Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 3

(série)
Trailer 3
USA, 2023, 6 h (Minutáž: 33–59 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (127)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejslabší série, jejíž jednotlivá dobrodružství zaostávají za předchozími. Rámcový příběh je sice dobrý, nepředvídatelný a někam se posouvá, na druhou stranu trpí strašlivými, ba až amatérskými scenáristickými nedodělky (stačí si spočítat, kolikrát v rámci série rozhodne o vývoji náhoda nebo naprosto irelevantní rozhodnutí kohokoliv - a jak často se takové rozhodnutí stane správným a snadno proveditelným, přestože křičí imbecilitou na třicet parseků). Navzdory výše napsanému ale Mandalorianovi zůstává to hlavní, proč na něj koukat (alespoň pro mě): je prostě zábavný a kvalitně ošetřený. Pokles sledovanosti je plně pochopitelný - snad se nehezká situace v pozadí projektu nějak vyřeší a nebude třeba v brzké době zavírat vrátka. ()

Urukhaj98 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nehledě na to, že se v samotném závěru ukázal smysl všeho, co se ve třetí řadě Manda dělo a působilo tak roztříštěně, převládá po shlédnutí finále spíše zklamání. Třetí série zkrátka až moc přešlapovala na místě, zápletka s obnovou ztraceného domova Mandalorianů zdaleka natáhla tolik jako pátrání po původu malého Grogu, příběhové odbočky, ač úsměvné, byly nakonec spíše rušivé a samotné finále, byť velkolepé co do měřítka, bylo naprosto vyprázdněné po stránce emocí. A to ani nemluvím o tom, jak nezdravě často se tu scénaristé při budování příběhu spoléhají na náhody. Úplně na úroveň The Book of Boba Fett (pozn.: pro pochopení příběhu nelze vynechat) jsme sice neklesli, ale na Mandův standard je to pořád přeci jen málo. Kvituji poslední záběr, kterým by to celé klidně mohlo skončit a divák tak není mučen nějakým laciným cliffhangerem vycucaným z prstu na poslední chvíli. I tak bych byl ale rád, kdyby si Din Djarin ještě stihl napravit pověst a skončit v tom nejlepším. 6/10 ()

Reklama

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10. - Třetí série Mandaloriana se opravdu vydařila! Vše začíná šlapat už v prvních epizodách. Scénáristi skvěle pracují s postavami jako Bo-Katan, Mandem nebo Groguem a jejich vztahy. Seriál nás vystavuje skvělým napětím a výborně nasnímanou akcí. Je tu vidět, že tvůrci pracovali s vyšším rozpočtem. Vidíme více vesmírné akce, lokací (zejména Mandalore), lepší animace atd. Vrácí se nám téže i stejnojmenný záporák, kterého si neskutečně dává Giancarlo Espisito. Dále nehorázným způsobem jsem si užíval Mandaloriany a tu zápletku na znovuzískání Mandaloru a poslední dvě epizody byly naprostým peakem. Stále se nemohu nabažit toho jak to dál bude celý pokračovat. I když se za mě jedná o nejslabší sérii seriálu tak či onak ji mám neskutečně rád a Jon Favreau své dílo miluje a dává do toho vše. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3 roky od 2. řady přináší tu výhodu, že si člověk nevšimne, jak to absolutně na ni nenavzuje a místy to vypadá, že jsme časově někde v půlce první řady. Ikdyž je závěr hodně uspěchaný, některé díly úplně o ničem, tak díky skvělé výpravě, kameře a hudbě to vlastně nevadí. Paradoxně tu ani není Mando hlavní postavou, tou je jednoznačně Bo Katan, která má daleko prokreslenější motivace. Člověka by napadla spousta otázek, např. "Kde se tam vzal Grogu?" atd., ale je to SW od Disney, takže se raději neptám a užívám si atmosféru. 😁 75% ()

bobstock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nic neubralo z lesku helmy téměř neviděného Pedra Pascala (pokud se nemýlím, tak se v 3. sezoně objevil pouze ve flashbacku na 2vteřiny) a jeho zeleného skřítka. Opět akorát jednoduchý zbytečně nekomplikovaný příběh a naprosto skvěle zvládnutý velkoprodukční vizuál. Fakt nádherná práce, masky, prostředí, nejrůznější tvorečkové, akční scény. Chvála, chvála.. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (40)

  • Tvorové žijící pod povrchem Mandaloru jsou Alamité. Primitivní humanoidní druh, který před čistkou žil na povrchu v neosídlených oblastech. (Veskoslav)
  • Projekt Necromancer byl tajný imperiální plán na přivedení císaře zpět pomocí klonování. Tento projekt byl zahájen již několik let před pádem republiky a první zmínku můžeme vidět 19 BBY v hoře Tantiss v seriálu Star Wars: Vadná várka (od r. 2021). (Veskoslav)
  • V baru sedí mj. i dva piloti. Druhý zprava je Jib Dodger (Rick Famuyiwa) a dáma uprostřed je pak Sash Ketter (Deborah Chow). Oba dva jsou režiséři Mandaloriana. (Veskoslav)

Reklama

Reklama