Reklama

Reklama

UFO

Trailer

Obsahy(1)

Derek (Alex Sharp) je geniální student, který je od dětství posedlý touhou získat důkaz o mimozemském životě. Věří, že podivná hlášení z několika amerických letišť by mohla být důkazem, který potřebuje. Proto požádá svojí přítelkyni a jejího profesora matematiky, aby mu s pátráním po UFO pomohli. Jenže jak se zdá, tak nejsou jediní, koho tyto události zajímají. Na záda jim bude dýchat neúnavný agent FBI. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

drovi 

všechny recenze uživatele

Pomaly nás pripravujú na to že nie sme sami. Slušne natočený príbeh mladého matematika ktorý sa dostane do utajovaného tímu vedcov a vyšetrovateľov UFO. Mňa oslovilo v tomto filme aj to, že netlačili na efekty, ale skôr sa zamerali na fyziku a matematiku. Môžme i myslieť čo chceme, ale ja som už dávno presvedčený, že nie sme vo vesmíre sami. Kto má rád filmy s tématikou UFO tak odporúčam. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Film pojednává o škodlivosti mimozemšťanů. Kdyby se tady ufoni neplacatili s těmi svými létajícími talíři a neotravovali s nějakými šifrovanými signály, mohli by se nadaní studenti lépe věnovat studiu a také by nezanedbávali své přítelkyně. Předpokládám, že lidstvo to tady tak jako tak v historicky vzato krátké době zabalí, tak mějte, ufoni, ještě trochu trpělivosti a nepruďte nás. Film nemá konec, není jasné, jak to vlastně dopadlo. Sledovat luštění signálů mladým géniem mě zas až tak moc nebavilo. – Ještě doplňuji. Nedovedu si představit matematický metajazyk, jímž by se daly výstižně vyjadřovat myšlenky, ať už „Přicházíme v míru.“ nebo „Naděláme z vás sekanou, bastardi.“ Daleko praktičtější by bylo, kdyby ufoni nějaký čas monitorovali pozemské televizní vysílání a naučili se anglicky. Při jejich technické vyspělosti a vysokém IQ by pro ně ani jedno ani druhé neměl být problém. Akorát by se asi zasmáli anglickým idiomům. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Večná škoda, že nevzniklo pokračovanie, pokojne aj tých avizovaných 500 rokov v budúcnosti. To, že mladý študent získa prístup k informáciám, k akým by nikdy prístup nezískal, môžeme akceptovať ako žmurkanie smerom k War Games a podobným záležitostiam, alebo to akceptovať proste iba ako prostriedok k rozohratiu zápletky. Ono by to asi všetko prebiehalo nejako podobne, kódy, číslice, šifry, len by sme šifrovali informácie z obrovskej diaľky dávno predtým, než by sem niekto zavítal, čo sa asi aj tak nikdy nestane. Príjemná alternatíva k invazívnym dielam, len opakujem, chcelo by to pokračovanie. ()

PetrHendrix 

všechny recenze uživatele

Na filmu mi vadila klasická zápletka nepochopeného génia-mladého studenta a lektora, který to celou dobu "ví". Krom toho, že mi to přijde cílené na dospívající diváky, tak je to už asi stokrát ohraná písnička. Obsazení zvláštní, ten matematik je spíše neznámý britský herec, podle mě to odehrál za minimum nákladů. Strathairna jsem si vždycky cenil za kvalitní úsporné hraní, i když se v roli agentů FBI nebo CIA objevuje možná až příliš. Stejnou pozici hrála i Andersonová v Aktech X. Na druhou stranu se mi líbilo, že ten objekt je tam vidět pouze jednou a to až na konci. Takže nakonec takový o málo lepší průměr. Mimochodem, ten student, jak půjčuje auto hlavnímu hrdinovi a bydlí s ním na koleji, je syn Warrena Beatyho a Annete Beningové. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Matematika nepustí. S väčšinou sa dá preto súhlasiť. Je naozaj smiešne si myslieť, že sme vo vesmíre sami a ešte k tomu akože páni tvorstva. To je podobná blbosť, ako keď niekto tvrdí, že celá história začala pred 6000 rokmi. Mohlo to byť ale lepšie spracované. Lepší priemer. 65/100 ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama