Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válečný velkofilm světoznámého režiséra Rolanda Emmericha (Den nezávislosti, Patriot, Godzilla) líčí příběh příslušníků amerického námořnictva a letectva v bitvě u Midway, která znamenala zlom na pacifickém bojišti druhé světové války. Hvězdně obsazený film (Luke Evans, Woody Harrelson, Patrick Wilson, Ed Skrein, Aaron Eckhart, Nick Jonas a další) působivě ukáže nejen pozadí konfliktu, ale zejména bitvu samotnou, která doposud nikdy nebyla natočena tak velkolepě. Zároveň nám jednu z rozhodujících námořních bitev druhé světové války přiblíží i z pohledu japonské armádní elity. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (408)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Poměrně zkratkovitá a zmatečně pojatá story, které nechybí typické trademarky Emmericha, tedy digifest prvního kalibru. Zároveň Midway postrádá cit pro kompozici a přehlednost akčních scén Pearl Harboru, resp. Michaela Baye. Naštěstí ale Roland tentokrát ukáže patos jen v závěru a to ještě v míře, která se dá bez problémů rozdýchat. Takže sečteno podtrženo, pokud divák přežije vcelku nezábavnou strukturu vojenských tahů na šachovnici, tak je ta banda borců v uniformách docela fajn a triky ač místy příliš umělé, jsou vcelku koukatelné. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Roland Emmerich si po nepovedeném Dni Nezávislosti zlepšil reputaci a servíruje slušný válečný film, který sice díru do světa neudělá, ale díky známým tvářím, dynamickému tempu a téměř nepřestávajícím akčním scénám spolehlivě v kině zabaví, akorát je lepší nepřemýšlet. Z herců vyniká nejvíc Ed Skrein v roli odvážného a drzého pilota, který si krade většinu scén pro sebe, ale potěší i Luke Evans, Woody Harrelson, Patrick Wilson či Aaron Eckhart, tedy známých tváří víc než dost, jen škoda, že nefungují příliš emoce, protože hrdinů je tolik, že k žádnému si téměř nedá vytvořit si vztah. Akce je velmi slušná byť z 80% přes Zelené plátno, ale komu CGI orgie nevadí, tak to překousne. Nálety letadel a vzdušné přestřelky tuším doteď nikde nebyly tak zábavné a strhující a bavilo mě i zákulisí Japonců. Válečný z 2. světové letos v kině nebyl, takže fanoušci žánru by měli být vděční a s kinem neváhat. 75% ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Emmerich sem-tam prekvapí niečim zaujímavejším, no väčšina jeho filmov sú čistý blockbusterovský priemer, ktorý občas dobre padne, keď chce človek vypnúť. Midway bohužiaľ u mňa nedosiahlo ani na ten priemer. Keďže som videl omnoho lepšiu verziu z roku 1976, nič nové ani prekvapivé tu na mňa nečakalo. A navyše tu pátos cítiť z každej vety, z každej scény. Postavy sú nezaujímavé, herci nevýrazní a akcia, ktorá mala byť hlavnou devízou tohto spektáklu je digitálny shit. Nech sa na mňa nehnevajú, ale z tých nerealistických výbuchov a digitálneho ohňa ma začala bolieť hlava a absolútne ma to nebavilo. Kde sú tie časy, keď vo vojnových filmoch boli skutočné lietadlá a lode a občas aj skutočný výbuch? Aspoň keby tie efekty vyzerali ako tak realisticky, takto to oveľa viac pripomína počítačovú hru ako film. Zvlášť zábery akože z lietadla, ktoré si to frčí medzi stovkami guliek a výbuchov sú fakt na smiech. P.S. Pri pohľade na Harrelsonov zamračený výraz tváre som každú chvíľu čakal, že sa zaškľabí, utrúsi nejakú hlášku a zabije pár zombíkov, no zostalo to pri tej nude. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Velkolepá bitva ve vzduchu, od první minuty příběh nese kvalitně natočený boj. Skvělé herecké obsazení, výborná kamera prostě všechno na takhle skvělý válečný film dokonalé, až na soundtrack, dvakrát se nepovedl a taky dramatická chvíle skoro žádná. To jsou dvě věci které ve válečném filmu chyby nejvíc, tenhle film by si měl svým příběhem zasloužit slzy na tváři, konec zapůsobil hodně tak jako celý film, tenhle příběh muže pořád vyprávět. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Klučičí střílečka spolehlivě servírující všechny osvědčené emmerichoviny - super casting, vypiplanou kompozici a v závěru i přepálený americký patos. Dějově bohužel zmatečná - strategie řešené nad mapama a občas i návaznost akčních scén nedávají smysl. Ideologicky taky pro-čínská, bez tamnější investice by film nejspíš nevzniknul (nikdy na něj nemohlo přijít tolik diváků, aby se jeho technické provedení zaplatilo). Digitál obzvlášť po nedávném (šestém) Terminátorovi více než povedený. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (14)

  • Postava Admirála Isoroku Yamamota (Etsushi Toyokawa) i zde pronese legendární hlášku o spícím obrovi, kterou rovněž ta samá postava říká doslovně na konci filmu Tora! Tora! Tora! 1970. Ačkoli prý citace může vyjadřovat Admirálovi skutečné pocity po útoku, neexistuje žádný důkaz, že by kdy tyto slova Yamamoto doopravdy vypustil z úst. (Bertramm)
  • Bitva u Midway bylo poslední velké nasazení bombardérů TBD Devastator. V té době už platily za zastaralé stroje a po bitvě začaly být rychle nahrazovány modernějším typem TBF Avenger a dále sloužily už jen k výcviku. (Foxhound#1)
  • Natáčelo se od 24. září do 12. prosince 2018 v Montréalu (Québec, Kanada) a na Havaji. (BMW12)

Související novinky

Roland Emmerich zničí Měsíc

Roland Emmerich zničí Měsíc

09.05.2019

Režisér Roland Emmerich (Den nezávislosti, 2012) má pověst tvůrce, který rád ničí věci. Města, planety, kariéru Williama Shakespeara – ve jménu zábavy to zničí všechno. Jeho nový velkofilm Moonfall… (více)

Válečný Midway nabírá obsazení

Válečný Midway nabírá obsazení

10.08.2018

Nový film režiséra Rolanda Emmericha (2012, Den nezávislosti) akční thriller z druhé světové války Midway, začíná postupně uzavírat obsazení. Vedle již dříve potvrzených Woodyho Harrelsona, Mandy… (více)

Reklama

Reklama