udělal navíc němým, no v jeho podání prostě další krize jako kráva. Závěrečné rozuzlení je pak triviální komedie, hlavně ale že zlo dostalo za vyučenou, každopádně, za mě tato podívaná sice nestojí za pozornost, ale v rámci možností se to dá i přežít. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Rincon (David Castaneda) je největší drogový dealer ve Washington, D.C., který právě chystá svadbu pro svoji sestru a potřebuje alespoň jeden den klid. Jeho pravou rukou je teenager Lucas (Elijah Rodriguez), který dostane zdánlivě jednoduchý úkol, ale vše se zkomplikuje kvůli Miguelovi a Jesterovi... Skoro to vypadalo, že JCVD hraje pouze vedlejší roli, protože se v první půlce do děje moc nezapojí, ale naštěstí to tak nezůstalo do konce. Jean-Claude Van Damme (Daniel) tady nehraje dalšího neporazitelného drsňáka. Ve filmu toho sice moc nenamluví, ale v akci ruku k dílu přiloží. HODNOCENÍ 70% ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Brutální Van Dammův film je plný násilí, drog a drsného jazyka. Film se pokouší dodat sociálním kontext do jinak otřepaného gangsterského filmu. Pokus je upřímný, ale jsou to náhodné momentky. Van Damme si dal zřejmě hereckou výzvu ke změně. Hudba hip hop je zde všudypřítomná a pro mě celkem hrozná. . Obraz hierarchie a fungování drogového kartelu se svými pravidly i brutalitou je tu podán dost plasticky. Film natočil neznámý Lior Geller, ale učinil tak jako ostřílený mazák. Film má dynamiku, gradaci a věrohodně vystižené charaktery i reálie, které spíše připomínají nějakou latinskoamerickou zemi než prostředí hlavního města Spojených států. Ale jak říká vypravěč Lucas: do těchto míst turisté nechodí. We Die Young je netuctový akční snímek, který zdařile překračuje žánrové hranice pouhého akčního filmu a oplývá na své poměry kvalitní dramatickou výstavbou. Van Damme se po dlouhé době zase objevil ve filmu, který stojí za vidění. A mladý Elijah Rodriguez vypadá jako slibný talent. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

nejvíc mě srala ta děsná hudba,zejména při tom závěrečnym rozuzlení.Rozhodně tahle pitomá muzika neudělá z filmu nezávislej a uměleckej film.Van Damme tady hraje nehraje,spíš si ho moc neužijeme.Prostě ve filmu neni nic,čeho se divák může chytit,plyne to v pomalym tempu,a je to spíš útrpný tohle sledovat.Zbytečnej film.30%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lucas pracuje jako výběrčí či kurýr pro místního bosse a zatímco on je se svým osudem smířen, pro svého malého bratra si představuje jinou budoucnost. Nicméně člověk míní a život mění. Podařený pohled do života na periferii Washingtonu, kde vládnou mexické gangy. Gellerovi se podařilo vystřihnout nejen sugestivní atmosféru, ale i popsat, jak to uvnitř zločineckých band chodí. Zároveň film nabízí i celkem solidně napsané i zahrané postavy. Největší lákadlo, tedy JCVD, tu je ve vedlejší roli válečného veterána, což sice působí trochu jako klišé, ale v tomto případě se nejedná o žádného supervojáká a přidanou hodnotu hraje i fakt, že díky válečnému zranění nemůže jeho hrdina mluvit a dorozumívá se prostředníctvím mobilní aplikace. Hodnotil bych výč, kdyby se podařilo zvládnout závěrečnou akční sekvenci, ale bohužel se během ní totálně zbláznila kamera a trošku mi celkový dojem pokazila. Ale i tak palec nahoru. 75% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie snímky prebiehalo okrem Washingtonu D.C. aj v Bulharsku. (MikaelSVK)
  • Režisér Lior Geller se při psaní postavy dle svých slov inspiroval skutečným vojákem, jehož kdysi poznal a který ztratil schopnost mluvit poté, co byl osudově zraněn na bitevním poli. (Duoscop)

Reklama

Reklama