Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 1
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (481)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V Mandalorianovi vidím vše, co nová trilogie tak strašlivě postrádá.Galaxie daleko daleko odtud má k nabídnutí nespočet příběhů, postav a míst. Favreau umí a pokud mu sekunduje taková kvalita jako například Waititi v posledním dílu, vznikne opravdový klenot. Mandalorian je takový vesmírný road-movie western s povedenou akcí a vytříbeným humorem. Pedro Pascal (ač se o tom, že je pod maskou právě on přesvědčíme jen jedinkrát) byl vynikající volba do hlavní role, jemuž asistují neméně skvěle zvolení herci v zajímavých postavách a CGI bordel je zde opravdu příjemný. Ve výsledku z každé scény úplně srší chemie mezi postavami a já jen smutnim, protože bych se za delší, alespoň 50 minutovou, stopáž každého dílu vůbec nezlobil. Důležité je nenechat se příliš odradit relativně nesouvisejícími epizodami, které do sebe ovšem v závěru zapadnou jak puzzle a vytvoří opravdu výborně vystavěnou zápletku a rozuzlení. ()

Nin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice sympatický seriál vracející se ke kořenům Star Wars. Je to hodně westernové, takže je tu kromě drsňáckého málomluvného hrdiny i pomalejší tempo. "Mando" je sympaťák a vedlejší postavy jsou taky fajn, ale hlavní příběh mě tolik nezajímal. Vizuál je vynikající, ve druhé řadě v podstatě perfektní. V druhé sezóně je taky větší napojení na známější věci z universa Star Wars, přijdou například Jediové. Fajn seriál, ale westerny já zase tak moc nemusím. (7/10) ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Prvá séria: 7/10 The Baby Yoda Show. Dosť kolísavá kvalita, v najhorších momentoch (Sanctuary) to pripomína moderného Hercula a v najlepších (Redemption) je to epický mix hlášok, akcie, skvelých postáv a mytológie (kiežby Taika Waititi režíroval celú druhú sériu). Zásadným problémom (hlavne v prvej polovici prvej série) je 30 minútový formát, v rámci ktorého je problém vybudovať solídnu zápletku a vyvrcholenie. Naopak jednoznačným vrcholom je "Baby Yoda", ktorý je stelesnená roztomilosť a kradne si pre seba celý seriál. Toto malé zelené ňuňu nemožno nemilovať a nech bude Mandalorian v budúcnosti hocijaká sračka, ak sa tam aspoň na pár sekúnd objaví Baby Yoda, budem to poctivo pozerať. Jon Favreau je génius a Disney mu môže bozkávať nohy. Druhá séria: 8/10 SPOILERY. Druhá séria je oveľa vyrovnanejšia než prvá a poskytuje skvelú televíznu zábavu, pravdou ale je, že ten koncentrovaný fan service na mňa vôbec nefungoval. Skôr naopak. Oživenie Boba Fetta i cameo Luka v závere (ktoré je takmer kópiou záveru Rogue One s Vaderom) pôsobia strašne spiatočnícky a repetitívne. Začínam si myslieť, že kým Gen X neodídu do dôchodku, skutočne dobré Star Wars budú skôr náhodou ako pravidlom (česť výnimkám ako Rian Johnson). ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Po rozpačité, neřku-li katastrofální trilogii snímků pod hlavičkou Disney se Star Wars univerza konečně chopil někdo s jasnou vizí a správným přístupem. Ano, The Mandalorian od Jona Favreaua v sobě snoubí všechno, po čem fanoušci již dlouho volali. Je to totiž kombinace hutného příběhu, jež působivě doplňuje původní trilogii, pevného scénáře bez zbytečných a rušivých odboček a brilantních hereckých výkonů, na nichž je hned vidět, že herci spolu s tvůrci tento projekt doslova vydupali ze země. Na první dobrou Vás rovněž zaujme a nepustí celková atmosféra, která si bere za inspiraci některé slavné "spaghetti" westerny, což důrazně potvrzuje i úderný soundtrack. Co tedy dodat na závěr? Pokud stále ještě váháte, zda si "Manda a jeho příhody" pustit, vážně už nemusíte. The Mandalorian je totiž přesně tím, čím měla být nová trilogie - totiž inovativní a neokoukanou podívanou, jež Vás od začátku chytne a již nepustí. Tohle se zkrátka moc, moc povedlo. (Disney+) „This is the way.“ ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Projekt, který si dle mě získal zpět mnoho fanoušků Star Wars, kteří tak trochu dali sbohem této sérii po nejnovější trilogii. Jon Favreau rozhodně s originem Mandaloriana snad ani nemohl šlápnout vedle, tak zajímavá postava z původních hvězdných válek si nějaký spin-off jednoduše zasloužila. Trochu jsem se obával, že si tento seriál vzal pod svá křídla Disney, hlavně jsem v koutku duše doufal, aby z toho na každém kroku nečíšila jakási dětinskost. Naštěstí se s tím tvůrci nepárali a pojali to převážně dospěle ( i tak se najdou trapnější chvilky plné stupidního humoru, ale našel jsem jich minimum). Pedro Pascal to namluvil skvěle (ani nemohu tvrdit, že tu roli zahrál s noblesou, když se pořád schovával pod tou fešnou helmou, spratek jeden :D). Akce bezkonkurenční, na akčních sekvencích člověk ihned zaznamenal, že zde se penězi vůbec nešetřilo, konečný výsledek se tím pádem pochlubil bezchybnou audiovizuální stránkou. Příběh v pár momentech drhne, pro příště bych poprosil kloudnější hlavní dějovou linku, ale závěrečná epizoda navnadila na druhou sérii, to bezesporu ano. Těch 80 % si to odnese ()

Galerie (352)

Zajímavosti (217)

  • Děj se odehrává 3 roky po událostech Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediho (1983). Dle počítání času v předaleké galaxii se jedná o rok 7 ABY (After Battle od Yavin), tedy sedm let po bitvě o Yavin. (3T)
  • Stíny, které Grogu vidí, když cestuje s Dinem (Pedro Pascal) hyperprostorem, jsou Purrgilové – masivní vesmírné velryby, které cestují vesmírem a mají schopnost cestovat hyperprostorem. (mikki089)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama