Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 3

(série)
Trailer 3
USA, 2023, 6 h (Minutáž: 33–59 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (127)

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S přehledem zatím nejhorší série. Stále se najdou příjemné momenty a dokonce i epizody (celkově 2), ale zbytek je ukázkou toho, že scenáristé nemají jasný směr vyprávění a spíše jen na sebe vrší jednotlivé momenty, které by si přáli fanoušci. Příběh je odvyprávěn unyle, vývoj postav a prohlubování vztahu je ledabylé a místo toho, aby seriál stál na vlastních pevných nohách, neustále odkazuje k případným dalším odbočkám a chystaným projektům. Takové uchopení mi příliš nevyhovuje a moderní seriálové vyprávění si představuji trochu jinak (delší formát by se měl využívat, nikoliv zneužívat). Jestli bude čtvrtá série, ještě se budu muset pořádně rozmyslet, zda u ní budu. Každopádně má láska ke značce zase trochu klesla. ()

Nemmonn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po 2 letech konečně nová season! Rozhodně to není nejlepší season a bohužel je to nejhorší, co jsme zatím měli. I tak je to pořád dobrý až na pár zbytečných epizod jako např. 3. nebo i malinko 4. která zas ukázala temnou minulost Grogua ale mimo to je to jen rychlá dobrodružná epizodka, která ve výsledku celé season nijak nepomáhá (až na vylepšení vztahu mezi Din Djarinem a Paz Vizslou). Hodně se mi líbí změna Grogua, kdy měl konečně možnost promluvit (ikdyž jen ano nebo ne) nebo se konečně a oficiálně stal adoptivním synem Din Djarina, jen škoda, že Grogu nepromluvil, protože už od prvních epizod se mi zdálo, že k tomu tvůrci dojdou. Poslední dvě epizodky jsou bezpochyby nejlepší a přiradil bych je i k těm nejlepším z celého seriálu, ale je škoda že pouze tyto 2 a nesnažili se více i v jiných epizodách. Na druhou stranu si myslím, že 4. season, která se má natáčet v Říjnu letos bude lepší a příběhově nabitá, už jenom kvůli tomu co nám 3. season nabídla a rozehrála. Za mě super season ale mohlo to být o malinko lepší, i tak jsem ve finále celkem spokojený. 8/10 ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série se vypořádávala s řadou problémů (Zrušení Rangers of the New Republic, odchod Giny Carano, Boba Fett) a ten nejzásadnější byl, jak navázat po Bobovi? Je očividné, že tu původně Grogu neměl být. Zároveň spoustě lidí nesedl více uvědomělí tón, který si nehraje na drsný a špinavý svět jako první dvě série, ale z nějakého důvodu lidem tato přímočarost vadí více, než přetvářka a stěžují si tak na věci, které byly přítomné i v prvních dvou sériích. Jako by jim to otevřelo oči. Avšak já jsem ve výsledku nadmíru spokojen, změna zaměření na znovuzískání Mandaloru a na vztah Bo s Mandem, kteří mají často úplně jiný pohled na svět mě bavila. Stejně jako růst jejich vztahu a postupný vývoj. A ikdyž tu místy Grogu působí navíc, nakonec se krásně poprali s jeho zakomponováním a dalším krokem ve vztahu s Dinem. U série šla taky cítit mnohem větší produkční hodnota, která nadělila víc kulis, lokací, planet, komparzistů a akce (hlavně té vesmírné) než první dvě série dohromady. Díky tomu působí celá galaxie a éra Nové republiky hmatatelněji a uvěřitelněji. Avšak občasné tápání, rozervanost skrze zrušení Rangers of the New republic a zkratkovitost z toho dělá nejslabší sérii, kde to zachraňují hlavně poslední epizody, které mi to přehouply na maximální uspokojení ze světa Star Wars. Tyhle tři série, jsou momentálně má oblíbená trilogie. Někdo může mít strach z toho, že to vymýšlí tvůrci za pochodu, ale jde vidět že Favreau v tom dokáže plavat a rozumí dílu, které stvořil a ví vždy, jak jednotlivé dílky zapasovat a znovu využít. Je to prostě machr! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

třetí série na jedné straně bojuje s fanouškům dobře známou epizodičností a na druhé s tím, že by konečně ráda nabídla na Mandovské poměry komplexnější a méně odlehčený příběh.  To se pak ve druhé polovině docela daří a i když je třetí řada pocitově slabší než dvojka, najde se v ní mnoho pozitiv a nová parta kolem Din Djarina stále baví víc než poslední celovečerní filmy. Faktem každopádně je, že Grogu je tu tentokrát tak nějak navíc a většinu času funguje jen jako roztomilé zpestření a zábavný prvek. Ve finále sice i on přiloží ručku k dílu, ale kdyby tady v rámci celé řady nebyl, zas tak moc by se nestalo. Jenže to by Favreau asi fanouškům nedokázal udělat...80% ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série - (7,5/10). Asi není potřeba polemizovat o tom, že třetí série Mandaloriana byla zatím ze všech nejslabší. Její kvalita výrazně kolísala oproti konzistentní kvalitě předchozích sérií. Kde se tedy stala chyba? Myslím si, že tvůrcům už začínají docházet nápady a některé epizody byly opravdu pouze výplňová vata, nebo nepochopitelná odbočka. I přes tyto nepřehlédnutelné nedostatky jsme taky dostali velice kvalitní epizody, které kvalitu celé série výrazně pozvedly. Třeba poslední epizoda nám přichystala naprosto lahůdkové souboje světelnými meči, při kterých jsem měl flashbacky na Epizodu I. Seriál stále táhne přesný Pedro Pascal, který to navíc táhne převážně svým hlasem. Grogu je už taková klasika, bez kterého by si nikdo nedokázal tento seriál představit. Je krásné, že se jejich vztah opět o něco více prohloubil a já jsem měl u závěrečné scény totální Infinity War vibe. Cením, že tady si ty digitální efekty Disney opravdu pohlídalo a nepůsobí to jako levný polotovar (viz. poslední Marvel filmy). Jsem opravdu zvědavý, kam to budou tvůrci dál směřovat. Konec by klidně mohl znamenat konec celého seriálu a já bych se vůbec nezlobil. Přece jenom třetí série nepatřila k nějak vyhlíženým událostem. Prostě tady najednou byla a já si ji pustil hned hlavně kvůli tomu, že mám nově Disney +. 🔝Nejlepší epizoda: Chapter 21: The Pirate (S03E05)🔝 ()

Galerie (92)

Zajímavosti (40)

  • První neanimovaný snímek Star Wars, kde se objevují Purrgilové. (mikki089)
  • Velitel ochranky Helgait (Christopher Lloyd) byl oficiálně členem Techno Union. Můžeme to vidět při zobrazení jeho profilu. Znak Techno Union je vidět vpravo dole. (Veskoslav)

Reklama

Reklama