Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (483)

Jindros 

všechny recenze uživatele

Čím víc přímých konexí na Star wars filmy, tím je to horší. Žádné světelné meče, sílu, známé planety, provařenou techniku nebo dementní camea tenhle seriál nepotřebuje. Po druhé sérii dávám i tak nejvyšší hodnocení, ale do budoucna čekám, že tvůrci rozšlapou tenhle i další Star wars seriály do šedivého bahna. Moc rád bych se pletl. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„TOHLE JE CESTA ...“ /// Svět Star Wars, plnej zvláštních a zajímavých postaviček a osamělý lovec odměn Mando, Din Djarin… Pohádkový sci-fíčko nebo vesmírná kovbojka chcete-li. Hodně střílení i osobních soubojů, všechno bez krve a hlavně za asistence malýho (Pokémona nebo Gremlina?) Yody. Zábava pro celou rodinu – pokud teda čekáte to, co tyhle krátký díly nabízejí. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nemám rád, když mně berou hlášky. 2.) Vzpomínám na „Noc tisíců slz“. 3.) Thx za titule „Kratos91“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * /// 2.SÉRIE PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Zápletka seriálu se o filmy Star Wars téměř neotírá a přesto je velmi trefně a citlivě zasazena do světa Hvězdných válek. Každá epizoda má svůj menší podpříběh, nebo chcete-li svoji ucelenou epizodu v přiměřeně dlouhé cestě Mandaloriánského ochránce a jeho "adoptivního" synka. Překvapila mě poněkud béčková práce s detaily (pod)příběhů jednotlivých epizod. Nebýt příbuznosti s Hvězdnými válkami a nebýt roztomilosti dětského Yody, přirovnal bych tento vesmírný western k mixu Justified a Walker Texas Ranger. :) 7/10 ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Jedinej Favreau pochopil, že už to chce konečně změnu. A tak vznikla strhující kovbojka z vesmíru, ve který není čas na zbytečný kecy, trapnej humor a teatrální chování postav, doprovázená naprosto geniálním soundtrackem, kterej byť se místy drží témat z filmů, přispívá do repertoáru svěží hravostí i originalitou. K tomu si připočtěte parádní CGI, výborný charaktery a super dynamickou akci, která víc než poslední díly Star Wars připomíná Fury Road! Ohromná paráda a hodně nečekaný překvapení. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak bych jen mohl odolat badass Oberynovi Martellovi, jehož hlavní misí je chránit roztomilého baby Yodu, který je inkarnací našeho nového kotěte, co máme doma. Mandalorian si v podstatě bere to nejlepší z úplně nejstaršího dílu původních Star Wars (Epizody IV), to znamená špinavé a syrové prostředí, interakce s bizarními a divnými emzáky, plus i skvělá práce s postavami, přičemž tomu dodává krapet modernější šťávu a pojetí. Vlastně odvádí lepší práci než většina Star Wars filmů novodobé doby - na rozdíl od Epizody VII nerecykluje a pokouší se o nějaké nové originální věci, na rozdíl od Rogue One tam divákovi na vedlejších postavách záleží, plus na rozdíl od Epizody VIII tam jsou fillerové části, které diváka ale baví a nebudou mi připadat zbytečné. Ano, jelikož jde o seriál s mnohem širšími časovými možnostmi, tak je to asi krapet nefér srovnávání, ale stejně mi to nedalo. Celkově si Mandalorian vůbec nesnaží hrát na něco většího než čím doopravdy je, skvěle pracuje s napětím, s postavami a celkovým dějem, který sice na některých místech mírně pokulhával (epizoda 5), ale jinak si držel pěkné tempo. Potěší i několik odkazů na předešlé SW snímky, plus uvidíme i několik známých míst. Po první sezóně obrovská spokojenost, tak nějak jsem si volné pokračování původní trilogie představoval - bez zbytečného nostalgického sentimentu. Jen tak dál! 1. série: Slabších 5* ()

Galerie (352)

Zajímavosti (217)

  • Seriál bol natočený cez Unreal Engine pôvodne vytvorený na tvorbu hier, ale propagačnému tímu knižnice skenov Quixel sa podarilo vytvoriť práve cez Unreal Engine čisto animované video, ktoré vyzerá ako natočené kamerou, napriek tomu, že bolo vytvorené na nadpriemerne silnom hernom počítači v reálnom čase, to bol jeden z motívov vytvorenia verzie špeciálne pre tvorenie filmov, čoho využili tvorcovia Mandaloriana, vďaka čomu animácia prvýkrát mohla vznikať priamo pri natáčaní záberu a teda režisér mohol vidieť, ako bude záber vyzerať priamo v seriáli. (Krnac)
  • Natáčení začalo v říjnu 2018. Natáčelo se v Los Angeles a v Kalifornii (USA). (Dispenz)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno